Šablona indexu ziskovosti - Stáhněte si šablonu zdarma

Tato šablona indexu ziskovosti (PI) pomůže vizualizovat současnou hodnotu budoucích peněžních toků, které se pak použijí k výpočtu PI projektu. PI měří poměr mezi současnou hodnotou budoucích peněžních toků a počáteční investicí. Jiné názvy poměru ziskovosti jsou Profit Investment Ratio (PIR) a Value Investment Ratio (VIR).

Zde je úryvek šablony:

Šablona indexu ziskovosti

Stáhněte si šablonu zdarma

Zadejte své jméno a e-mail do níže uvedeného formuláře a stáhněte si bezplatnou šablonu hned teď!

Vzorec indexu ziskovosti

Vzorec pro PI je následující:

PI - Formule 1

nebo

PI - Formule 2

Proto:

  • Pokud je PI větší než 1, generuje projekt hodnotu a společnost by měla v projektu pokračovat.
  • Pokud je PI menší než 1, projekt ničí hodnotu a společnost by v projektu neměla pokračovat.
  • Pokud se PI rovná 1, projekt se zlomí dokonce a společnost je lhostejná mezi pokračováním a nepokračováním s projektem.

Čím vyšší je index ziskovosti, tím atraktivnější je investice.

Více šablon zdarma

Další zdroje najdete v naší knihovně obchodních šablon, kde si můžete stáhnout řadu bezplatných modelů pro Excel, prezentací PowerPoint a šablon dokumentů Word.

  • Šablony pro modelování Excel Šablony pro Excel a finanční modely Stáhněte si šablony bezplatných finančních modelů - knihovna tabulkových financí obsahuje šablonu finančního modelu se 3 výpisy, model DCF, plán dluhu, plán odpisů, kapitálové výdaje, úroky, rozpočty, výdaje, předpovědi, grafy, grafy, časové plány , ocenění, srovnatelná analýza společnosti, více šablon Excel
  • PowerPoint prezentační šablony
  • Šablony transakčních dokumentů Šablony Bezplatné obchodní šablony pro použití v osobním nebo pracovním životě. Šablony zahrnují Excel, Word a PowerPoint. Ty lze použít pro transakce, právní, finanční modelování, finanční analýzy, obchodní plánování a obchodní analýzy.
  • Časté otázky a odpovědi Průvodci samostudiem Finance znalostí jsou skvělým způsobem, jak zlepšit technické znalosti v oblasti financí, účetnictví, finančního modelování, oceňování, obchodování, ekonomiky a dalších.

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found