Uzavření trhu - definice, proč se to stane, a praktický příklad

Když majitel domu přestane splácet půjčku použitou na koupi domu, je dům považován za uzavřený. To v konečném důsledku znamená, že vlastnictví domu přechází z majitele domu na banku nebo věřitele, který poskytl úvěr Hypotéka Hypotéka je úvěr - poskytnutý hypotečním věřitelem nebo bankou - který umožňuje jednotlivci koupit dům. I když je možné si půjčit na pokrytí všech nákladů na bydlení, je častější zajistit si půjčku ve výši přibližně 80% hodnoty domu. .

Uzavření

Během počátečních fází uzavření trhu měla banka top banky v USA. Podle americké federální pojišťovací společnosti pro pojištění vkladů existovalo v USA k únoru 2014 6 799 komerčních bank pojištěných FDIC. Centrální bankou země je Federální rezervní banka, která vznikl po přijetí zákona o Federálních rezervách v roce 1913 nebo se věřitel aktivně snaží vyřešit dluh a vrátit vlastnictví domu kupujícímu. Poté, co uplynul značný čas, věřitel často jednoduše vydá oznámení o vystěhování kupujícímu. Stanovují, že návratnost půjčky bude nejlépe dosaženo uvedením domu zpět na trh a jeho prodejem novému kupujícímu.

Domy v exekuci jsou ve vlastnictví věřitele, který poskytl jednotlivci nebo rodině peníze na nákup domu. Pokud dluh není nikdy splacen, věřitel pak vlastní dům úplně. Cílem je obvykle prodat zabavení ve svazcích. Pokud je věřitel ochoten prodat zabavený dům individuálně, bude uveden u obchodníka s nemovitostmi. Realitní makléř je prostředníkem mezi prodejci a kupujícími komerčních nemovitostí, který pomáhá klientům prodávat, pronajímat, nebo kupovat komerční nemovitosti. Komerční realitní makléř má svobodu pracovat buď jako nezávislý agent, nebo jako člen obchodní realitní makléřské firmy. .

Proč se Foreclosures stávají

K uzavření dochází, když majitel domu zaostává v provádění plateb z hypotečního úvěru použitého na koupi domu. Uzavření je něco, co žádný majitel domu nechce zažít, a ve většině případů je nedostatek plateb za půjčku na bydlení obvykle způsoben neočekávaným poklesem financí nebo změnou okolností vlastníka. Důvody, proč by dům mohl upadnout do uzavření trhu, jsou nekonečné, včetně:

  • Ztráta zaměstnání Strukturální nezaměstnanost Strukturální nezaměstnanost je druh nezaměstnanosti způsobený rozdílem mezi dovednostmi, které má nezaměstnaná populace, a dostupnými místy na trhu. Strukturální nezaměstnanost je dlouhodobá událost, která je způsobena zásadními změnami v ekonomice. buď propuštěním, propuštěním, ukončením pracovního poměru nebo pracovní neschopností ze zdravotních důvodů
  • Neočekávané účty za lékařskou péči
  • Rozluka nebo rozvod
  • Neočekávané náklady spojené s údržbou samotného domu

Příklad událostí uzavření trhu: Havárie na trhu s bydlením v roce 2007

Je třeba zmínit jednoho z hlavních viníků zabavování majetku, a to je ekonomická deprese. Jedním z nejlepších příkladů je krach trhu s bydlením v letech 2007/2008. Prodej domů a ceny prudce stouply, z velké části podporovány hypotékami subprime. Bublina nakonec praskla, když ceny domů začaly klesat, což způsobilo úplný kolaps trhu s bydlením a nevyhnutelně i rozsáhlou hospodářskou krizi.

Mnoho lidí po havárii zůstalo pod vodou na hypotékách na bydlení - kvůli hypotéčním úvěrům, než kolik jejich domovů stálo - po havárii a rozhodli se odejít ze svých domovů, protože to bylo nákladově efektivnější. V takových případech rodiny pozvaly uzavření trhu, protože bylo levnější odejít, než pokračovat v platbách za dům, jehož hodnota byla mnohem nižší, než by ji to nakonec stálo.

Informace o zabavování, o tom, jak a proč k nim dochází a co se stane poté, jsou rozsáhlé. Abychom to zjednodušili, je důležité si uvědomit, že uzavření trhu je výsledkem nesplacených půjček / nesplácení hypotéky. Jednotlivec, který neprovede platby, nejprve uvidí, že jeho půjčka selže. Po 90 dnech může věřitel úředně oznámit uzavření trhu a v případě, že dluh zůstane nezaplacen, převzít plnou odpovědnost za nemovitost.

Dodatečné zdroje

Finance je oficiálním poskytovatelem certifikace FMVA (Financial Modeling and Valuation Analyst) FMVA®. Připojte se k více než 350 600 studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, J.P. Morgan a certifikační program Ferrari, jejichž cílem je transformovat kohokoli na špičkového finančního analytika.

Abychom se dál učili a rozvíjeli své znalosti finanční analýzy, velmi doporučujeme další finanční zdroje uvedené níže:

  • Náklady na dluh Náklady na dluh Náklady na dluh jsou návratnost, kterou společnost poskytuje svým dlužníkům a věřitelům. Náklady na dluh se používají při výpočtech WACC pro analýzu ocenění.
  • Fannie Mae Fannie Mae Federální národní hypoteční asociace, obvykle známá jako Fannie Mae, je vládou sponzorovaná vláda Spojených států, která byla založena za účelem rozšíření sekundárního hypotečního trhu poskytováním hypoték dlužníkům s nízkými a středními příjmy. Neposkytuje hypotéky dlužníkům, ale nakupuje a zaručuje hypotéky
  • Zabezpečení zajištěné hypotékou (MBS) Zabezpečení zajištěné hypotékou (MBS) Zabezpečení zajištěné hypotékou (MBS) je dluhový cenný papír, který je zajištěn hypotékou nebo inkasem hypotéky. MBS je cenný papír krytý aktivy, který je obchodován na sekundárním trhu a který umožňuje investorům těžit z hypotečního obchodu
  • Nemovitost Nemovitost Nemovitost je nemovitost, která se skládá z pozemků a vylepšení, mezi něž patří budovy, příslušenství, silnice, stavby a inženýrské sítě. Vlastnická práva udělují vlastnické právo k půdě, vylepšením a přírodním zdrojům, jako jsou minerály, rostliny, zvířata, voda atd.

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found