Zobrazení profilu společnosti v Pitchbooku - průvodce navigací v klíčových informacích

V předchozím průvodci jsme si ukázali, jak používat vyhledávací lištu v PitchBooku Jak používat vyhledávací lištu v PitchBooku Tento průvodce databázovou platformou PitchBook vám ukáže, jak používat vyhledávací lištu Pitchbooku k vyhledání profilů společností a zobrazení klíčových informací a metrik. PitchBook je jednou z nejpopulárnějších finančních databází používaných analytiky v oblasti výzkumu kapitálu, podnikových financí, investičního bankovnictví a dalších finančních oborů. vyhledejte a vyberte profil společnosti. V tomto článku prozkoumáme různé karty a sekce obsahující všechny dostupné informace, ke kterým lze získat přístup z určeného profilu společnosti.

Otevření profilu společnosti

Zrekapitulujme si, jak hledat profil společnosti Pitchbook - jako příklad použijeme Amazon. Do vyhledávacího panelu v horní části řídicího panelu zadejte „Amazon“ a v rozevíracím seznamu kategorií vlevo od vyhledávacího panelu vyberte možnost „Profily“. První profil, který se objeví, by měl být „Amazon.com (NAS: AMZN) (Amazon)“ jako veřejná společnost, což je výsledek, na který bychom se rádi podívali.

PitchBook hledat profil Amazon

Profil společnosti Pitchbook - Prozkoumejte kartu Profil

Ve výchozím nastavení se dostanete na kartu Profil na Amazonu. Profil obsahuje všechny důležité informace dostupné pro konkrétní entitu, na které PitchBook zkoumal a shromažďoval. V horní části profilu, hned vedle značky společnosti, je rozbalovací nabídka, pomocí které můžete vybrat různé typy profilů. Můžete si vybrat, zda chcete zobrazit profil Amazonu jako veřejnou společnost, nabyvatele nebo jako jiný typ subjektu. V této ukázce budeme Amazon považovat za veřejnou společnost.

PitchBook vyberte typy profilů

Přehled

Začněme procházet kartou Profil pomocí postranního panelu Obsah na levé straně stránky. Sekce Přehled obsahuje informace o výkonnosti akcií společnosti, včetně aktuální ceny akcií, burzy, na které je společnost kótována, tržní kapitalizace (tržní kapitalizace), celkového počtu akcií v oběhu, zisku na akcii (EPS), beta a průměrného objemu . Můžete také najít interaktivní graf cen akcií, který vám umožní vyhledat historické závěrečné ceny akcií společnosti v různých časových obdobích, od jednoho dne do deseti let.

Další důležitou informací, kterou je třeba si uvědomit, je analytická prognóza (Consensus). Tato část poskytuje souhrnný odhad ceny cílové akcie a předpovídaného EPS od analytiků, kteří nejsou přidruženi k PitchBook. Na základě těchto odhadů existuje doporučení analytika, zda by investoři měli nakupovat, držet nebo prodávat akcie konkrétního subjektu. To by mohl být dobrý referenční bod pro finanční analytiky, když oceňují společnost a rozhodují, zda se jedná o hodnou investici.

Můžete také najít shrnutí klíčových metrik oceňování uvedených ve zprávách společnosti Morningstar o výzkumu vlastního kapitálu, jako je odhadovaná reálná hodnota akcií, cenové výnosy v různých časových obdobích a cenové násobky (P / E, P / B a P / CF). Tyto metriky jsou užitečné při provádění obchodního ocenění a porovnávání společnosti s podobnými průmyslovými partnery.

Přehled profilu PitchBook

Obecné informace a kontaktní informace

Sekce Obecné informace poskytuje základní shrnutí společnosti. Zahrnuje popis společnosti, rok založení, průmysl, odvětví, počet zaměstnanců a další informace. Sekce Kontaktní informace poskytuje primární kontakt na společnost, umístění primární kanceláře a další kontaktní informace.

PitchBook profil obecné informace kontaktní informace

Shrnutí financí a odhadů

Sekce Finanční informace shrnuje historické finanční údaje včetně výnosů, EBITDA, čistého zisku, celkových aktiv a celkového dluhu převzatého z finančních výkazů společnosti. Sekce Consensus Estimates poskytuje rozsahy předpovídaných čísel budoucích výnosů, EBITDA a EPS v příštích dvou letech. Graf finančního srovnání vizualizuje všechny výše uvedené finanční ukazatele a zobrazuje trend každé z položek.

Shrnutí financí a odhadů profilu PitchBook

Akciový výzkum (Morningstar)

Sekce Equity Research obsahuje výzkumné zprávy vydané společností Morningstar, které poskytují důkladné analýzy konkrétní společnosti a doporučení ke koupi, držení nebo prodeji jejích akcií. K dispozici jsou také kompletní modely peněžních toků, které společnost Morningstar vytvořila, aby ocenila společnost (např. Amazon) a určila její spravedlivou tržní cenu. Toto jsou zdroje pro metriky oceňování Morningstar obsažené v části Přehled.

Kliknutím na tlačítko Zobrazit vše Výzkum akcií se dostanete na stránku Výzkum akcií, která vám umožní zobrazit a stáhnout všechny dostupné zprávy o výzkumu analytiků od společnosti Morningstar seřazené od nejnovějších po nejstarší. Na levé straně této stránky najdete také investiční metriky založené na nejnovějším výzkumu provedeném analytiky Morningstar.

Zprávy o výzkumu vlastního kapitálu PitchBook, ranní hvězda

Časová osa

Sekce Časová osa ukazuje důležité finanční události a růst zaměstnanců po celou dobu životnosti společnosti. Modré tečky představují odhadovaný počet zaměstnanců každý rok, zatímco svislé pruhy představují dohody o financování, jako je počáteční veřejná nabídka (IPO).

Časová osa profilu PitchBook

Podobné společnosti

V části Podobné společnosti je uveden seznam pěti společností, které jsou podle svého odvětví a velikosti považovány za nejpodobnější Amazonu. Poskytuje některé základní informace, jako je násobek velikosti, tempo růstu a stav financování těchto společností.

PitchBook profil podobné společnosti

Delší seznam podobných společností Amazon můžete zobrazit kliknutím na Zobrazit všechny podobné společnosti, čímž se dostanete na stránku Podobné společnosti. Můžete vyhledat společnosti, které jsou pro podnikání společnosti Amazon nejdůležitější, seřazené podle různých faktorů, jako je průmysl a provozní segmenty. Tyto společnosti můžete filtrovat podle jejich výnosů, hodnot podniku nebo jiných kritérií a vytvořit si vlastní seznam srovnatelných společností.

PitchBook podobné společnosti komp

Srovnání

Sekce Srovnání umožňuje podrobnější vzájemné srovnání mezi Amazonem a jeho podobnými společnostmi, pokud jde o celkový získaný kapitál, částku po ocenění (po IPO nebo jiné investici) a počet zaměstnanců. Můžete také přidat další společnosti k porovnání a / nebo přidat nebo odebrat datové body na základě vašich vlastních preferencí.

Porovnání profilů PitchBook

Chcete-li provést důkladnou srovnatelnou analýzu společnosti (Comps), můžete přejít na stránku Public Comps kliknutím na kartu v horní části stránky. Tato tabulka ve výchozím nastavení vyhledává společnosti, které nejvíce souvisejí s průmyslovým odvětvím a odvětvími, ve kterých se Amazon nachází. Můžete zobrazit celkové výnosy těchto společností, EBITDA, cenu akcií, tržní kapitalizaci, hodnotu podniku a další finanční údaje. Filtrování a export tohoto seznamu veřejných compů poskytne skvělý zdroj dat pro Compsovu analýzu Amazonu.

Veřejné kompilace PitchBook

Profil společnosti Pitchbook - Signály

V sekci Signály se zobrazují nefinanční metriky růstu a velikosti společnosti. Týdenní tempo růstu se počítá jako průměr růstu webového provozu společnosti, rychlosti růstu sociálních médií, rychlosti růstu zaměstnanců a rychlosti růstu mobilních zařízení. Násobek velikosti je odhad založený na velikosti webu, sociální velikosti, velikosti zaměstnance a velikosti mobilního telefonu. Abychom to mohli interpretovat, Amazon má několikanásobnou velikost 29 600x, což znamená, že je 29 600krát větší ve webové, sociální, zaměstnanecké a mobilní prezentaci než medián jejích podobných společností.

Signály profilu PitchBook

Kliknutím na Zobrazit všechny signály přejdete na stránku Signály. Tato stránka obsahuje podrobnější shrnutí signálů, historii signálů, rozdělení signálů sociálních médií a webu, signály zaměstnanců, mobilní signály a hodnocení. K procházení těmito různými částmi můžete použít postranní panel Obsah vlevo.

Signály společnosti PitchBook

Vedoucí pracovníci

V části Manažeři jsou uvedení všichni současní a bývalí manažeři v manažerském týmu Amazonu, včetně rolí jako CEO, CFO, CTO a Senior a General Manager pro jednotlivé obchodní operace nebo divize.

Vedoucí profilu PitchBook

Sedadla a členové představenstva

V sekci Sedadla na palubě je uvedena současná a bývalá místa na palubě u jiných společností, které jsou drženy vedoucími pracovníky Amazon.com. V sekci Členové představenstva jsou shrnuti všichni současní a bývalí členové představenstva společnosti Amazon, včetně předsedy, prezidenta a členů představenstva.

Členové rady profilu PitchBook

Historie dohody

V sekci Historie obchodů jsou shrnuty všechny minulé události financování, kterými společnost prošla od svého založení. Některé z klíčových informací zahrnutých v této části jsou typ transakce, datum transakce, částka transakce, stav a součet dosud získaného kapitálu od poslední významné transakce nebo rekapitalizace.

Historie dohody o profilu PitchBook

Investoři

V části Investoři jsou uvedeni všichni jednotlivci nebo společnosti, které se podílely na transakci se společností. Najdete typ investora, datum, kdy se stal investorem, obchody, s nimiž souvisí, a typ vlastnictví (například menšinový).

Investoři profilu PitchBook

Poskytovatelé služeb a vedoucí partneři u nabídek

V části Poskytovatelé služeb jsou uvedeny všechny společnosti, se kterými společnost Amazon dříve pracovala na jakýchkoli obecných službách nebo transakcích transakcí.

Sekce Lead Partners on Deals poskytuje seznam klíčových pracovníků investorů společnosti Amazon, kteří významně přispěli ke správě a dokončení transakce obchodu.

Poskytovatelé profilových služeb PitchBook a vedoucí partneři v nabídkách

Investice | Koupit Side

Investice | Sekce Buy Side sestavuje seznam všech obchodů, do kterých Amazon investoval. Mohou zahrnovat fúze a akvizice (M&A), investice rizikového kapitálu (VC), odkupy s využitím kapitálu (LBO), společné podniky, akce a podporu akcelerátoru / inkubátoru a nákup aktiva. Můžete najít informace o transakcích, jako je zúčastněná společnost, datum transakce, typ dohody, velikost dohody, odvětví a hlavní partner.

Strana nákupu investic do profilu PitchBook

Přidružené společnosti

V části Přidružení jsou uvedeny všechny mateřské společnosti nebo dceřiné společnosti přidružené k Amazonu. Tato část poskytuje základní informace o těchto společnostech, například odvětví, ve kterém se nacházejí, umístění a rok založení. Profily dceřiných společností můžete také zobrazit kliknutím na jejich jména.

Profilové pobočky PitchBook

Finance

Sekce Finance poskytuje přehled finančních údajů a metrik Amazonu. Ve výchozím nastavení se vám zobrazují klíčové metriky načtené z historických finančních výkazů (např. Celkový výnos, EBITDA, celková aktiva, celková pasiva, poměry ziskovosti, násobky ocenění). Chcete-li hlouběji prozkoumat datové sady, můžete na kartách v horní části této části zobrazit podrobnější finanční výkazy, poměry, násobky a odhadované finanční údaje. Můžete například najít podrobnou poměrovou analýzu ziskovosti, efektivity, marží, pákového efektu, růstu, finančního zdraví atd. Na základě minulých financí Amazonu. Můžete se také rozhodnout zobrazit data v různých časových obdobích, například za posledních dvanáct měsíců (TTM), fiskální čtvrtletí a fiskální rok.

Finanční profil profilu PitchBook

Chcete-li zobrazit a stáhnout kompletní finanční výkazy uvedené ve výročních zprávách Amazonu, klikněte na tlačítko Zobrazit všechny finanční údaje, které vás přenese na stránku Finanční. Přechod na každou z karet nahoře vám umožní podrobnější pohled na konkrétní sadu finančních údajů (např. Rozvahu, jak je uvedeno níže). Můžete také použít vyhledávací lištu v levém sloupci k vyhledání konkrétní metriky na všech kartách.

PitchBook Amazon doplňuje podrobné finanční údaje

Zprávy

Sekce Zprávy sestavuje nejnovější články týkající se společnosti nebo příběhy, ve kterých byl zmíněn Amazon. Kliknutím na nadpisy článků můžete navštívit webové stránky, ze kterých články pocházejí.

Novinky z profilu PitchBook

Piliny

Sekce Podání vám umožňuje najít podání společnosti Amazon včetně formulářů 8K, S, 424B, DEF 14A a 10K / 10Q. Kliknutím na typy podání zobrazíte aktuální přehled na nové kartě.

Přihlášení profilu PitchBook

LinkedIn

Karta LinkedIn obsahuje informace načtené ze stránky LinkedIn na Amazonu. Můžete také najít seznam vedoucích pracovníků společnosti, členů představenstva a vedoucích partnerů pro dohody.

Profil LinkedIn PitchBook Amazon

Získejte nyní zdarma uživatelský účet PitchBook

Zaregistrujte se nyní do finančního programu Full Immersion FMVA a získejte na omezenou dobu bezplatný přístup k uživatelskému účtu PitchBook a můžete začít platformu prozkoumávat sami!

Další průvodce PitchBook

Děkujeme, že jste si přečetli tuto příručku při prohlížení profilu společnosti Pitchbook. Další výukové programy pro platformu najdete v naší výukové knihovně PitchBook nebo použijte některý z následujících odkazů:

  • Průvodce pro začátečníky PitchBook Průvodce pro začátečníky Pomocí finančního průvodce pro začátečníky Pitchbook můžete začít používat databázi PitchBook, prozkoumávat funkce na platformě a přizpůsobovat si své zkušenosti.
  • Pokročilé použití PitchBooku Pokročilé použití Pokročilého finančního průvodce Pitchbooku použijte k provádění přizpůsobeného vyhledávání společností, vícenásobných transakcí, transakcí fúzí a akvizic, IPO a dalších.
  • PitchBook Excel Plugin Excel Plugin V příručce Finance PitchBook Excel Plugin Guide se dozvíte, jak stáhnout plugin Excel a používat jeho rozsáhlou knihovnu šablon k provádění finanční analýzy.
  • Rozšíření PitchBook pro Chrome Rozšíření pro Chrome Pomocí finančního průvodce pro rozšíření PitchBook pro Chrome se naučíte, jak stáhnout výkonný nástroj a snadno přistupovat k datům PitchBooku z prohlížeče Chrome.

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found