Nebanková finanční společnost (NBFC) - přerostla,

Nebanková finanční společnost, známá také jako nebankovní finanční instituce, jsou společnosti, které nabízejí finanční služby a produkty, ale nejsou oficiálně uznány jako banka s plnou bankovní licencí.

Nebanková finanční společnost

Rozdíl mezi uznávanou bankou a nebankovní finanční společností obecně spočívá v tom, že nebankovní společnosti nemohou přijímat tradiční vklady na požádání. Poptávané vklady jsou prostředky vedené na bankovním účtu, které lze kdykoli vybrat, obvykle ve formě běžného účtu. Běžný účet Běžný účet je druh vkladového účtu, který si jednotlivci otevírají u finančních institucí za účelem výběru a vkladu peněz. . Běžný účet, známý také jako transakční nebo poptávkový účet, je velmi likvidní. Jednoduše řečeno, poskytuje uživatelům rychlý způsob přístupu k jejich penězům. .

Nebanková finanční společnost vysvětlena

Na nebankovní finanční společnosti se nevztahují bankovní předpisy ani obvyklý dohled federálních úřadů, kterými se obvykle řídí uznávané banky. Typy společností, které jsou považovány za NBFC, jsou následující:

  • Instituce sdružující riziko
    • Životní a zdravotní pojišťovny Životní a zdravotní pojišťovny Životní a zdravotní pojišťovny (L&H) jsou společnosti, které poskytují krytí rizika ztráty života a léčebných výloh způsobených nemocí nebo úrazy. Zákazník - kupující pojistné smlouvy - platí pojistné za krytí.
    • Pojišťovací společnosti zabývající se majetkem a úrazy
    • Zajišťovací společnosti Zajišťovací společnosti Zajišťovací společnosti, také známé jako zajistitelé, jsou společnosti, které poskytují pojištění pojišťovacím společnostem. Jinými slovy, zajišťovací společnosti jsou společnosti, které dostávají závazky z pojištění od pojišťoven.
    • Speciální pojišťovací společnosti
  • Spořicí instituce
    • Penzijní fondy
    • Podílové fondy
    • Fondy peněžního trhu
    • Fondy soukromého kapitálu
    • Zajišťovací fondy Zajišťovací fond Zajišťovací fond, alternativní investiční nástroj, je partnerství, kde investoři (akreditovaní investoři nebo institucionální investoři) sdružují peníze společně a
    • Fondy rizikového kapitálu
  • Tvůrci trhu
    • Instituce makléřských dealerů
  • Specializovaní věřitelé
    • Věřitelé nemovitostí
    • Leasingové společnosti
    • Věřitelé výplaty
  • Obecní poskytovatelé finančních služeb
    • Společnosti investičního bankovnictví
    • Ratingové agentury
    • Manažerské poradenské společnosti
    • Finanční poradci
    • Obchodníci s cennými papíry a makléři

Na NBFC ve Spojených státech se obecně vztahují předpisy Dodd-Frank Wall Street Reform and Act Protection Act Dodd-Frank Act The Dodd-Frank Act, nebo Wall Street Reform and Consumer Protection Act z roku 2010, byl přijat do práva během Obamova administrativa v reakci na finanční krizi v roce 2008. Usilovala o zavedení významných změn ve finanční regulaci a vytvoření nových vládních agentur pověřených prováděním různých ustanovení zákona. . Legislativa byla přijata v roce 2010 v rámci rozsáhlé finanční reformy ve Spojených státech v reakci na globální finanční krizi v roce 2008.

Účelem Dodd-Frankova zákona bylo reformovat konkrétní odvětví finančního systému, která byla kořenem finanční krize. Mezi společnosti patřily banky, hypoteční věřitelé a ratingové agentury.

Dopady globální finanční krize v roce 2008

NBFC před zákonem Dodd-Frank byly označovány jako „stínové banky“, které je popsaly jako rychle se rozvíjející nepřeberné množství institucí, které přispěly k prostředí půjček se snadnými penězi. Následné zhroucení rizikových hypoték a finanční krize byly přímým produktem toho, že se „stínové banky“ staly příliš prominentními a postrádaly dostatečnou regulaci.

Do činností, které vedly k finanční krizi, bylo zapojeno mnoho velmi velkých a významných investičních společností a makléřských společností. Po finanční krizi se tradiční banky ocitly pod intenzivním regulačním mikroskopem. Vedlo to k velkému poklesu úvěrových aktivit, protože se zpřísnily předpisy pro poskytování úvěrů a další úvěrové činnosti. Poptávka po půjčování však zůstala stejná a NBFC byly schopny zaplnit prázdnotu financování.

Po globální finanční krizi v roce 2008 dokázaly NBFC růst velmi rychle a v různých průmyslových odvětvích.

Rozdíly mezi zeměmi

Existence NBFC je v některých zeměpisných oblastech výraznější než v jiných. Například v Kanadě jsou NBFC mnohem méně prominentní než v USA. Je to kvůli odlišnému konkurenčnímu prostředí mezi těmito dvěma zeměmi. Kanadské bankovní odvětví je mnohem koncentrovanější a připomíná oligopol Oligopoly Termín „oligopol“ označuje odvětví, kde působí pouze malý počet firem. V oligopolu nemá žádná firma velké tržní síly. Žádná jednotlivá firma tedy není schopna zvýšit své ceny nad tuto cenu.

Oligopol je průmysl, kterému dominuje malá skupina velkých společností. Společnosti uplatňují silnou cenovou sílu a větší kontrolu nad trhem, než by to obvykle činily jiné společnosti. Kanadské banky jsou plně diverzifikované a poskytují celou řadu finančních služeb, včetně většiny funkcí, které by nebankovní finanční společnost běžně vykonávala, jako jsou pojišťovnictví, správa majetku, investiční bankovnictví a makléřské služby.

Naproti tomu americký bankovní průmysl je mnohem roztříštěnější. Fragmentovaný průmysl je takový, kde společnosti silně konkurují a neexistuje žádná skupina společností, které by dominovaly. To znamená, že mezi menšími společnostmi existuje mnohem větší konkurence a více příležitostí k rozkvětu NBFC.

Kontroverze s NBFC

Mnoho lidí by tvrdilo, že NBFC jsou základní služby, které poskytují další služby, které tradiční banky nesplňují, a jsou schopné se na tyto služby specializovat a dosahovat lepších výsledků. Tyto instituce pomáhají uspokojovat poptávku po úvěrech požadovanou jednotlivci a podniky, kterou banky nejsou schopny poskytnout.

Skutečnost, že NBFC nejsou regulovány tak silně jako banky, však představuje další riziko. Toto riziko bylo zdůrazněno během globální finanční krize v roce 2008, kdy úvěrové praktiky společností nekontrolovaly a vyústily v katastrofální výsledek.

Do budoucna je zřejmé, že společnosti jsou nezbytné pro splnění požadavků finančních trhů. Měl by však být zaveden větší regulační dohled, aby se zajistilo, že nebudou dodržovány špatné postupy, jako tomu bylo v roce 2008.

Další zdroje

Finance je oficiálním poskytovatelem Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ Certifikace CBCA ™ Certifikace Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ je celosvětovým standardem pro úvěrové analytiky, který zahrnuje finance, účetnictví, kreditní analýzu, analýzu peněžních toků, modelování smluv, splácení půjček atd. certifikační program, jehož cílem je transformovat kohokoli na špičkového finančního analytika.

Abychom vám pomohli stát se finančním analytikem světové úrovně a posunout svou kariéru na maximum, budou vám tyto další zdroje velmi užitečné:

  • Penzijní fond Penzijní fond Penzijní fond je fond, který akumuluje kapitál, který se vyplácí jako důchod pro zaměstnance, když odejdou do důchodu na konci své kariéry.
  • Sdružené fondy Sdružené fondy Sdružené fondy je termín používaný k souhrnnému označení souboru peněz od jednotlivých investorů kombinovaných, tj. „Sdružených“ společně pro investiční účely
  • Fondy soukromého kapitálu Fondy soukromého kapitálu Fondy soukromého kapitálu jsou fondy kapitálu, které mají být investovány do společností, což představuje příležitost pro vysokou návratnost. Přicházejí s pevnou
  • Pojistitelé majetku a odpovědnosti Pojistitelé majetku a odpovědnosti Pojistitelé majetku a odpovědnosti (P&C) jsou společnosti, které poskytují krytí aktiv (např. Dům, auto atd.) A také pojištění odpovědnosti za úrazy, zranění a škody na jiných osobách nebo jejich majetku.

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found