Šablona pracovního kapitálu - Stáhněte si šablonu aplikace Excel zdarma

Tato šablona pracovního kapitálu umožňuje vypočítat pracovní kapitál pomocí následujícího vzorce:

Provozní kapitál = oběžná aktiva - krátkodobé závazky

Šablona vypadá takto:

Screenshot šablony pracovního kapitálu

Stáhněte si šablonu zdarma

Zadejte své jméno a e-mail do níže uvedeného formuláře a stáhněte si bezplatnou šablonu hned teď!

Provozní kapitál je rozdíl mezi oběžnými aktivy společnosti. Oběžná aktiva Oběžná aktiva jsou všechna aktiva, která lze přiměřeně převést na hotovost do jednoho roku. Obvykle se používají k měření likvidity společnosti. a krátkodobé závazky Krátkodobé závazky Krátkodobé závazky jsou finanční závazky podnikatelského subjektu, které jsou splatné do jednoho roku. Společnost je zobrazuje v rozvaze. Závazek nastává, když společnost prošla transakcí, která vyvolala očekávání budoucího odtoku hotovosti nebo jiných ekonomických zdrojů. . Jedná se o finanční opatření, které vypočítá, zda má společnost dostatek likvidních aktiv na zaplacení účtů, které budou splatné za rok. Pokud má společnost nadbytečná oběžná aktiva, může být tato částka použita k utrácení za její každodenní činnost.

Krátkodobá aktiva Krátkodobá aktiva Krátkodobá aktiva jsou všechna aktiva, která lze přiměřeně převést na hotovost do jednoho roku. Obvykle se používají k měření likvidity společnosti. , jako jsou peníze a ekvivalenty Peněžní ekvivalenty Peníze a peněžní ekvivalenty jsou nejlikvidnější ze všech aktiv v rozvaze. Peněžní ekvivalenty zahrnují cenné papíry peněžního trhu, bankovní akcepty, inventář, pohledávky. Účty Pohledávky Pohledávky (AR) představují úvěrový prodej podniku, který ještě není plně splacen jeho zákazníky, což je v rozvaze aktuální aktivum. Společnosti umožňují svým klientům platit v rozumném, prodlouženém časovém období, pokud jsou dohodnuty podmínky. Obchodovatelné cenné papíry Obchodovatelné cenné papíry Obchodovatelné cenné papíry jsou neomezené krátkodobé finanční nástroje, které jsou vydávány buď pro majetkové cenné papíry, nebo pro dluhové cenné papíry veřejně kótované společnosti. Vydávající společnost vytváří tyto nástroje za výslovným účelem získávání finančních prostředků pro další financování obchodních aktivit a expanzi. , jsou zdroje, které společnost vlastní, které lze během roku spotřebovat nebo převést na hotovost.

Krátkodobé závazky Krátkodobé závazky Krátkodobé závazky jsou finanční závazky podnikatelského subjektu, které jsou splatné do jednoho roku. Společnost je zobrazuje v rozvaze. Závazek nastává, když společnost prošla transakcí, která vyvolala očekávání budoucího odtoku hotovosti nebo jiných ekonomických zdrojů. jsou částky peněz, které společnost dluží, jako jsou splatné účty Závazky Závazky splatné představují závazek, který vznikne, když organizace obdrží zboží nebo služby od svých dodavatelů na úvěr. Očekává se, že závazky z účtů budou splaceny do jednoho roku nebo do jednoho provozního cyklu (podle toho, který je delší). AP je považována za jednu z nejlikvidnějších forem krátkodobých závazků, krátkodobých půjček a časově rozlišených nákladů Časově rozlišené náklady Časově rozlišené náklady jsou náklady, které se vykazují, i když hotovost nebyla zaplacena. Tyto výdaje jsou obvykle spárovány s výnosy pomocí párovacího principu z GAAP (Obecně přijímané účetní zásady). , které jsou splatné do jednoho roku.

Více šablon zdarma

Další zdroje najdete v naší knihovně obchodních šablon, kde si můžete stáhnout řadu bezplatných šablon pro modelování Excel, prezentaci v PowerPointu a Word.

  • Šablony pro modelování Excel Šablony pro Excel a finanční modely Stáhněte si šablony bezplatných finančních modelů - knihovna tabulkových financí obsahuje šablonu finančního modelu se 3 výpisy, model DCF, plán dluhu, plán odpisů, kapitálové výdaje, úroky, rozpočty, výdaje, předpovědi, grafy, grafy, časové plány , ocenění, srovnatelná analýza společnosti, více šablon Excel
  • PowerPoint prezentační šablony
  • Šablony transakčních dokumentů Šablony Bezplatné obchodní šablony pro použití v osobním nebo pracovním životě. Šablony zahrnují Excel, Word a PowerPoint. Ty lze použít pro transakce, právní, finanční modelování, finanční analýzy, obchodní plánování a obchodní analýzy.

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found