Obchodní příkazy - Vysvětlení obchodování - Corporate Finance Institute

Obchodní příkazy označují různé typy příkazů, které lze zadávat na obchodních burzách s finančními aktivy, jako jsou akcie nebo futures kontrakty. Řádově řízený styl obchodních mechanismů Obchodní mechanismy Obchodní mechanismy odkazují na různé metody obchodování aktiv. Dva hlavní typy obchodních mechanismů jsou mechanismy obchodování založené na nabídkách a objednávkách, které odpovídají kupujícím a prodávajícím, kteří mají odpovídající kritéria objednávky. Jinými slovy, kupující s kupní cenou odpovídající prodejní ceně prodejce bude mít za následek provedený obchod.

Různé typy obchodních příkazů umožňují obchodníkovi Akciový obchodník Akciový obchodník je někdo, kdo se podílí na nákupu a prodeji akcií společnosti na akciovém trhu. Podobně jako někdo, kdo by investoval na trzích s dluhovým kapitálem, obchodník s akciemi investuje na trzích s akciovým kapitálem a místo dluhopisů vyměňuje své peníze za akcie společnosti. Kariéra bank je vysoce placená, aby maximalizovala všestrannost a specifičnost svých obchodů.

Jedná se o nejběžnější typy:

  • Tržní objednávka
  • Omezit objednávku
  • Stop-loss příkaz

Obchodní objednávky: tržní objednávka

Tržní objednávka je nejběžnější a nejjednodušší ze všech obchodních objednávek. Tržní objednávka jednoduše provede požadovaný objem objednávky obchodníka za nejlepší dostupnou cenu. To poskytuje obchodníkovi největší likviditu, ale nejméně kontrolu nad cenami.

Například nákupní tržní objednávka pro 5 akcií Sklad Co je akcie? Jednotlivec, který vlastní akcie ve společnosti, se nazývá akcionář a má nárok na část zbytkového majetku a výnosů společnosti (pokud by byla společnost někdy zrušena). Pojmy „akcie“, „akcie“ a „vlastní kapitál“ jsou používány zaměnitelně. společnosti A koupí 5 akcií za aktuální nejnižší poptávkovou cenu v knize objednávek.

U složitějších tržních objednávek bude obchod prováděn za nejlepší po sobě jdoucí dostupné ceny. Pojďme si vzít příklad dále a řekněme, že 500 akcií společnosti A má být zakoupeno v tržním pořadí. Kniha objednávek v době obchodu je následující:

obchodní objednávky: tržní objednávka

Vzhledem k tomu, že 500 akcií není k dispozici za nejlepší prodejní cenu, bude obchod probíhat nepřetržitě, dokud nebude splněno 500 akcií za nejlepší dostupnou cenu. V tomto příkladu bude celková cena objednávky přibližně 101 000 USD. Průměrná cena tržní objednávky pro tuto obchodní objednávku bude 202,29 USD.

Po provedení těchto obchodních příkazů se kniha aktualizuje a vymaže horní tři řádky. Nová objednávková kniha bude mít zbývajících 50 akcií za 203,10 USD plus všechny ostatní vyšší ceny za poptávku.

Obchodní objednávky: Limitní objednávky

Limitní objednávka je složitější než tržní objednávka. Vytvoří novou objednávku v knize objednávek, často na „nižším“ místě, než jsou nejlepší dostupné ceny na obou stranách. Tímto způsobem nastavíte ideální cenu pro obchodníka Akciový obchodník Akciový obchodník je někdo, kdo se podílí na nákupu a prodeji akcií společnosti na akciovém trhu. Podobně jako někdo, kdo by investoval na trzích s dluhovým kapitálem, obchodník s akciemi investuje na trzích s akciovým kapitálem a místo dluhopisů vyměňuje své peníze za akcie společnosti. Kariéra banky je vysoce placeným přáním vstoupit na trh v. To poskytuje obchodníkovi větší kontrolu nad cenou, ale menší likviditu. Likvidita je poskytována pouze tehdy, když je protistrana ochotna splnit cenu daného obchodníka.

Limitovaná prodejní objednávka se provede pouze za cenu objednávky nebo vyšší.
Objednávka s limitním nákupem se provede pouze za cenu objednávky nebo nižší.

V našem výše uvedeném příkladu si možná prodejce přeje přidat objednávku limitu na 50 akcií za 203,10 USD. To by změnilo knihu objednávek na celkem 150 akcií dostupných na úrovni 203,10 USD. Tento obchod se uskuteční, pouze pokud jsou kupující ochotni tuto cenu zaplatit, nebo jakmile tržní příkazy vypořádají dostatek objednávek až do této úrovně.

„Trh“ pro všechny limitované objednávky v knize objednávek je nejlepší dostupnou cenou. To znamená, že nejnižší prodejní cena (poptávka) a nejvyšší kupní cena (nabídka) jsou na trhu. Ceny, které jsou horší než tyto ceny (vyšší poptávka, nižší nabídka), se nazývají za trhem. Jsou volány nové objednávky, které jsou lepší než tyto ceny na trhu. Nové objednávky jsou výrazně lepší než tyto ceny obchodovatelné.

Obchodní příkazy: Stop-loss příkazy

Stop-loss příkazy fungují přesně opačně, než je tomu u limitních příkazů. Příkaz stop-loss má poskytnout obchodníkovi největší kontrolu, pokud se trh pohne opačným směrem, než si obchodník přeje. Účelem tohoto typu pokynu je minimalizovat ztráty, na rozdíl od maximalizace zisků podle strategie limitního příkazu. Stop-loss pokyn se obvykle zadává jako potenciální výstupní příkaz k uzavření stávající obchodní pozice, ale lze jej použít také ke vstupu na trh, pokud se cena posune na určitou úroveň.

Objednávka stop buy se provede, jakmile je trh na nebo vyšší než cena objednávky.
Objednávka stop sell se provede, jakmile je trh na nebo nižší než cena objednávky.

Je snazší demonstrovat na příkladu.

Obchodní příkazy: Příklad pokynu Stop-loss

Předpokládejme, že si obchodník přeje koupit akcie X za 200 $. Trh se aktuálně obchoduje za 202 USD, takže doufá, že na trh skočí pokles na 200 USD. Má tedy limitovaný nákupní příkaz nastavený na 200 $. Nastaví však také dobře zastavenou objednávku na stop buy na 210 $, protože rozhodně chce být na trhu, pokud cena vzroste na 210 $. Následující den se trh shromáždil a otevřel se na 211 USD. Jeho obchod se provádí za 211 $.

V době, kdy obchodník zkontroloval trh několik hodin po otevření, se akcie nyní obchodují za 215 USD. Pokud by nenastavil objednávku stop buy, musel by nakupovat s tržní objednávkou na 215 $. Bez příkazu stop-buy by tento obchodník ztratil $ 4 z potenciálního zisku ($ 215 - $ 211).

Pokročilé obchodní příkazy

Zajímavé je, že obchodní objednávky lze vzájemně kombinovat a vytvářet složité obchodní strategie. Ty se také používají ve spojení s opcemi call / put stock.

Zjistíme více o obchodování:

  • Obchodní mechanismy Obchodní mechanismy Obchodní mechanismy odkazují na různé metody obchodování aktiv. Dva hlavní typy obchodních mechanismů jsou obchodní mechanismy založené na nabídkách a objednávkách
  • Technická analýza Technická analýza - Průvodce pro začátečníky Technická analýza je forma oceňování investic, která analyzuje minulé ceny a předpovídá budoucí cenovou akci. Techničtí analytici se domnívají, že kolektivní akce všech účastníků trhu přesně odrážejí všechny relevantní informace, a proto cenným papírům neustále přiřazují spravedlivou tržní hodnotu.
  • Možnosti Případová studie Možnosti Případová studie - dlouhé volání Tato případová studie možností demonstruje složité interakce možností. Možnosti prodeje i volání mají různé výplaty. Abychom studovali složitou povahu a interakce mezi opcemi a podkladovým aktivem, představujeme případovou studii opcí.
  • Denní limit obchodování Denní limit obchodování Denní limit obchodování se vztahuje k maximální částce, o kterou může cena akcie nebo jiného cenného papíru obchodovaného na burze během obchodní relace stoupat nebo klesat. O limitech rozhoduje burza ve snaze vyhnout se extrémní volatilitě nebo manipulaci na trzích.

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found