Plán Keogh - přehled, historie, typy a omezení

Keoghův plán je důchodový plán, který mohou sestavit samostatně výdělečně činné osoby a ti, kteří pro ně pracují. Malé podniky, partnerství, společnosti s ručením omezeným (LLC) a živnostníci Jediné vlastnictví Jediné vlastnictví (také známé jako individuální podnikání, živnostník nebo vlastník) je typ neregistrovaného subjektu, který je vlastněn pouze, jsou způsobilí k vytvoření plánů Keogh . Keoghovy plány se používají dodnes; jejich popularita však klesla, přičemž jednotlivci / jednotlivci 401 (k) sa SEP IRA se vyšplhali na první místo v seznamu možností penzijního plánu.

Keoghův plán

Keoghovy plány jsou podobné 401 (k) s 401 (k) limity příspěvků Limity příspěvků 401 (k) jsou limity stanovené Kongresem USA na částku peněz, kterou mohou zaměstnanci přispět na svůj penzijní plán. , kromě toho, že nabízejí vyšší roční limity příspěvků (konkrétně pokud jsou využívány velmi malými podniky). Dávají smysl pouze pro určité typy samostatně výdělečně činných osob (a jejich zaměstnanců). Mezi případy, kdy má Keoghův plán smysl, patří:

  • Právníci
  • Zubaři
  • Finanční profesionálové

Plány Keogh lze vytvořit, pouze pokud výše uvedené osoby založily vlastní podnikání.

Souhrn:

  • Keoghův plán je jedinečný důchodový plán určený pro osoby samostatně výdělečně činné (a jejich zaměstnance).
  • Keoghův plán dostal své jméno od zástupce New Yorku Eugena Keogha, který ustanovil zákon o důchodu z důchodu pro samostatně výdělečně činné osoby z roku 1962.
  • Tento plán je nyní poměrně neobvyklý a přichází se souborem omezení, která nejsou uvedena v jiných penzijních plánech.

Historie Keoghových plánů

Keoghovy plány se také někdy označují jako plány HR10. US Internal Revenue Service (IRS) jim říká kvalifikované plány. Skutečné jméno dostali od newyorského zástupce Jamese Keogha. Byl zodpovědný za vytvoření zákona o důchodu z důchodu pro samostatně výdělečně činné osoby z roku 1962, který je alternativně známý jako zákon Keogh.

V roce 2001 byl změněn základní obrys zákona - a jeho název. Nyní je známý jako zákon o usmíření hospodářského růstu a osvobození od daní (EGTRRA). Protože změny byly tak rozsáhlé, IRS jej již nepovažuje za Keoghův zákon, ale místo toho na něj odkazuje jednoduše v plánu HR10.

Druhy Keoghových plánů

1. Plán definovaných výhod

Plán definovaných požitků je strukturován pomocí fixního příspěvku, který zahrnuje stanovenou částku peněz nebo pevné procento z příjmu jednotlivce. (Toto se také někdy označuje jako Keoghův plán nákupu peněz.) Dělá se to za každé výplatní období.

Plán definovaných požitků může být někdy nastaven jako součást plánu sdílení zisku, kde si jednotlivec může vybrat určitou částku, ale částka je založena na tom, kolik jedinec investoval do svého plánu v době, kdy pracoval.

2. Plán definovaných příspěvků

Druhým typem je plán definovaných příspěvků, který je podstatně složitější. Základní struktura plánu definovaných příspěvků umožňuje jednotlivci odložit procento svého příjmu stranou. Místo toho, aby byla stanovenou částkou, je však částka založena na vzorci vytvořeném IRS. (Toto je verze známá jako HR10.)

Ať už je Keoghův plán definovaným přínosem nebo plánem definovaných příspěvků, lze jej investovat do finančních nástrojů, jako jsou anuity, dluhopisy Dluhopisy Dluhopisy Dluhopisy jsou cenné papíry s pevným výnosem, které vydávají společnosti a vlády za účelem zvýšení kapitálu. Emitent dluhopisů si od držitele dluhopisu půjčí kapitál a provede mu fixní platby za pevnou (nebo variabilní) úrokovou sazbu po stanovené období. , akcie, depozitní certifikáty nebo podílové fondy Podílové fondy Podílový fond je skupina peněz shromážděných od mnoha investorů za účelem investování do akcií, dluhopisů nebo jiných cenných papírů. Podílové fondy jsou vlastněny skupinou investorů a spravovány profesionály. Dozvíte se o různých typech fondů, o tom, jak fungují, o výhodách a kompromisech investování do nich.

Omezení plánu

Keoghův plán je opět méně běžný než téměř všechny ostatní typy penzijních plánů. Kromě toho přichází s řadou omezení.

Zaprvé, Keoghův plán zahrnuje podstatně více administrativních papírování než něco jako tradiční IRA nebo SEP IRA SEP IRA SEP IRA (Zjednodušené zaměstnanecké důchodové individuální důchodové ujednání) je nepatrná variace tradičních IRA, které podniky používají. Většinu ostatních penzijních plánů může nastavit jednotlivec; Keoghův plán zahrnuje komplikovanou sadu výpočtů.

Zadruhé, Keoghův plán nemohou používat samostatně výdělečně činné osoby, které fungují jako nezávislí dodavatelé. Mohou je používat pouze jednotlivci, kteří vlastní neregistrovanou firmu (a zaměstnanci, kteří pro ni pracují).

Nakonec musí být jakýkoli příspěvek do plánu Keogh proveden před zdaněním, což znamená, že částka je odečtena od daně za daný rok; všechny daně však musí být v době odchodu do důchodu plně uhrazeny ze zůstatku plánu.

Související čtení

Finance je oficiálním poskytovatelem certifikace FMVA® Financial Modeling and Valuation Analyst (FMVA) ™. Připojte se k více než 350 600 studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, J.P. Morgan a certifikační program Ferrari, jejichž cílem je přeměnit kohokoli na špičkového finančního analytika.

Abychom vám pomohli stát se finančním analytikem světové úrovně a posunout svou kariéru na maximum, budou vám tyto další finanční zdroje velmi užitečné:

  • Anuita Anuita Anuita je finanční produkt, který poskytuje určité peněžní toky ve stejných časových intervalech. Anuity vytvářejí finanční instituce, zejména životní pojišťovny, aby klientovi poskytovaly pravidelný příjem.
  • Odměna Odměna Odměna je jakýkoli druh kompenzace nebo platby, které jednotlivec nebo zaměstnanec obdrží jako platbu za své služby nebo práci, kterou vykonávají pro organizaci nebo společnost. Zahrnuje jakýkoli základní plat, který zaměstnanec obdrží, spolu s dalšími druhy plateb, které se hromadí v průběhu jejich práce, které
  • Sociální zabezpečení Sociální zabezpečení Sociální zabezpečení je americký federální vládní program, který poskytuje sociální pojištění a dávky lidem s nedostatečným nebo žádným příjmem. První sociální
  • Druhy podniků Druhy podniků Při zakládání společnosti si můžete vybrat čtyři hlavní typy podniků: fyzické osoby, partnerství, společnosti s ručením omezeným a korporace.

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found