Základní zákon aktivní správy - přehled, slabé stránky

Základní zákon aktivního managementu, který vyvinuli Richard Grinold a Ronald Kahn, uvádí, že produktivita aktivního manažera závisí na kvalitě jeho dovedností a následně na frekvenci, v jaké jsou dovednosti při práci uplatňovány. Zákon lze také vyjádřit rovnicí. Aktivní manažer by měl vytvořit informační poměr (IR), což je přidaná hodnota v každé přidané jednotce rizika.

Základní zákon aktivní správy

Vzorec informačního poměru

Pro vytvoření informačního poměru (IR) je manažerská sada dovedností vyjádřena informačním koeficientem (IC) 2. Rozsah uplatnění dovednosti je vyjádřen jako šířka, což je odvozený nezávislý signál manažera. Vzorec je uveden níže:

IR = IC * √ Šířka

Kde:

  • IC je Informační koeficient
  • Šířka je počet investičních rozhodnutí za rok

V rovnici je rizikem vstup, produktivita strategie je IR a přidaná hodnota je výstup. Na konkrétní úrovni rizika by přidanou hodnotou mělo být specifikované riziko vynásobené IR. Aktivní manažer proto potřebuje zvýšit frekvenci využití svých dovedností v práci, což je pozitivní Šířka, nebo může zvýšit kvalitu své dovednosti, což je pozitivní IC.

souhrn

  • Základní zákon aktivního řízení měří účinnost a kvalitu sady dovedností manažera a jeho schopnosti aktivně aplikovat znalosti v práci.
  • Zákon umožňuje posoudit produktivitu a srovnatelnost manažera s jinými faktory řízení subjektu.
  • Informační poměr (IR), informační koeficient (IC) a šířka pomáhají při určování faktorů, které jsou zásadní v základním zákoně aktivního řízení.

Transakční náklady

Informační koeficient (IC) lze definovat jako úroveň korelace v prognóze s realizovanými výnosy. Korelace ukazuje, jak dobrý je manažer v prognózování. Čím vyšší je korelace, tím lépe je manažer hodnocen ve své schopnosti předpovídat. Prognózy jsou však jen špičkou ledovce při hodnocení schopnosti manažera. Transakční náklady určují úspěšnost manažera v portfoliu.

Transakční náklady kompenzují zisky realizované v úspěšné kampani v prognózování. Snižují však sázky, které má manažer k dispozici. Takovéto okolnosti snižování mají tendenci vést k tomu, že poměrně zruční manažeři selhávají ve svých předpovědních kampaních, zejména v oblasti správy aktiv Správa aktiv Správa aktiv je proces vývoje, provozu, údržby a prodeje aktiv nákladově efektivním způsobem. Tento termín, který se nejčastěji používá ve financích, se používá ve vztahu k jednotlivcům nebo firmám, které spravují aktiva jménem jednotlivců nebo jiných subjektů. .

Transakční náklady jsou pro aktivního manažera zásadním zájmem. Zajímá se o čisté transakční náklady, které byly v daném případě realizovány. Manažeři, kteří berou v úvahu transakční náklady při maximalizaci IC, jsou úspěšní v maximalizaci IR. Alfa získaná v kvalifikované předpovědi může být mnohem menší než alfa naměřená v IC kvůli přítomnosti transakčních nákladů.

Úprava IC je obezřetná pro správné představení rovnice základního práva tak, aby odrážela prioritní sázky, podle kterých musí manažer jednat. Upřednostňované sázky by měly být ty, které mají vyšší předpokládané výnosy než předpokládané transakční náklady.

Slabiny základního zákona aktivního řízení

Jednoduchost zákona jej vystavuje mnoha slabinám. Například většina předpokladů stanovených zákonem se ukazuje jako opomenutí. Zdá se, že rovnice byla vyvinuta při absenci transakčních nákladů Transakční náklady Transakční náklady jsou vzniklé náklady, které nehromadí žádný účastník transakce. Jsou to utopené náklady vyplývající z ekonomického obchodu na trhu. V ekonomii je teorie transakčních nákladů založena na předpokladu, že lidé jsou ovlivňováni konkurenčním vlastním zájmem. . Když je transakční cena uvedena do perspektivy, vyvstává naléhavá potřeba předefinovat Breadth a IC. Šířka by měla být vzata v úvahu pro úplnou rovnici a neměla by být ovlivněna jinými faktory. Nezávislost však nelze přesně měřit bez chyby odhadu.

Rovnice tedy skrývá technické činnosti, jako je alokace aktiv Alokace aktiv Alokace aktiv odkazuje na strategii, ve které jednotlivci rozdělují své investiční portfolio mezi různé různé kategorie, aby minimalizovali investice, a to může být obtížné, protože výsledky budou nepřesné. Vzorec také ignoruje důležité aspekty portfolia, protože bere očekávané IR každého manažera v izolaci.

Informační poměr nemusí vykazovat korelaci se zbytkem portfolia. Pokud IR nesouvisí se zbytkem portfolia, může i negativní hodnota pozitivně přispět do portfolia.

Závěr

Zaměření by se mělo soustředit na dopady transakčních nákladů a nezávislosti na šířku. Rovněž je třeba vzít v úvahu vliv transakčních nákladů na míru upraveného nákladového dovednosti a upravenou cenu IC, aby bylo možné správně měřit produktivitu. Neexistuje žádná přesná metrika, která nabízí jednoznačný bezchybný odhad, a u metrik, které tvrdí, že jsou bezchybné, je třeba postupovat opatrně.

Proto je předpovídání dovedností a šířky manažera přibližné a někdy může být zklamáním. Nejlepší strategií při používání rovnice je zaměřit se na okrajový dopad dalšího manažera na výkonnost fondu, místo aby se soustředil na izolovanou míru IR manažera nebo strategie.

Související čtení

Finance je oficiálním poskytovatelem globálního Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ Certifikace CBCA ™ Certifikace Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ je celosvětovým standardem pro úvěrové analytiky, který zahrnuje finance, účetnictví, kreditní analýzu, analýzu peněžních toků , modelování smluv, splácení půjček atd. certifikační program, jehož cílem je pomoci komukoli stát se finančním analytikem světové úrovně. K dalšímu rozvoji vaší kariéry budou užitečné následující zdroje:

  • Aktivní správa portfolia dluhopisů Aktivní správa portfolia dluhopisů Portfolio dluhopisů lze spravovat několika způsoby; primární metody jsou však aktivní, pasivní nebo hybrid těchto dvou. Aktivní správa portfolia dluhopisů,
  • Šest základních dovedností mistrů obchodníků Šest základních dovedností mistrů obchodníků Obchodníkem se může stát téměř každý, ale být jedním z mistrů obchodníků vyžaduje víc než investiční kapitál a třídílný oblek. Mějte na paměti: existuje moře jednotlivců, kteří se chtějí připojit k řadám mistrů obchodníků a přivést si domů peníze, které k tomuto titulu patří.
  • Strategická alokace aktiv Strategická alokace aktiv (SAA) Strategická alokace aktiv odkazuje na dlouhodobou strategii portfolia, která zahrnuje výběr alokací tříd aktiv a vyvážení alokací
  • Obchodní mechanismy Obchodní mechanismy Obchodní mechanismy odkazují na různé metody obchodování aktiv. Dva hlavní typy obchodních mechanismů jsou obchodní mechanismy založené na nabídkách a objednávkách

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found