Dopis o ověření zaměstnání - přehled, typy a komponenty

Dopis o ověření zaměstnání je dopis, který slouží jako důkaz, že zaměstnanec je v současné době zaměstnán v určité společnosti Soukromá vs Veřejná společnost Hlavní rozdíl mezi soukromou vs veřejnou společností spočívá v tom, že s akciemi veřejné společnosti se obchoduje na burze, zatímco akcie soukromé společnosti nejsou. nebo byl dříve zaměstnán ve společnosti. Dopis se často používá k potvrzení zkušeností zaměstnance v konkrétním oboru, bydliště v daném místě nebo jejich způsobilosti k přístupu k určitým privilegím.

Dopis o ověření zaměstnání

Pokud se zaměstnanec uchází o zaměstnání ve společnosti, je někdy vyžadován dopis o ověření zaměstnání a potenciální zaměstnavatel si chce ověřit, zda uchazeč skutečně pracoval v určité společnosti nebo v určité funkci.

Také při koupi nového domu znamená hypoteční věřitel FHA Půjčka FHA Federální správu bydlení. Půjčka FHA je hypotéka, která je pojištěna - nebo zajištěna - federální agenturou. Jinými slovy, půjčka FHA je vládou garantovaná hypotéka. Půjčka umožňuje jednotlivcům s nižším úvěrovým skóre zajistit si peníze na nákup domu. může požadovat, aby kupující poskytl dopis o ověření zaměstnání jako důkaz, že bude schopen dostát svým závazkům včasnými platbami za koupi domu. Mezi další strany, které mohou vyžadovat ověřovací dopis, patří pojišťovací společnosti, finanční instituce Klíčoví hráči na kapitálových trzích V tomto článku uvádíme obecný přehled klíčových hráčů a jejich příslušných rolí na kapitálových trzích. Kapitálové trhy se skládají ze dvou typů trhů: primárního a sekundárního. Tato příručka poskytne přehled všech hlavních společností a povolání na kapitálových trzích. , pronajímatelé a vládní agentury.

Jak požádat o ověřovací dopis zaměstnání

Existuje několik stran, které mohou požádat o ověřovací dopis zaměstnání, a zahrnují následující:

# 1 Žádost od zaměstnance

Pokud současný nebo bývalý zaměstnanec požaduje dopis o ověření zaměstnání, měl by být požadavek přiměřený a profesionální. Pokud má společnost personální oddělení, měla by být žádost směřována na manažera lidských zdrojů ENFJ Kariéra Pro většinu lidí je volba správné kariéry často skličujícím úkolem, zejména pokud neznají dobře svůj typ osobnosti. Indikátor typu osobnosti Myers-Briggs může lidem pomoci objevit jejich osobnost a kombinaci charakteristik, které jim mohou pomoci najít jejich vysněnou práci v kariéře ENFJ. .

Pokud chybí připravená šablona, ​​může zaměstnanec požadující dopis připravit formulář, který obsahuje všechny požadované informace, a předat jej příslušné osobě. Tato osoba vyplní formulář a označí jej oficiálním razítkem společnosti, aby jej bylo možné použít pro úřední účely.

# 2 Žádost od potenciálního zaměstnavatele

Ověření minulého zaměstnání je součástí procesu prověřování uchazeče a někteří zaměstnavatelé mohou chtít získat fyzický dopis s informacemi o minulém zaměstnání uchazeče a předchozích zaměstnavatelích.

Potenciální zaměstnavatel by mohl mít zájem o ověření jména, druhu zaměstnání, zastávaných pozic, odpovědností a informací o platu a bonusech zaměstnance. práci, kterou dělají pro organizaci nebo společnost. Zahrnuje jakýkoli základní plat, který zaměstnanec obdrží, spolu s dalšími typy plateb, které se hromadí v průběhu jejich práce, které. Zaměstnavatel může telefonovat nebo psát konkrétním bývalým zaměstnavatelům žadatele a požádat o konkrétní informace, které mají zájem získat.

# 3 Žádost od jiných třetích stran

Finanční instituce, hypoteční věřitelé a pojišťovny mohou také požádat o ověřovací dopis zaměstnání s cílem zjistit stav příjmu zaměstnance a jeho schopnost plnit určité povinnosti. Například finanční instituce může chtít ověřit zaměstnanecký stav zaměstnance, plat a bonusy, aktuální povinnosti a aktuální místo pobytu.

Součásti dopisu o ověření zaměstnání

Dopis o ověření zaměstnání lze rozdělit na následující součásti:

# 1 Kontaktní informace zaměstnavatele

Stávající nebo předchozí zaměstnavatelé by měli uvést poštovní adresu, e-mailovou adresu a telefonní číslo společnosti, aby je najímající společnost mohla v případě potřeby v budoucnu kontaktovat. Kontaktní informace také pomáhají zjistit, zda je společnost skutečnou společností.

# 2 Informace o zaměstnancích

Tato část ověřovacího dopisu obsahuje potvrzení, že zaměstnanec skutečně pracoval ve společnosti během stanoveného časového období. Mělo by být uvedeno, kdy zaměstnanec začal pracovat se společností a datum, kdy ze společnosti odešel.

# 3 Podrobnosti o zaměstnání

Tato část poskytuje podrobné vysvětlení role zaměstnance ve společnosti. Poskytuje podrobnosti o různých pozicích, které zaměstnanec ve společnosti zastával, o odpovědnosti, které ve společnosti vykonával, o typu zaměstnání (na plný úvazek, na částečný úvazek atd.), O všech odměnách nebo úspěších, které zaměstnanec získal, a odměnu zaměstnance, například plat a odměny.

# 4 Podpis a razítko

Dopis by měl také obsahovat podpis a razítko společnosti v dolní části, aby se prokázalo, že dopis pochází od bývalé společnosti zaměstnance a že se jedná o oficiální dokument.

Co nezahrnout do dopisu o ověření zaměstnání

Dopis o ověření zaměstnání by měl být stručný a měl by obsahovat pouze informace, které si potenciální zaměstnavatel nebo jiné třetí strany vyžádaly. Různé společnosti dodržují různé zásady týkající se zveřejňování určitých citlivých informací, jako je plat a bonusy. Tyto informace lze uvolnit až poté, co zaměstnanec podepíše formulář o uvolnění, který uděluje svolení ke zveřejnění těchto informací.

Když někdo potřebuje ověřovací dopis zaměstnání

Je možné, že jednotlivec bude muset od svého současného nebo bývalého zaměstnavatele vyžadovat dopis o ověření zaměstnání z následujících důvodů:

# 1 Nová práce

Potenciální zaměstnavatel může potřebovat doklad o zaměstnání jako součást postupů společnosti při prověřování uchazečů o zaměstnání, aby si ověřil, že jsou pravdiví o své historii zaměstnání. Nový zaměstnavatel má zájem vědět, kde zaměstnanec pracoval v minulosti, jeho pracovní zařazení a pracovní povinnosti.

# 2 Koupě nebo pronájem domu

Při koupi nebo pronájmu nového domu může hypoteční věřitel nebo pronajímatel vyžadovat potvrzení o ověření zaměstnání, které potvrdí stav zaměstnání a roční příjem. Druhá strana chce ověřit, že roční příjem jednotlivce stačí ke splnění hypotečních splátek nebo měsíčních nákladů na nájem a údržbu.

Dodatečné zdroje

Děkujeme, že jste si přečetli finančního průvodce k dopisu o ověření zaměstnání. Finance je oficiálním poskytovatelem globálního certifikátu Financial Modeling & Valuation Analyst (FMVA) ™ Certifikace FMVA® Připojte se k více než 350 600 studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, JP Morgan a Ferrari certifikační program, jehož cílem je pomoci komukoli stát se finančním analytikem světové úrovně . K dalšímu rozvoji vaší kariéry budou užitečné další zdroje uvedené níže:

  • Zaměstnanecká prověrka Zaměstnanecká prověrka Zaměstnanecká prověrka se týká kontroly minulých záznamů osoby za účelem sestavení jejích trestních, finančních a obchodních záznamů. Kontroly pozadí jsou
  • Výška výtahu Výška výtahu Také se nazývá výtahová řeč, výška výtahu je krátká a výstižná řeč, která vypráví o tom, kdo jste, co děláte a čeho chcete dosáhnout. Je pojmenován jako takový, protože by měl být dostatečně krátký a poutavý, abyste se během jízdy výtahem mohli představit.
  • Tipy na pohovor - Jak dobře pohovořit Tipy na pohovor - Jak dobře pohovořit Tato příručka vám poskytne seznam top 10 tipů na pohovor, založený na desetiletích zkušeností z přímého působení finančního týmu, který provádí pohovory se stovkami kandidátů. Ať už jste v rané, střední nebo pozdní kariéře, rozhovory mohou být vždy nervózní. Naštěstí být dobře připraven
  • Osobní značka Osobní značka Naše osobní značka je to, co lidé považují za naši identitu, za koho nás vidí a jaké vlastnosti a věci si s námi spojují. Odhaluje, kdo jsme, co nabízíme a co si vážíme. Když pracujeme ve společnosti, naši kolegové o nás vytvářejí vnímání na základě toho, jak se jim prezentujeme.

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found