Long Strangle - přehled, jak používat, jak to funguje

Dlouhý uškrtit je strategie možností neutrálního přístupu - jinak známá jako „koupit uškrtit“ nebo čistě „uškrtit“ - která zahrnuje nákup hovoru a prodeje. Obě možnosti Možnosti: Hovory a výplaty Možnost je forma derivátové smlouvy, která držiteli dává právo, nikoli však povinnost, koupit nebo prodat aktivum do určitého data (datum vypršení platnosti) za stanovenou cenu (realizační cena). Existují dva typy možností: hovory a volání. Americké opce, které lze uplatnit kdykoli, jsou nedostupné (OTM), se stejnými daty vypršení platnosti.

Long Strangle

Pro dosažení jakéhokoli typu zisku je zásadní výrazný cenový výkyv. Primárním cílem je vydělat z akcie zisk, za předpokladu, že se bude pohybovat nahoru nebo dolů o podstatnou částku. Hovor i put zvyšuje cenu pozice a zdvojnásobuje její šance na úspěch.

Souhrn:

  • Dlouhé uškrcení je nízkonákladová strategie s vysokým potenciálem a odměnou, jejíž úspěch závisí na tom, zda podkladová akcie podstatně naroste nebo poklesne.
  • Maximální cena a potenciální ztráta strategie dlouhého škrcení je cena zaplacená za dvě možnosti plus transakční náklady.
  • Maximální potenciální zisk je neomezený.

Použití strategie Long Strangle

Za prvé, obchodník musí najít akcie, u nichž je pravděpodobné, že se v blízké budoucnosti budou výrazně houpat, a to buď nahoru nebo dolů. Mějte na paměti, že zatímco akcie poblíž oznámení o zisku Earnings Call An Earnings Call je konferenční hovor (obvykle se koná ve formě telekonference nebo webového vysílání), během kterého vedení veřejné společnosti oznamuje a diskutuje o finančních výsledcích společnosti čtvrtletí nebo rok. Výzva k výdělku je obvykle doprovázena oficiální tiskovou zprávou, která je lákavou hrou, obvykle by se jí mělo vyhnout. Ve skutečnosti je cena opcí obvykle „zapečená“, což znamená, že pravděpodobně neuvidíte vážný zisk, a to navzdory skutečnosti, že akcie pravděpodobně vzrostou.

Místo toho se podívejte na další faktory, které mohou podstatně zvýšit nebo snížit cenu akcií, například následující:

  1. Kontroverze
  2. Najímání nových zásadních hráčů: CEO CEO CEO, zkratka pro Chief Executive Officer, je nejvýše postaveným jednotlivcem ve společnosti nebo organizaci. Generální ředitel je zodpovědný za celkový úspěch organizace a za rozhodování na nejvyšší úrovni. Přečtěte si popis pracovní pozice, finanční ředitel atd.
  3. Spuštění nového zboží nebo služby

Nyní je čas provést nákup za vložené peníze a stejně za volání z peněz. Obě pozice jsou dlouhé; pamatujte, že čím blíže se smlouva blíží datu vypršení platnosti, pozice budou klesat na hodnotě.

Čas funguje proti obchodníkovi pomocí strategie dlouhého škrcení, takže je nejlepší koupit opce, které přicházejí se slušným časem - alespoň na pár měsíců - před vypršením platnosti. Pokud tak učiníte, bude také pravděpodobnější, že strategie dlouhého uškrcení bude zisková, protože možnost „ztráty“, ať už se ukáže jakákoli, si stále uchová určitou časovou hodnotu, i když je z peněz dost.

Zisk a ztráta s dlouhým uškrcením

Základní myšlenka použití strategie dlouhého uškrcení je následující:

Pokud se cena podkladové akcie významným způsobem pohybuje jedním nebo druhým způsobem - buď k tomu, aby byla call opce zisková, nebo k tomu, aby byla opce s putem zisková - zisk realizovaný z vítězné opce bude více než dostačující k vykázání čistého zisku po odečtení nákladů na implementaci strategie. Celkovými náklady na strategii je prémie zaplacená za každou z možností plus transakční poplatky, jako je provize Komise Komise odkazuje na kompenzaci vyplacenou zaměstnanci po dokončení úkolu, kterým je často prodej určitého počtu produktů nebo služeb .

Na obrázku níže je uveden scénář zisku / ztráty u akcie, která se obchoduje za 40 USD, když si opční investor koupí výzvu k vyvolání ceny za 50 USD a prodejní cenu za uvedení za 30 USD. Předpokládejme, že prémie - cena - každé možnosti je 100 $. Celková investice do strategie činí 200 $ plus transakční náklady, což představuje maximální možnou ztrátu. K maximální ztrátě dojde pouze v případě, že akcie zůstanou - až do vypršení platnosti opcí - za nebo blízko stejné ceny, za jakou se obchodovalo při nákupu opcí.

Long Strangle - diagram výplatZdroj

Jakýkoli podstatný pohyb ceny akcie, ať už nahoru nebo dolů, může strategii učinit ziskovou. Zůstaňme příkladem strategie implementované nákupem volání za 50 $ a 30 $ za obchodování s akciemi na 40 $ - pokud cena akcie vzroste na, řekněme, 48 $, pak hodnota opce významně vzroste. Také pokud cena akcie klesne na 32 $, pak prodejní opce významně zvyšuje hodnotu.

Jakmile se cena jedné z opcí zvýší nad celkovou cenu obou opcí, může investor obě opce prodat se ziskem. Například pokud cena akcie vzroste na 48 $, což znamená, že opce na 50 $ je pouze z peněz, prémiová hodnota této opce se může zvýšit ze 100 $ na 250 $. Hodnota prodejní opce s cílovou cenou 30 $ může klesnout na 25 $. Investor poté může zlikvidovat obě opční pozice v celkové hodnotě 275 USD. Jeho zisk by pak byl 75 $ (275 - 200 $ náklady na opce), minus transakční poplatky.

Maximální potenciální zisk s dlouhým uškrcením je neomezený. Tato strategie generuje značné zisky, pokud se podkladová akcie pohne natolik, aby umístila jednu nebo druhou možnost v penězích.

Atraktivitou strategie s dlouhým uškrcením je její relativně nízké riziko / náklady, které v blízké budoucnosti zajistí příležitost k podstatnému zisku.

Související čtení

Finance je oficiálním poskytovatelem certifikace FMVA (Financial Modeling and Valuation Analyst) FMVA®. Připojte se k více než 350 600 studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, J.P. Morgan a certifikační program Ferrari, jejichž cílem je transformovat kohokoli na špičkového finančního analytika.

Abychom se dál učili a rozvíjeli své znalosti finanční analýzy, velmi doporučujeme další zdroje uvedené níže:

  • Dlouhé a krátké pozice Dlouhé a krátké pozice V investování představují dlouhé a krátké pozice směrové sázky investorů, že cenný papír buď stoupne (pokud je dlouhý), nebo dolů (pokud je krátký). Při obchodování s aktivy může investor zaujmout dva typy pozic: dlouhou a krátkou. Investor může buď koupit aktivum (v dlouhodobém horizontu), nebo jej prodat (v krátkodobém horizontu).
  • Krátké krytí Krátké krytí Krátké krytí, nazývané také „nákup na krytí“, označuje nákup cenných papírů investorem za účelem uzavření krátké pozice na akciovém trhu. Tento proces úzce souvisí s krátkým prodejem. Krátké krytí je ve skutečnosti součástí krátkého prodeje
  • Swingové obchodování Swingové obchodování Swingové obchodování je obchodní technika, kterou obchodníci používají k nákupu a prodeji akcií, jejichž ukazatele v budoucnu ukazují na vzestupný (pozitivní) nebo sestupný (negativní) trend, který se může pohybovat od noci do několika týdnů. Swingové obchody mají za cíl vydělávat na nákupu a prodeji prozatímních minim a maxim
  • Nejlepší účetní skandály Nejlepší účetní skandály V posledních dvou desetiletích došlo k nejhorším účetním skandálům v historii. V důsledku těchto finančních katastrof byly ztraceny miliardy dolarů. V tomhle

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found