Výživné - definice, historie a faktory při udělování cen

V rodinném právu je výživné (nazývané také výživné na manžela v Austrálii, výživa ve Skotsku, výživné ve Velké Británii a Kanadě a podpora manžela ve Spojených státech) zákonnou povinností uloženou jednotlivci poskytnout bývalému manželovi jednotlivce finanční podpora Souhrn příjmů Účet souhrnných příjmů je účet, který přijímá všechny dočasné účty podniku po jejich uzavření na konci každého účetního období. To znamená, že hodnota každého účtu ve výkazu zisku a ztráty je odepsána z dočasných účtů a poté připsána jako jedna hodnota na souhrnný účet příjmů. před manželským rozchodem nebo po něm. Upozorňujeme, že výživné se uděluje pouze na základě uvážení soudu, pokud konkrétní případ splňuje určité požadavky.

Výživné

Historie výživného

I když to nemusí být zřejmé, v rodinném právu existuje alimenty s dlouhou historií. Související zákony lze najít v babylonském kodexu Hammurabi a v byzantském kodexu Justiniána. Až do 20. století však bylo výživné přiznáváno pouze v případě zneužití manželství. Důvodem bylo, že stávající zákony vyžadovaly důkaz o protiprávním jednání jedné ze stran (tj. Zneužití v manželství).

Zavedení rozvodů bez zavinění (tj. Rozvodů, u nichž strana, která podává žádost o rozvod, není povinna poskytnout důkazy o protiprávním jednání jiné strany), však změnilo postupy udělování alimentů. Zrychlená emancipace žen ve 20. století navíc povzbudila soudy, aby ve svých rozhodnutích odstranily předpojatost vůči pohlaví. Dříve bylo možné výživné přiznat pouze ženě v případě pochybení manžela.

Faktory při udělování výživného

V dnešní době soudy při přiznávání výživného zohledňují různé faktory. Mezi faktory patří:

  • Příjem každého z manželů
  • Potenciální budoucí příjem každého z manželů
  • Životní úroveň manželů během manželství
  • Délka manželství
  • Věk každého z manželů v době rozvodu
  • Podmínky duševního a fyzického zdraví každé strany
  • Přítomnost zavinění nebo nevhodného chování v manželství, které vedlo k rozvodu

Faktory uvedené výše nejsou absolutní a mohou se v různých jurisdikcích lišit. Tyto faktory ovlivňují přiznanou částku a stanoví časové období, ve kterém jeden z manželů obdrží výživné.

S platbami výživného se obecně zachází jako se zdanitelným příjmem. Zdanitelný příjem Zdanitelným příjmem se rozumí jakákoli kompenzace jednotlivce nebo podniku, která se používá k určení daňové povinnosti. Celková výše příjmu nebo hrubý příjem se používá jako základ pro výpočet toho, kolik jednotlivec nebo organizace dluží vládě za konkrétní zdaňovací období. pro příjemce, zatímco pro plátce jsou výdaje daňově uznatelné Daňově odečitatelné Daňově uznatelným nákladem je jakýkoli náklad, který je považován za „běžný, nezbytný a přiměřený“ a který pomáhá podniku generovat příjem. Obvykle se odečítá z příjmů společnosti před zdaněním. .

Výživné vs. podpora dítěte

Výživné nesmí být zaměňováno s podporou dítěte. Jak bylo uvedeno výše, výživné se poskytuje jako náhrada jednoho z manželů za jejich finanční znevýhodnění. Přiznání podpory dítěte je však založeno pouze na existenci dítěte nebo dětí.

V důsledku rozvodu získá jeden z rodičů primární péči o dítě nebo děti. Jinými slovy, bude primárně odpovědný za péči o dítě nebo za děti a jeho každodenní péči. Soud může nařídit rodičům, kteří nejsou ve výkonu trestu, aby jim poskytl finanční podporu na pokrytí nákladů na péči o dítě.

Související čtení

Finance nabízí analytika pro finanční modelování a oceňování (FMVA) ™ Certifikace FMVA®. Připojte se k více než 350 600 studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, J.P. Morgan a certifikační program Ferrari pro ty, kteří chtějí posunout svou kariéru na další úroveň. Chcete-li se neustále učit a rozvíjet svou kariéru, budou užitečné následující finanční zdroje:

  • Podmíněný příjemce Podmíněný příjemce Podmíněným příjemcem je alternativní příjemce určený držitelem účtu, který je nastaven na příjem výnosů nebo výhod z finanční
  • Odškodnění Odškodnění Odškodnění je právní dohoda jedné strany, která stanoví, že druhá strana je bez viny - bez odpovědnosti - za potenciální ztráty nebo škody.
  • Prozkoumání závěti Probate Probate je právní a finanční proces, který nastává po smrti jednotlivce a konkrétně se zabývá vůlí, majetkem a
  • Sociální zabezpečení Sociální zabezpečení Sociální zabezpečení je americký federální vládní program, který poskytuje sociální pojištění a dávky lidem s nedostatečným nebo žádným příjmem. První sociální

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found