Zkouška ze série 7 - přehled, požadavky, struktura

Zkouška Series 7 je formálně známá jako zkouška General Securities Representative Examination a je spravována úřadem Financial Industry Regulatory Authority (FINRA). Ve Spojených státech se od finančních odborníků vyžaduje, aby složili a složili zkoušku za účelem získání licence k obchodování s produkty zabezpečení, jako jsou firemní cenné papíry, cenné papíry obecních fondů. vládní obec, městečko nebo stát k financování svých vládních produktů, produktů investičních společností atd.

Série 7 zkouška

Většina zaměstnavatelů v odvětví finančních služeb vyžaduje, aby potenciální zaměstnanci složili zkoušku Series 7 jako jeden ze vstupních požadavků. V říjnu 2018 FINRA provedla předběžnou zkoušku známou jako zkouška Securities Industry Essentials (SIE), která má zhodnotit znalosti kandidáta o základních finančních koncepcích.

souhrn

  • Zkouška Series 7 je zkouška a licence, která dává úspěšným kandidátům oprávnění prodávat všechny typy cenných papírů, jako jsou akcie a dluhopisy, s výjimkou komodit a futures.
  • Jedná se o vstupní požadavek pro makléře, kteří chtějí nakupovat a prodávat cenné papíry ve Spojených státech.
  • Zkouška zahrnuje 125 otázek s možností výběru z několika možností a od kandidátů se vyžaduje, aby úspěšně absolvovali alespoň 72%.

Porozumění zkouškám ze série 7

Zkouška Series 7 je licenční zkouška pro obchodníky s cennými papíry a další profesionály v oblasti finančních služeb, kteří se podílejí na obchodování s cennými papíry, jako jsou akcie a dluhopisy, s výjimkou komodit a futures futures kontrakt futures kontrakt je dohoda o koupi nebo prodeji podkladového aktiva za pozdější datum za předem stanovenou cenu. Je také známý jako derivát, protože budoucí smlouvy odvozují jeho hodnotu od podkladového aktiva. Investoři si mohou koupit právo koupit nebo prodat podkladové aktivum později za předem stanovenou cenu. . Zkouška testuje znalosti kandidáta o funkcích makléře, jako je prodej podnikových cenných papírů, produktů investičních společností, vládní cenné papíry, opce, variabilní anuity, balíkové cenné papíry, programy přímé účasti a komunální cenné papíry.

Profesionálové, kteří úspěšně absolvují zkoušku, se stávají oficiálně registrovanými zástupci úřadu Financial Industry Regulatory Authority Financial Industry Regulatory Authority (FINRA). , a také zvyšuje jejich zaměstnatelnost v odvětví finančních služeb. Zkouška ze série 7 nezahrnuje nemovitosti ani pojistné produkty. Aby mohli makléři prodávat realitní a pojišťovací produkty, musí podstoupit další zkoušky a licence.

Kromě toho, že mají znalosti v oboru, musí finanční odborníci, kteří složí zkoušku Series 7, dodržovat přísnější standardy ve srovnání s nelicencovanými makléři. FINRA vyžaduje, aby licencovaní makléři dodržovali nejvyšší standardy, aby jejich klienti dostávali ty nejlepší služby.

Požadavky na zkoušku ze série 7

S účinností od 1. října 2018 společnost FINRA představila zkoušku Securities Industry Essentials (SIE), kterou musí uchazeči absolvovat, než se zúčastní zkoušky Series 7. SIE je úvodní zkouška pro vstupní makléře. Testuje běžná témata, jako jsou regulační agentury Komise pro cenné papíry (SEC) Americká komise pro cenné papíry nebo burzu (SEC) je nezávislá agentura federální vlády USA, která je odpovědná za implementaci federálních zákonů o cenných papírech a navrhování pravidel cenných papírů. Je také odpovědný za údržbu odvětví cenných papírů a burz cenných papírů a opcí a jejich fungování, přijatelné a nepřijatelné průmyslové postupy, znalosti produktů a základy obchodování s cennými papíry. Zkouška SIE nevyžaduje, aby potenciální kandidáti byli sponzorováni členskou firmou FINRA.

Jedním z požadavků, které FINRA poskytuje kandidátům na zkoušky Series 7, je, že musí být sponzorováni členskou firmou. Sponzorská firma musí podat formulář U4 - tj. Uniform Application for Security Industry Registration - aby mohl být kandidát zapsán na zkoušku Series 7.

Sponzorská firma je také povinna uhradit poplatek za zkoušku Series 7. Zkouška SIE i zkouška Series 7 jsou základními předpoklady, což znamená, že uchazeči musí absolvovat obě zkoušky, aby získali licenci k obchodování s cennými papíry. Potenciální uchazeči se mohou rozhodnout pro složení obou zkoušek v libovolném pořadí, pokud obě zkoušky ve stanovené lhůtě složí.

Struktura zkoušky řady 7

Zkouška Series 7 zahrnuje 125 otázek s výběrem odpovědí, které musí uchazeči splnit do 3 hodin a 45 minut. To znamená, že kandidát má na každou otázku jednu minutu a 48 sekund. Úspěšné složení zkoušky je 72%, což musí uchazeči dosáhnout, aby získali praktickou licenci. Cena zkoušky je 245 $ - což je snížení oproti předchozímu poplatku za zkoušku 305 $.

Před 1. říjnem 2018 museli uchazeči vyplnit 250 otázek do šesti hodin, přičemž poplatek za zkoušku byl 305 $. Kandidáti byli povinni složit pouze zkoušku Series 7, protože zde nebyla žádná zkouška SIE. Poté, co byl přijat nový formát zkoušky zkoušek Series 7, je test nyní kratší a za spravedlivé ceny. Kandidáti také musí složit zkoušky SIE i Series 7, aby se stali licencovanými makléři.

Po absolvování zkoušky Series 7 FINRA úspěšným kandidátům neuděluje fyzické certifikáty. Místo toho mají potenciální zaměstnavatelé přístup k dokladu o absolvování zkoušky v Centrálním registračním depozitáři (CRD) společnosti FINRA. Zkouška Series 7 slouží také jako předpoklad pro další zkoušky cenných papírů, jako jsou Series 24, Series 26 a Series 31.

Pokusy povoleny pro zkoušku ze série 7

Pokud uchazeč na první pokus neprospěje zkouškou Series 7, FINRA mu umožní znovu se skládat na zkoušku po 30 dnech. Počet uchazečů, kteří se mohou pokusit složit zkoušku, není nijak omezen, ale pro uchazeče, kteří zkoušku složili několikrát, existují časová omezení.

U prvních tří pokusů je uchazeč povinen počkat alespoň 30 dní, než se znovu zúčastní zkoušky. Po třech neúspěšných pokusech je uchazeč povinen počkat alespoň šest měsíců na opakované složení zkoušky.

Dodatečné zdroje

Finance nabízí Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ Certifikace CBCA ™ Certifikace Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ je celosvětovým standardem pro úvěrové analytiky, který zahrnuje finance, účetnictví, kreditní analýzu, analýzu peněžních toků, modelování smluv, půjčky splátky a další. certifikační program pro ty, kteří chtějí posunout svou kariéru na vyšší úroveň. Chcete-li se neustále vzdělávat a rozvíjet svou kariéru, budou užitečné následující zdroje:

  • Výbor pro bankovnictví a průmysl cenných papírů (BASIC) Výbor pro bankovnictví a průmysl cenných papírů (BASIC) Výbor pro bankovnictví a průmysl cenných papírů (BASIC) byl založen v roce 1970 s cílem standardizovat, automatizovat a zefektivnit zpracování
  • Testovací centrum financí Testovací centrum Toto testovací centrum poskytuje bezplatné hodnocení v oblastech aplikace Excel, financí a účetnictví. Tyto zdroje můžete použít k otestování svých znalostí a posouzení svých
  • Zkouška finanční analytik Zkouška finanční analytik
  • Další odborné vzdělávání (CPE) Další odborné vzdělávání (CPE) Další odborné vzdělávání (CPE) je požadavek na Certified Public Accountants (CPA), který je navržen tak, aby pomáhal udržovat jejich kompetence a dovednosti jako poskytovatelé profesionálních služeb. V rámci trvalých požadavků na zachování označení CPA

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found