Neodvolatelný proxy server - definice, kritéria a příklad, jak to funguje

Neodvolatelný zástupce Proxy hlasování Proxy hlasování je delegování hlasovací autority na zástupce jménem původního držitele hlasu. Strana, která obdrží hlasovací oprávnění, je známá jako zmocněnec a původní držitel hlasu je známý jako zmocněnec. Tento koncept je důležitý na finančních trzích a zejména u veřejných společností je vynutitelná pravomoc udělená vlastníkem jiné straně k výkonu jeho hlasovacích práv. Preferované akcie Preferované akcie (preferované akcie, preferenční akcie) jsou třídou vlastnictví akcií ve společnosti, která má prioritní pohledávka za aktivy společnosti před kmenovými akciemi. Akcie jsou starší než běžné akcie, ale jsou mladší v poměru k dluhu, jako jsou dluhopisy. nezávisle, bez nutnosti jeho souhlasu pokaždé. Většina zástupců je obvykle odvolatelná, ale některé dohody mohou zahrnovat konkrétní klauzule, které vyžadují, aby byl proxy server po určité období neodvolatelný. Vlastník akcií Preferované akcie Preferované akcie (preferované akcie, prioritní akcie) jsou třídou vlastnictví akcií ve společnosti, která má přednostní nárok na aktiva společnosti před kmenovými akciemi. Akcie jsou starší než běžné akcie, ale jsou mladší v poměru k dluhu, jako jsou dluhopisy. nemůže odvolat neodvolatelného zmocněnce až do uplynutí dohodnuté doby.

Neodvolatelný zástupce

Důvodem, proč je zmocněnec neodvolatelný, je zbavit agenta vztahu mezi zmocněncem a zmocnitelem jeho jednání, když jedná jako zmocněný. Zainteresovaný subjekt vs. akcionář. Podnikatelské prostředí. Podíváme-li se blíže na význam stakeholder vs. akcionář, existují klíčové rozdíly v použití. Akcionář je obecně akcionářem společnosti, zatímco akcionář nemusí být nutně akcionářem. . Jakákoli rozhodnutí, která agent učiní, se považují za v nejlepším zájmu zmocnitele. Proto nenese odpovědnost za jejich jednání před uplynutím platnosti zmocněnce. Pokud má však agent osobní zájem na podnikání, je nepravděpodobné, že by byl zákonem zproštěn důsledků vyplývajících z jeho jednání.

Kritéria pro neodvolatelného zástupce

Díky několika situacím je proxy server po určitou dobu neodvolatelný, například:

  • Držitel proxy je stávající akcionář Hodnota pro akcionáře Hodnota pro akcionáře je finanční hodnota, kterou vlastníci firmy dostávají za vlastnictví akcií ve společnosti. Je vytvořeno zvýšení hodnoty pro akcionáře nebo společnost souhlasila s nákupem akcií společnosti v budoucnu.
  • Zmocněnec je jedním ze záložců akcií společnosti.
  • Zmocněnec má stávající pracovní smlouvu Plán vlastnictví akcií zaměstnanců (ESOP) Plán vlastnictví akcií zaměstnanců (ESOP) odkazuje na plán zaměstnaneckých výhod, který dává zaměstnancům vlastnický podíl ve společnosti. Zaměstnavatel alokuje procento akcií společnosti každému způsobilému zaměstnanci bez jakýchkoli poplatků předem. Rozdělení akcií může být založeno na platové stupnici zaměstnance, podmínkách společnosti (za konkrétních okolností).
  • Zmocněnec je jednou ze stran dohody o hlasování.
  • Držitel zmocnění poskytl společnosti určitou formu úvěru.

Jak fungují neodvolatelné proxy

Neodvolatelní zástupci jsou založeni na stejné ideologii jako odvolatelní zástupci. Oba typy proxy jsou založeny na dohodě agent-hlavní, kde hlavní dává agentovi pravomoc jednat jejich jménem během hlasovacích a rozhodovacích procesů. Jmenováním zmocněnce čelí zmocněnec riziku jeho nepředvídatelných (a možná i nežádoucích) jednání s třetími stranami, pokud si agent ponechá oprávnění zmocněnce.

Agent zastupuje zmocnitele a jeho akce se berou jako akce zmocnitele. Ve většině dohod o zastoupení si však zmocněnec ponechává určitou formu kontroly v závislosti na tom, jak agent vykonává, a má právo odvolat jeho pravomoci.

Pokud má zástupce zastupující zmocněnce podíl v organizaci, znamená to, že jeho jednání může mít významný dopad na rozhodnutí společnosti. Ve většině případů jsou zástupci, kteří mají majetkový podíl v organizaci, kde také jednají jako zástupci zmocnitele, neodvolatelní. To znamená, že zmocnitel nemůže ukončit vztah před uplynutím sjednané doby. Zplnomocněnec bude také neodvolatelný, pokud zmocněnec výslovně stanovil neodvolatelnost na počátku dohody.

Právní úprava neodvolatelného zástupce

Na zákonnost neodvolatelných zmocněnců existují různé názory. Nezvratní zmocněnci zpočátku čelili mnoha nepřátelským akcím ze strany soudů, protože zmocněnce vnímali jako způsob pozastavení běžných práv skutečných vlastníků a jejich hlasovacích práv. Podle názoru soudu je třeba tato povolení zrušit, protože jsou v rozporu s veřejným pořádkem.

Jedním z případů, kdy soud považuje neodvolatelné zmocněnce za nevymahatelné, je případ, kdy zmocněnec má v organizaci majetkový podíl. Například zmocněnec může společnosti půjčit peníze nebo být stávajícím zaměstnancem. Podle statutu Delaware však může být zmocněnec neodvolatelný bez ohledu na to, zda má zmocněnec osobní zájem na společnosti nebo jejích zásobách.

V některých jurisdikcích jsou neodvolatelné proxy uznány za různých okolností. Například v New Yorku soudy takové zástupce potvrdily, pokud byly doprovázeny příslibem. Uznávají se také v případě, že je neodvolatelný zmocněnec poskytnut výměnou za úvěr, nebo pokud je účelem udržet si kontrolu nad společností nebo zachovat firemní politiku.

Příklad

Neodvolatelný zástupce je znázorněn v případě Haft vs Haft. Generální ředitel společnosti a majoritní akcionář společnosti přiměli svého syna, aby se stal prezidentem společnosti a COO. Otec převedl kontrolní blok akcií na syna výměnou za udělení doživotního neodvolatelného zmocněnce k hlasování o akciích.

Později došlo ke sporu o složení představenstva a platnost opce na odkup akcií držených synem. Syn v reakci na to odvolal otcovu zmocněnkyni. Když byl případ předložen soudu v Delaware, soud rozhodl, že zmocněnec je vykonatelný, a zájem otce na stabilitě jeho pozice jako generálního ředitele se ukázal jako zájem na podpoře neodvolatelnosti podle statutu Delaware.

Související čtení

Finance je oficiálním poskytovatelem globálního certifikátu Financial Modeling & Valuation Analyst (FMVA) ™ Certifikace FMVA® Připojte se k více než 350 600 studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, JP Morgan a Ferrari certifikační program, jehož cílem je pomoci komukoli stát se finančním analytikem světové úrovně . K dalšímu rozvoji vaší kariéry budou užitečné další finanční zdroje uvedené níže:

  • Struktura kapitálu Struktura kapitálu Kapitálová struktura označuje množství dluhu a / nebo kapitálu použitého firmou k financování jejích operací a financování jejích aktiv. Kapitálová struktura firmy
  • Vlastní kapitál akcionářů Vlastní kapitál akcionářů Vlastní kapitál akcionářů (také známý jako vlastní kapitál akcionářů) je účet v rozvaze společnosti, který se skládá ze základního kapitálu a nerozděleného zisku. Představuje také zbytkovou hodnotu aktiv mínus pasiva. Přeskupením původní účetní rovnice získáme Akcionáři Vlastní kapitál = Aktiva - pasiva
  • Hlasovací trust Hlasovací trust Trustovací hlasovací systém je uspořádání, při kterém jsou hlasovací práva akcionářů převedena na správce na určité období. Akcionáři tedy jsou
  • Sweat Equity Sweat Equity Sweat equity se týká nepeněžního vkladu, který jednotlivci nebo zakladatelé společnosti přispívají k podnikání. Peněžní startupy

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found