Funkce TYPE - vzorec, příklady, jak používat TYPE v aplikaci Excel

Funkce TYPE je zařazena do kategorie Informační funkce aplikace Excel Seznam nejdůležitějších funkcí aplikace Excel pro finanční analytiky. Tento podváděcí list pokrývá stovky funkcí, které je důležité znát jako analytik aplikace Excel. Vrátí typ dané hodnoty. Funkce vrátí číselný kód představující typ hodnoty.

Jako finanční analytik Označení Průvodce k označení finančních služeb. Tato část zahrnuje všechna hlavní označení ve financích od CPA po FMVA. Tato prominentní označení pokrývají kariéru v účetnictví, financích, investičním bankovnictví, FP&A, treasury, IR, firemním rozvoji a dovednostech, jako je finanční modelování, v naší finanční analýze používáme mnoho funkcí Excel SWOT analýza SWOT analýza se používá ke studiu interních a externích prostředí společnosti a je součástí procesu strategického plánování společnosti. Kromě toho a. Funkce TYPE je užitečná, když chování jiné funkce závisí na typu hodnoty v konkrétní buňce. Pokud používáme funkce, které přijímají různé typy dat, lze pomocí TYPE zjistit, jaký typ dat je vrácen funkcí nebo vzorcem.

Vzorec

= TYPE (hodnota)

Hodnota je povinný argument. Je to hodnota pro kontrolu typu. Může se tedy jednat o jakoukoli hodnotu MS Excel, jako je číslo, text, logická hodnota atd.

Funkce TYPE

Jak používat funkci TYPE v aplikaci Excel?

Funkce TYPE byla představena v aplikaci Excel 2007 a je k dispozici ve všech následujících verzích aplikace Excel. Abychom pochopili použití této funkce, zvažte příklad:

Příklad 1

Podívejme se, jak se funkce bude chovat, když dáme následující vzorec:

TYP - Příklad 1

Získáváme výsledky níže:

Funkce TYPE

Několik věcí k zapamatování funkce TYPE

  1. Když testujeme hodnotu z buňky pomocí vzorce, funkce TYPE otestuje hodnotu vrácenou tímto vzorcem.
  2. Pokud odkazujeme na prázdnou buňku, vrátí funkce jako výsledek číslo 1.
  3. Odkážeme-li na buňku, která obsahuje datum, vrátí jako výsledek 1.

Kliknutím sem stáhnete ukázkový soubor aplikace Excel

Dodatečné zdroje

Děkujeme, že jste si přečetli finančního průvodce důležitými funkcemi aplikace Excel! Když si uděláte čas na osvojení a zvládnutí těchto funkcí, výrazně zrychlíte své oceňovací modelování. Další informace najdete v těchto dalších finančních zdrojích:

  • Seznam všech funkcí aplikace Excel Funkce Seznam nejdůležitějších funkcí aplikace Excel pro finanční analytiky. Tento podváděcí list pokrývá stovky funkcí, které je důležité znát jako analytik aplikace Excel
  • Výukový program pro vzorce pro Excel
  • Pokročilé funkce aplikace Excel Pokročilé vzorce aplikace Excel, které musíte znát Tyto pokročilé vzorce aplikace Excel je důležité znát a posune vaše dovednosti v oblasti finanční analýzy na další úroveň. Pokročilé funkce aplikace Excel, které musíte znát. Naučte se 10 nejlepších vzorců aplikace Excel, které každý finanční analytik světové úrovně pravidelně používá. Tyto dovednosti zlepší vaši tabulkovou práci v jakékoli kariéře
  • Seznam zkratek aplikace Excel Klávesové zkratky aplikace Excel PC Mac Klávesové zkratky Excel - Seznam nejdůležitějších a nejběžnějších zkratek pro MS Excel pro uživatele PC a Mac, finance, účetní profese. Klávesové zkratky zrychlují vaše dovednosti v oblasti modelování a šetří čas. Naučte se úpravy, formátování, navigaci, pás karet, vkládání speciálních, manipulaci s daty, úpravy vzorců a buněk a další zkratky

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found