Unitranche Debt - Hybrid Loan with Senior and Subordinated Debt

Unitranche Debt je hybridní úvěrová struktura, která kombinuje nadřízený a podřízený dluh Senior a podřízený dluh Abychom porozuměli nadřízenému a podřízenému dluhu, musíme nejprve zkontrolovat kapitálový stack. Zásoba kapitálu řadí prioritu různých zdrojů financování. Podřízený a podřízený dluh se vztahují k jejich postavení v kapitálovém zásobníku společnosti. V případě likvidace se prioritní dluh vyplácí nejprve do jednoho dluhového nástroje. Dlužník tohoto typu půjčky platí smíšenou úrokovou sazbu, která spadá mezi sazbu prioritního dluhu a podřízeného dluhu. Unitranche dluhy začaly ve Spojených státech v roce 2005 a získaly popularitu jako možnost financování na evropském úvěrovém trhu s pákovým efektem počínaje rokem 2012. Hlavním cílem unitranche financování je zajistit flexibilitu podmínek financování dluhu a zlepšit přístup společností ke kapitálu. Dlužníci nejen zvyšují likviditu trhu, ale také přinášejí novou energii na tradiční dluhový trh.

Hlavní poskytovatelé podílových dluhů jsou netradiční úvěrové subjekty, jako jsou dluhové fondy a další institucionální věřitelé Nejlepší banky v USA Podle americké federální pojišťovací společnosti pro pojištění vkladů existovalo v USA k únoru 2014 6 799 komerčních bank pojištěných FDIC. Centrální bankou země je Federální rezervní banka, která vznikla po přijetí zákona o federálních rezervách v roce 1913. Tito věřitelé se zaměřují na akviziční financování a půjčky na středním trhu. Tato forma půjčování byla populární během finanční krize a úvěrové krize, která následovala, když se problémové společnosti nemohly dostat k úvěrovým nástrojům z běžných úvěrových trhů. V rámci jednotného financování obvykle jeden věřitel poskytuje celý úvěr pouze s jedinou sadou dokumentů.

Unitranche Debt - senior and sub debt diagram

Uživatelé Unitranche Loans

Hlavními příjemci podílového dluhu jsou korporátní dlužníci se středním trhem s tržbami nižšími než 100 milionů USD a EBITDA EBITDA EBITDA neboli zisk před úroky, zdaněním, amortizací jsou zisky společnosti před provedením některého z těchto čistých odpočtů. EBITDA se zaměřuje na provozní rozhodnutí podniku, protože zkoumá ziskovost podniku ze základních operací před dopadem kapitálové struktury. Vzorec, příklady méně než 50 milionů dolarů. Unitranche dluh funguje jako alternativní úvěrový trh pro společnosti, které nemusí mít snadný přístup k velkým úvěrovým nástrojům od tradičních finančních institucí. Průměrná velikost unitranche půjčky je 100 milionů $ a často se používá k financování odkupů s využitím pákového efektu, jako jsou odkupy managementu a akvizice soukromého kapitálu.

Charakteristika podílových dluhů

Níže jsou uvedeny klíčové charakteristiky podílových pohledávek:

1. Smlouva o jednotném úvěru

Unitranche financování zahrnuje jedinou úvěrovou smlouvu a vyžaduje jednu sadu kolaterálových dokumentů. Snižuje množství dokumentace a papírování, které musí dlužníci dodržovat, než získají přístup k finančním prostředkům. Tradiční financování pákovým efektem, jako je junior, mezanin, mezaninový fond Mezaninový fond je skupina kapitálu, který investuje do mezaninového financování za účelem akvizic, růstu, rekapitalizace nebo odkupu managementu / pákového efektu. V kapitálové struktuře společnosti je mezaninové financování hybridem mezi vlastním kapitálem a dluhem. Mezaninové financování má nejčastěji formu preferovaných akcií nebo podřízeného a nezajištěného dluhu. a starší dluh vyžadují samostatnou dokumentaci a dlužníci budou muset dodržovat různé balíčky smluv v každém dluhu. To znamená, že aby se dlužník kvalifikoval na jeden dluh, musí vyplnit několik dokumentů, což vyžaduje čas i úsilí. Jediným případem, kdy může být dlužník požádán o vyplnění více než jednoho dokumentu v podílovém dluhu, je situace, kdy existuje revolvingový úvěr, který vyžaduje samostatnou smlouvu o půjčce.

2. Ochrana hovorů

Unitranche věřitel může požadovat ochranu před nevoláním / předčasným splacením po dobu prvních 12 až 24 měsíců životnosti půjčky. Poplatky za předplacení a délka období bez volání se u jednotlivých trhů liší, ale jsou sjednány před uzavřením konečné dohody. Většina poskytovatelů půjček zahrnuje do smlouvy o úvěru na první dva roky ustanovení „make-whole“, takže veškeré úroky a poplatky, které jsou splatné během tohoto období, lze zaplatit spolu s ostatními částkami předčasného splacení. Při absenci tohoto ustanovení mohou někteří věřitelé účtovat k částce zálohy navíc 1% - 2%.

3. Splatnost a splácení kulky

Unitranche dluh přichází s jednou úrokovou sazbou a splatností, která je obvykle mezi pěti a sedmi lety. Unitranche financování obvykle vyžaduje jednorázové splacení celé půjčky v době splatnosti.

4. Výhody pro dlužníka

Jednou z výhod jednotkového financování je jeho jednoduchost ve srovnání s tradičními úvěrovými nástroji. Dlužníci projdou pouze jedním procesem schválení a připraví pro věřitele jednu sadu dokumentů. Také převzetí jediného dluhového nástroje, který je kombinací dvou typů dluhů, snižuje počet právních zpráv, které by dlužník musel vypracovat. Kvůli této jednoduchosti jsou dlužníci ochotni platit prémiový poplatek nad částku, kterou by zaplatili tradiční finanční instituci.

Při obchodování s časově citlivou transakcí poskytuje jednotkové financování dlužníkovi výhodu jednání s jediným věřitelem, což pomáhá rychle uzavřít transakci. To je na rozdíl od tradičních úvěrových půjček, kdy dlužník musí jednat s různými věřiteli a poskytnout několik právních dokumentů. Vzhledem k tomu, že dlužník jedná s jediným věřitelem, může vyjednávat o flexibilní dokumentaci smlouvy, sazbách amortizace a podmínkách předčasného splácení. Dlužníkovi rovněž vzniknou nižší administrativní náklady, protože dluhový nástroj schvaluje pouze jeden administrativní pracovník.

Jednotkové financování navíc umožňuje malým a středním společnostem přístup k financování, které by banka nemohla získat. Většina bank obvykle zavádí omezující předpisy, které znevýhodňují malé dlužníky, kteří nejsou tak stabilní jako velké společnosti. Unitranche finance shromažďuje tyto věřitele společně, aby vyjednali a přijeli s výhodnými podmínkami, které neomezují malé dlužníky. Když tito hlavní věřitelé s dohodou souhlasí, mohou nabídnout významné množství seniorního dluhu a dlouhodobě získat vysoký úrok.

Nevýhody dluhu Unitranche

Unitranche dluhy obvykle přicházejí s ochranou volání, která vyžaduje, aby dlužníci splatili po určité předem stanovené období. Ochrana hovorů uzamkne dlužníky na toto minimální období v dluhu, takže nemohou použít své nadbytečné hotovostní rezervy na splacení dluhu v dobrovolných jednorázových částkách.

Podobnosti mezi podílovým dluhem a vlastním kapitálem

Jednotkové financování má několik charakteristik, které jsou podobné kapitálovému financování. Náklady na kapitál Náklady na kapitál jsou minimální míra návratnosti, kterou musí podnik vydělat před vytvořením hodnoty. Než může podnik dosáhnout zisku, musí přinejmenším generovat dostatečný příjem k pokrytí nákladů na financování svého provozu. z důvodu některých smluvních prvků obsažených v jednotkové dohodě. Jednou z podobností mezi těmito dvěma formami financování je srovnatelnost s akcionáři. Stejně jako akcionáři je cílem unitranche financování poskytnout kapitál pro dlouhodobé financování. Nabízí výhodu zajištění efektivního rozhodování během výpůjční doby a také při sjednávání dluhové smlouvy.

V oblasti kapitálového financování se investoři účastní procesu rozhodování a mají právo být informováni o budoucích plánech společnosti. Pokud se společnost rozhodne pro likvidaci, akcionáři mají nárok na získání podílu na společnosti po zaplacení zajištěných věřitelů. Podobně poskytovatelé podílových jednotek požadují akcie ve společnosti dlužníka s cílem získat kontrolu nad společností v případě, že dojde k události vymáhání. Věřitel také vysílá dlužníkovi poradce, který mu poskytne znalosti trhu o strategických záležitostech.

Související čtení

Zjistěte více o finančním modelování a oceňování pomocí kurzů online oceňování modelů společnosti Finance. Níže uvedené finanční zdroje vám navíc pomohou na vaší cestě stát se finančním analytikem světové úrovně.

  • Dluhová kapacita Dluhová kapacita Dluhová kapacita se týká celkové výše dluhu, který může podnik vzniknout a splatit podle podmínek smlouvy o dluhu.
  • Tržní hodnota dluhu Tržní hodnota dluhu Tržní hodnota dluhu označuje tržní cenu, kterou by investoři byli ochotni koupit za dluh společnosti za, který se liší od účetní hodnoty v rozvaze.
  • Harmonogram dluhu Harmonogram dluhu Harmonogram dluhu stanoví veškerý dluh, který má podnik v harmonogramu, na základě jeho splatnosti a úrokové sazby. Ve finančním modelování toky úrokových nákladů
  • Juniorská tranše Juniorská tranše Juniorská tranše je nezajištěný dluh, který má v případě nesplácení nižší prioritu splácení než jiné dluhy. Označuje se také jako podřízený dluh

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found