Čistá prémie - přehled, vzorec, příslušná daňová pravidla

Čisté pojistné je částka přijatá nebo zapsaná na pojistné smlouvy v době vzniku nebo placení pojistného a pojistné na vrácení se odečte od hrubého pojistného.

Čistá prémie

Čisté pojistné lze označit jako současnou hodnotu pojistných plnění sníženou o současnou hodnotu pojistného splatného v budoucnu. Čisté pojistné proto nezohledňuje žádné výdaje očekávané v budoucnu na údržbu pojistky.

Čisté pojistné se také nazývá pojistné plnění.

souhrn

  • Čisté pojistné je výsledná částka po očištění hrubého pojistného o výdaje spojené s údržbou pojistných smluv.
  • Čistá prémie pojistné smlouvy nezohledňuje budoucí výdaje a někdy se jí říká prémiová výhoda.
  • Čisté pojistné rovněž pomáhá určit výši státních daní dlužných pojišťovnám.

Čistý prémiový vzorec

Čistá prémie - vzorec

Kde:

  • PV = Současná hodnota

Výpočet čistého pojistného je založen na funkci čisté ztráty. Společnost utrpí ztráty, pokud je současná hodnota vyplácených dávek vyšší než současná hodnota budoucího pojistného přijatého společností. Na druhé straně vydělává peníze, pokud je současná hodnota výhod nižší než současná hodnota budoucího pojistného.

Pokud společnost nezahrnuje výdaje Výdaje Výdaje jsou druhem výdajů, které procházejí výkazem zisku a ztráty a odečtou se od výnosů, aby se dosáhlo čistého zisku. Vzhledem k principu akruálního účetnictví jsou náklady účtovány v okamžiku jejich vzniku, nikoli nutně v okamžiku jejich úhrady. , pak se ztrátová funkce nazývá čistá ztrátová funkce. Výdaje spojené s pojistnými smlouvami zahrnují právní náklady na vypořádání, provize Komise Komise odkazuje na náhradu vyplácenou zaměstnanci po dokončení úkolu, což je často prodej určitého počtu produktů nebo služeb agentům prodávajícím smlouvy, daně, a správní výdaje.

Hrubá prémie, čistá prémie a získaná prémie

Hrubé pojistné a čisté pojistné se používají k definování příjmu. Příjem Příjem označuje peníze, které vydělal jednotlivec za poskytnutí služby nebo jako směna za poskytnutí produktu. Příjem získaný jednotlivcem se používá k financování jeho každodenních výdajů a investic fondu. Mezi nejběžnější typy příjmů patří platy, výnosy ze samostatné výdělečné činnosti, provize a bonusy. které pojišťovny vydělávají na přijímání rizik spojených s pojistnými smlouvami. Pojistníci platí pojistné na krytí zakoupeného pojištění jako formu ochrany před finanční ztrátou.

Hrubé pojistné je částka, kterou očekává pojistitel po dobu trvání pojistné smlouvy. Předpokládejme, že za jednoroční pojistnou smlouvu na auto zaplatí pojistník 5 000 dolarů. To znamená, že hrubé pojistné pro daný rok je 5 000 USD.

Čisté pojistné se označuje jako příjem dosažený pojišťovnami snížený o výdaje spojené s pojištěním. Pojišťovací společnosti obecně nakupují pojistné smlouvy, které pomáhají chránit pojistitele vyplácením škod proti velkým a katastrofickým ztrátám.

Zaplacená částka zajistné politiky se odečte od hrubého pojistného, ​​aby se získalo čisté pojistné, které bude vyšší než hrubé pojistné, pokud je současná hodnota nákladového nákladu větší než budoucí hodnota nákladu.

Získaná prémie se vztahuje na část pojistné smlouvy, která již vypršela. Pojistné smlouvy se obvykle platí předem; pojišťovny však mohou po celou dobu platnosti pojistky získávat pojistné ve splátkách.

Jelikož čisté pojistné označuje částku, kterou již pojistitel zajistil v krytí, mohou pojistné smlouvy placené v pravidelných splátkách ovlivnit čisté pojistné.

Čisté pojistné a daňová pravidla

Stejně jako všechny ostatní podniky jsou i pojišťovací společnosti povinny platit federální daň a provinční daň. Přijaté nebo předepsané pojistné na pojistných smlouvách rovněž podléhá dani z pojistného uvalené federální a státní vládou.

Daně z pojistného uvalené státy na hrubé pojistné jsou formou daně z prodeje. Maximální daň z pojistného je 4%, zatímco nejběžnější je 2,5%. Kromě státní daně z pojistného mohou obce uložit daň z pojistného.

Státní daně z pojistného dále zvyšují cenu pojistných produktů, což má za následek pokles poptávky. Čisté pojistné se počítá z hrubého pojistného a nákladů vynaložených na dodržování pojistné smlouvy. Čisté pojistné i hrubé pojistné jsou proto důležité při výpočtu daní dlužných pojišťovacím společnostem.

Pojišťovnám může být povoleno přidat nezasloužené pojistné a výdaje ke snížení hrubého pojistného, ​​čímž se sníží splatná daň. Odhad povolených dodatečných výdajů je určen právními a dalšími výdaji souvisejícími se smlouvou.

Další zdroje

Finance je oficiálním poskytovatelem Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ Certifikace CBCA ™ Certifikace Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ je celosvětovým standardem pro úvěrové analytiky, který zahrnuje finance, účetnictví, kreditní analýzu, analýzu peněžních toků, modelování smluv, splácení půjček atd. certifikační program, jehož cílem je transformovat kohokoli na špičkového finančního analytika.

Abychom se dál učili a rozvíjeli své znalosti finanční analýzy, velmi doporučujeme další zdroje uvedené níže:

  • Odpočitatelné pojištění Odpočitatelné pojištění Odpočitatelné se vztahuje k částce peněz z pojistného plnění, kterou byste zaplatili, než nastane pojistné krytí a pojistitel zaplatí. V jiných
  • Pojistné náklady Pojistné náklady Pojistné náklady představují částku, kterou společnost platí za získání pojistné smlouvy a případných dalších plateb pojistného. Platba provedená společností je uvedena jako výdaj za účetní období. Pokud se pojištění používá k pokrytí výroby a provozu
  • Dobrovolné životní pojištění Dobrovolné životní pojištění Dobrovolné životní pojištění je politika finančního zabezpečení a ochrany, která poskytuje výplatu v hotovosti příjemci nebo příjemcům po smrti
  • Odčitatelná daň Odpočitatelná daň Daňově uznatelným nákladem je jakýkoli náklad, který je považován za „běžný, nezbytný a přiměřený“ a který pomáhá podnikům vytvářet příjmy. Obvykle se odečítá z příjmů společnosti před zdaněním.

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found