Výnosový dluhopis - definice, charakteristiky a příklad

Výnosový dluhopis je druh komunálního dluhopisu, ve kterém je splacení závazku primárně zaručeno provozními výnosy. Výnosy Výnos je hodnota veškerého prodeje zboží a služeb uznaných společností v daném období. Výnosy (označované také jako tržby nebo příjmy) tvoří začátek výkazu zisku a ztráty společnosti a jsou často považovány za „hlavní linii“ podniku. účetní jednotky. Tyto dluhopisy jsou primárně využívány vládními subjekty k dotování infrastrukturních projektů. Mezi nejběžnější projekty patří výstavba letišť, silnic, mostů a kanalizačních zařízení.

Výnosový dluhopis

Všimněte si, že výnosové dluhopisy se liší od jiného typu obecních dluhopisů nazývaných obligace obecného závazku (GO) Obecný obligační dluhopis Dluhopis obecného závazku (GO) je druh komunálního dluhopisu, ve kterém jsou splátky dluhopisů (úroky a jistina) zaručeny celkovou příjmy generované příslušným vládním subjektem nebo agenturou. Jinými slovy, splácení je zaručeno jak z daňových, tak z provozních výnosů z různých projektů. . Splacení dluhopisů s obecnými závazky je zajištěno všemi výnosy generovanými účetní jednotkou, včetně jejich daňových výnosů. Splácení výnosových dluhopisů je garantováno pouze výnosy získanými z projektů, které byly dotovány pomocí dluhopisů. Daňové příjmy se vůbec nevyužívají.

Charakteristika výnosových dluhopisů

1. Delší doba do splatnosti

Vzhledem k tomu, že výnosové dluhopisy se používají pro dlouhodobé projekty, mají dluhopisy dlouhé splatnosti. Obecně se data splatnosti dluhopisů často pohybují od 20 do 30 let. Kromě toho přicházejí s nominální hodnotou Hodnota nominální hodnoty Hodnota nominální nebo nominální hodnoty dluhopisu, akcie nebo kupónu, jak je uvedeno na dluhopisu nebo akciovém certifikátu. Jedná se o statickou hodnotu stanovenou v době vydání a na rozdíl od tržní hodnoty pravidelně nekolísá. $ 1 000 nebo 5 000 $. Úroky i jistiny jsou spláceny z provozních výnosů projektu. Pokud však projekt neprodukuje dostatečné výnosy k provedení plateb, lze platby odložit na pozdější datum.

2. Vyšší výnosy než obligace s obecnými závazky

Současně výnosové obligace obvykle poskytují investorům vyšší výnosy ve srovnání s obligacemi s obecnými obligacemi. Vyšší výnosy lze ospravedlnit z několika důvodů. Zaprvé, existuje větší pravděpodobnost nesplácení, protože jsou zajištěny pouze toky příjmů generovanými projektem.

Tyto dluhopisy také neposkytují investorům nárok na aktiva projektu, pokud projekt negeneruje očekávané výnosy. A konečně dluhopisy často obsahují ustanovení, že emitenti mohou nazývat vydané dluhopisy, pokud jsou aktiva projektu zničena při katastrofických událostech.

Příklad výnosových dluhopisů

John investuje do cenných papírů s pevným výnosem Cenné papíry s pevným výnosem Cenné papíry s pevným výnosem jsou typem dluhového nástroje, který poskytuje výnosy ve formě pravidelných nebo fixních úrokových plateb a splátek. Identifikuje, že místní obec si klade za cíl získat 5 milionů dolarů vydáním výnosových obligací na dotaci výstavby nového mýtného mostu.

John analyzuje projekt a určuje, že nový most dvakrát zkrátí dobu cesty mezi dvěma sousedními městy. Proto je přesvědčen, že mýtný most vygeneruje dostatečné toky příjmů a rozhodne se dluhopisy koupit.

Dluhopisy mají nominální hodnotu 1 000 USD, splatnost 30 let a úroková sazba je 2,5%. Úroky a splátky jistiny jsou zajištěny výnosy, které budou generovány mýtným po dokončení stavby.

Další zdroje

Finance je oficiálním poskytovatelem certifikace FMVA® Financial Modeling and Valuation Analyst (FMVA) ™. Připojte se k více než 350 600 studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, J.P. Morgan a certifikační program Ferrari, jejichž cílem je přeměnit kohokoli na špičkového finančního analytika.

Abychom se dál učili a rozvíjeli své znalosti finanční analýzy, velmi doporučujeme další zdroje uvedené níže:

  • Proces zvyšování kapitálu Proces zvyšování kapitálu Tento článek má poskytnout čtenářům hlubší pochopení toho, jak proces získávání kapitálu funguje a jak se v dnešním odvětví děje. Další informace o získávání kapitálu a různých typech závazků ze strany upisovatele najdete v našem přehledu upisování.
  • Vyplacitelný dluhopis Vyplacitelný dluhopis Vyvolatelný dluhopis (splatný dluhopis) je typ dluhopisu, který poskytuje emitentovi dluhopisu právo, nikoli však povinnost, splácet dluhopis před datem jeho splatnosti. Vyvolatelný dluhopis je dluhopis s vloženou kupní opcí. Tyto dluhopisy obecně přicházejí s určitými omezeními kupní opce.
  • Konvertibilní dluhopis Konvertibilní dluhopis Konvertibilní dluhopis je druh dluhového cenného papíru, který poskytuje investorovi právo nebo povinnost vyměnit dluhopis za předem stanovený počet akcií emitující společnosti v určitých obdobích životnosti dluhopisu. Konvertibilní dluhopis je hybridní cenný papír
  • Toky příjmů Toky příjmů Toky příjmů jsou různé zdroje, z nichž podnik vydělává peníze z prodeje zboží nebo poskytování služeb. Typy výnosů, které podnik zaznamenává na svých účtech, závisí na typech činností prováděných podnikem. Viz kategorie a příklady

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found