Událost likvidity - definice, typy a praktický příklad

Událost likvidity je proces, při kterém investor likviduje svou investiční pozici v soukromé společnosti Soukromě vlastněná společnost Soukromě vlastněná společnost je společnost, jejíž akcie vlastní jednotlivci nebo korporace a která nenabízí kapitálové podíly investorům ve formě akcií akcie obchodované na veřejné burze cenných papírů. a vymění je za hotovost. Hlavním účelem likvidní události je převod nelikvidního aktiva (investice do soukromé společnosti) na nejlikvidnější aktivum - hotovost.

Událost likvidity

Událost likvidity je formou výstupní strategie. Exit Strategie Exitové strategie jsou plány prováděné vlastníky firem, investory, obchodníky nebo investory rizikového kapitálu s cílem opustit svou pozici v aktivu v určitém okamžiku využívaném soukromými kapitálovými společnostmi. Událost je obvykle pečlivě naplánována dlouho před jejím spuštěním. Obvykle se spustí, když jsou splněny určité podmínky nebo nastanou konkrétní okolnosti. Zakladatelé společnosti a investoři jsou hlavními stranami, které se o akci zajímají.

Formy události likvidity

1. Počáteční veřejná nabídka (IPO)

Akcie společnosti se stanou veřejně obchodovatelnými po IPO Initial Public Offering (IPO) Initial Public Offering (IPO) je první prodej akcií vydaných společností veřejnosti. Před IPO je společnost považována za soukromou společnost, obvykle s malým počtem investorů (zakladatelé, přátelé, rodinní a obchodní investoři, jako jsou investoři rizikového kapitálu nebo andělští investoři). Zjistěte, co je to IPO. Zakladatelé a investoři společnosti mohou prodat své akcie a zpeněžit své počáteční investice.

2. Přímé akvizice

Místo zveřejnění může být společnost nebo podíl ve společnosti prodán přímo zúčastněné straně (např. Soukromá kapitálová společnost Top 10 soukromých kapitálových společností Kdo je prvních 10 soukromých kapitálových společností na světě? Náš seznam deseti nejlepších největší PE společnosti, seřazené podle celkového získaného kapitálu. Společné strategie v rámci PE zahrnují odkupy kapitálu (LBO), rizikový kapitál, růstový kapitál, nouzové investice a mezaninový kapitál.). Toto je další způsob zpeněžení počáteční investice.

Důvody pro likviditní událost

Událost likvidity může být spuštěna z následujících důvodů:

  • Bylo dosaženo cíle zisku
  • Ochrana před ztrátou
  • Právní důvody
  • Dramatická změna tržních podmínek

Příklad likvidní události

PE Partners je soukromá kapitálová společnost, která investovala 5 milionů USD do technologického startupu NewTech Corp. Za pět let svého působení společnost NewTech Corp. zaznamenala výrazný růst a stala se velmi ziskovou. Za účelem získání dalšího financování pro další růst se vedení společnosti rozhodlo provést IPO.

PE Partners hodnotí tržní podmínky a růstový potenciál společnosti a dochází k závěru, že IPO by byl nejlepší způsob, jak zlikvidovat jejich investice. Během IPO prodali PE Partners svůj podíl ve společnosti NewTech Corp. za 25 milionů dolarů.

Dodatečné zdroje

Děkujeme, že jste si přečetli finanční vysvětlení likvidní události. Finance je oficiálním poskytovatelem globálního certifikátu Financial Modeling & Valuation Analyst (FMVA) ™ Certifikace FMVA® Připojte se k více než 350 600 studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, JP Morgan a Ferrari certifikační program, jehož cílem je pomoci komukoli stát se finančním analytikem světové úrovně . K dalšímu rozvoji vaší kariéry budou užitečné další finanční zdroje uvedené níže:

  • Struktura kapitálu Struktura kapitálu Kapitálová struktura označuje množství dluhu a / nebo kapitálu použitého firmou k financování jejích operací a financování jejích aktiv. Kapitálová struktura firmy
  • Hotovostní rezervy Hotovostní rezervy Hotovostní rezervy jsou prostředky, které společnosti vyčlenily pro použití v krizových situacích. Ušetřená hotovost se používá k pokrytí nákladů nebo výdajů, které jsou neplánované nebo neočekávané. Ve většině případů jsou rezervy speciálně pro krátkodobé potřeby. Jednou z výhod hotovostních rezerv je, že se společnost může vyhnout dluhu na kreditní kartě nebo nutnosti převzít další dluh z půjčky.
  • Krátkodobá aktiva Krátkodobá aktiva Krátkodobá aktiva jsou veškerá aktiva, která lze přiměřeně převést na hotovost do jednoho roku. Obvykle se používají k měření likvidity společnosti.
  • Zakladatelé Zakladatelé akcií Zakladatelé akcií Akcie se týkají vlastního kapitálu, který je dán počátečním zakladatelům organizace. Tento typ akcií se liší několika důležitými způsoby od běžných akcií prodávaných na sekundárním trhu. Klíčové rozdíly spočívají v tom, že (1) akcie zakladatelů mohou být vydávány pouze v nominální hodnotě a (2) je dodáván s časovým rozvrhem.

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found