Zobrazit zarážku - definice, jak to funguje, příklady

Jak je tomu v zábavním průmyslu, show stoper v obchodním / finančním světě je událost nebo situace, která způsobí zastavení výroby nebo pokroku. Dopředný pohyb, úspěch nebo splnění úkolu, úkolu nebo projektu jsou z důvodu události nebo okolnosti omezující show znemožněny.

Zobrazit zátku

Ukažte zátky v nepřátelských situacích převzetí

Jedním z běžných příkladů zastávky show je nějaký druh právní nebo strategické akce používané při nepřátelských převzetích. Nepřátelské převzetí Nepřátelským převzetím při fúzích a akvizicích (M&A) je akvizice cílové společnosti jinou společností (označovanou jako nabyvatel) přímým kontaktem s akcionáři cílové společnosti, a to buď podáním nabídky nebo hlasováním na základě plné moci. Rozdíl mezi nepřátelským a přátelským. Obvykle to zahrnuje akci ze strany společnosti zaměřené na převzetí. Zde jsou dva dobré příklady zastávek show:

  • Politika spálené země Politika spálené země Ve financích je politika spálené země taktikou, kterou může společnost použít k zabránění nepřátelského převzetí. V zásadě se stane, že společnost zaměřená na převzetí udělá vše, co může rozumně udělat, aby se stala neatraktivní, doufejme, že odradí potenciálního nabyvatele od pokračování pokusu o převzetí.
  • Další odpuzovač žraloků Odpuzovač žraloků Odpuzovač žraloků označuje opatření, která společnost používá k zamezení nepřátelských pokusů o převzetí. Opatřeními mohou být systémy vyvíjené pravidelně nebo nepřetržitě

Politika spálené země může být zastáncem show z obou stran stolu. Dochází k němu, když cílová společnost udělá vše, co je v jejích silách, aby se stala méně žádoucí. To zahrnuje prodej hodnotných aktiv a uzavření dohod o vypořádání významných dluhů, jakmile dojde k převzetí. Takový krok často zastaví celý proces převzetí.

Může to však být také zastávka show pro cílovou společnost. V mnoha případech společnost - ve snaze být méně žádoucí - snižuje svou vlastní hodnotu natolik, že se nemůže zotavit v případě, že převzetí neprojde.

Systémy odpuzující žraloky - které zahrnují politiku spálené země - zahrnují další formy opatření proti převzetí, do kterých se společnost může zapojit, aby zabránila nebo zpomalila proces převzetí. Mezi tyto další systémy patří:

1. Zlaté padáky

Zlaté padáky odkazují na nejvyšší vedení a členy vedení, kterým jsou nabízeny drahé odstupné, které se automaticky spustí v případě převzetí. Balíčky mají obvykle podstatnou částku v hotovosti, opcích na akcie a jiném kapitálu, který vyčerpává hodnotu cílové společnosti

2. Možnosti jedovaté pilulky

Mezi nejběžnější možnosti jedovaté pilulky patří flip-in Flip-In Strategie Flip-in strategie je jedovatá pilulka strategie, kterou společnosti používají ve prospěch svých akcionářů a pomáhají bránit jejich společnost před nechtěným převzetím. Cílová společnost oslabuje hodnotu svých jednotlivých akciových akcií tím, že zpřístupňuje více akcií stávajícím akcionářům. a flip-over strategie. První z nich je ustanovení, které umožňuje stávajícím akcionářům cílové společnosti nakupovat více akcií společnosti se značnou slevou. Flip-over poison pilulka umožňuje stávajícím akcionářům cílové společnosti nakupovat akcie nabývající společnosti se značnou slevou.

Další základní příklady Zobrazit zarážky

V rámci společnosti může dojít k řadě událostí nebo situací, které vykolejí projekt. Může to záviset na tom, o jaký projekt jde; téměř každý projekt však může být ovlivněn několika běžnými zátkami show. Neúčinná komunikace je jedna. To platí zejména pro projekty, které k dokončení projektu vyžadují více týmů pracovníků nebo oddělení.

Když jedno oddělení nebo tým nekomunikuje efektivně s druhým, lze plán projektu zrušit. Pokud jedno oddělení nedokončí svou část, jiné nemusí být schopno dokončit svoji. Přerušení komunikace může projekt zastavit, dokud nebudou obnoveny linie interakce. Proto je tak důležitá efektivní komunikace.

Časové a rozpočtové problémy jsou dalšími příklady zastávek show ve vztahu k danému projektu. Problémy s rozpočtem mohou být důsledkem poruchy komunikace nebo jednoduše příchodu neočekávaných nákladů, které způsobí, že projekt překročí rozpočet. Výkonný tým nemusí být schopen nebo ochoten poskytnout další financování projektu, nebo může klient zrušit svou objednávku, pokud se spekulují náklady projektu. Takové problémy lze obtížně opravit a mohou projekt zcela vykolejit, pokud nebude možné snížit náklady nebo získat další financování.

Závěrečné slovo

Showstopper ve většině případů odkazuje na právní nebo operativní akci, která jedné společnosti brání převzít jinou. V nejširším slova smyslu je však výstavní zátka cokoli, co brání uskutečnění pohybu vpřed nebo pokroku, dokud není odstraněn nebo jinak vyřešen.

Další zdroje

Finance nabízí analytika pro finanční modelování a oceňování (FMVA) ™ Certifikace FMVA®. Připojte se k více než 350 600 studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, J.P. Morgan a certifikační program Ferrari pro ty, kteří chtějí posunout svou kariéru na další úroveň. Chcete-li se neustále učit a rozvíjet svou kariéru, budou užitečné následující finanční zdroje:

  • Kontrolní prémie Kontrolní prémie za kontrolu se vztahuje na částku, kterou je kupující ochoten zaplatit nad rámec reálné tržní hodnoty akcií, aby získal kontrolní podíl ve veřejně obchodované společnosti. Stanovení toho, kolik nabídnout jako kontrolní prémii - známou také jako prémie za převzetí - je hlavním faktorem při fúzích a akvizicích.
  • Strategie převrácení Strategie převrácení Strategie převrácení je strategie jedovaté pilulky, kterou společnosti používají k ochraně před nepřátelským převzetím. Díky strategii převrácení mají akcionáři cílové společnosti příležitost koupit akcie nabývající společnosti
  • Poison Put Poison Put Jed je obranná strategie proti nepřátelskému převzetí moci. Zahrnuje vydání dluhopisů cílovou společností, které lze zpětně koupit před datem jejich splatnosti. Jedovatá obrana je obranný mechanismus před nabídkou a lze ji považovat za variantu strategie jedovaté pilulky.
  • Projektový management Projektový management Projektový management je navržen tak, aby produkoval konečný produkt, který bude mít dopad na organizaci. To je místo, kde znalosti, dovednosti, zkušenosti a

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found