Funkce DAYS360 - vzorec, příklady, jak používat DAYS360

Funkce DAYS360 v aplikaci Excel je rozdělena do kategorií podle funkcí data a času v aplikaci Excel. Tato funkce pomáhá vypočítat počet dní mezi dvěma daty na základě 360denního roku.

Jako finanční analytik Popis pracovní pozice finančního analytika Níže uvedený popis pracovní pozice finančního analytika poskytuje typický příklad všech dovedností, vzdělání a zkušeností potřebných k získání pozice analytika v bance, instituci nebo korporaci. Provádějte finanční prognózy, vykazování a sledování provozních metrik, analyzujte finanční data, vytvářejte finanční modely, funkce DAYS360 v aplikaci Excel se stává užitečnou při přípravě sestav, jako je plán stárnutí pro dlužníky nebo výpočet časového plánu plateb pro účetní systémy založené na dvanácti 30 -denní měsíce.

Vzorec

= DAYS360 (start_date, end_date, [metoda])

Funkce DAYS360 obsahuje následující argumenty:

  1. Datum zahájení - Toto je povinný argument. Je to začátek období.
  2. Datum ukončení - Toto je povinný argument. Je konec období.
  3. Metoda - Toto je volitelný argument. Je to booleovská hodnota. Zde určíme metodu, která má být použita při výpočtu. Metoda může být buď:
    1. Falešné nebo vynechané - Použitá metoda USA (NASD). Podle této metody:
      • Pokud je počátečním datem poslední den měsíce, nastaví se jako 30. den téhož měsíce.
      • Vzhledem k tomu, že když je datem ukončení poslední den měsíce, pak:
        1. Pokud je počátečním datem poslední den v měsíci, je koncové datum nastaveno na 1. následujícího měsíce.
        2. Jinak je datum ukončení nastaveno na 30. v daném měsíci.
    2. Skutečný - použitá evropská metoda. Zde se počáteční a koncová data, která nastanou 31. den v měsíci, rovnají 30. dni téhož měsíce.

Funkce DAYS360 vrátí číselnou hodnotu.

Jak používat funkci DAYS360 v aplikaci Excel?

Abychom pochopili použití funkce DAYS360 a jak ji lze použít, zvažte několik příkladů:

Příklad 1

Předpokládejme, že máme uvedena následující data v textovém formátu. Pomocí této funkce uvidíme, jaké výsledky se vytvoří:

Funkce DAYS360

Pomocí funkce DAYS360 získáme následující výsledky v různých scénářích:

Funkce DAYS360 - Příklad 1

Vzorec použitý v D2 a D4 vynechal argument metody, takže tato funkce používala metodu USA (NASD).

Zatímco v D3 jsme nastavili argument metody na TRUE, takže tato funkce používá evropskou metodu. Pokud vezmeme stejná data, jak je uvedeno níže, pochopíme, že DAYS360 (A2, B2) a DAYS360 (A2, B2, TRUE) poskytnou různé výsledky, jak je uvedeno níže:

Funkce DAYS360 - Příklad 1a

Funkce DAYS360 - Příklad 1b

Nezapomeňte, že argumenty start_date a end_date, které byly dodány, by měly být buď odkazy na buňky, nebo hodnoty vrácené z funkcí (v buňce D4 se k poskytnutí argumentu end_date používá funkce DATE).

Funkce DAYS360 vypočítá rozdíl mezi dvěma daty a řekne nám počet dní. Předpokládá, že v každém měsíci je 30 dní. 30denní předpoklad je důležitý pro výpočet ročního rozdílu mezi dvěma daty.

Příklad 2

Předpokládejme, že jsme dostali data jako:

  • Datum zahájení: 1. ledna 2016
  • Datum ukončení: 2. června 2017

Předpokládejme, že bychom pomocí této funkce chtěli zjistit roční rozdíl mezi dvěma danými daty. Použitý vzorec by byl = DAYS360 (DATE (2016,1,1), DATE (2017,6,2)) / 360

Funkce DAYS360 - Příklad 2

Dostaneme následující výsledek:

Funkce DAYS360 - příklad 2a

Výsledkem je roční rozdíl mezi těmito dvěma daty. Na podobném základě můžeme zjistit rozdíl v měsících.

Několik poznámek o funkci DAYS360

  1. # ČÍSLO! error - This occurs when the start_date and the end_date arguments are numerical values ​​but are not identified as valid dates.
  2. #HODNOTA! error - K tomu dojde, když:
    • Jeden nebo oba z daných argumentů - start_date nebo end_date - jsou textové hodnoty, které nelze interpretovat jako data.
    • Uvedené argumenty jsou nečíselné.

Kliknutím sem stáhnete ukázkový soubor aplikace Excel

Dodatečné zdroje

Děkujeme, že jste si přečetli finančního průvodce důležitými funkcemi aplikace Excel! Tím, že si uděláte čas na osvojení a zvládnutí těchto funkcí, výrazně urychlíte svou finanční analýzu. Další informace najdete v těchto dalších finančních zdrojích:

  • Funkce aplikace Excel pro finance Excel pro finance Tento průvodce Excel pro finance vás naučí 10 nejlepších vzorců a funkcí, které musíte znát, abyste byli skvělým finančním analytikem v aplikaci Excel. Tato příručka obsahuje příklady, snímky obrazovky a podrobné pokyny. Nakonec si stáhněte bezplatnou šablonu aplikace Excel, která obsahuje všechny finanční funkce obsažené v tomto kurzu
  • Kurz vzorců pro Excel
  • Pokročilé vzorce aplikace Excel, které musíte znát Pokročilé vzorce aplikace Excel, které musíte znát Tyto pokročilé vzorce aplikace Excel jsou důležité pro znalost a posune vaše dovednosti v oblasti finanční analýzy na další úroveň. Pokročilé funkce aplikace Excel, které musíte znát. Naučte se 10 nejlepších vzorců aplikace Excel, které každý finanční analytik světové úrovně pravidelně používá. Tyto dovednosti zlepší vaši tabulkovou práci v jakékoli kariéře
  • Zkratky aplikace Excel pro PC a Mac Zkratky aplikace Excel PC Zkratky aplikace Excel pro Mac - Seznam nejdůležitějších a nejběžnějších zkratek pro MS Excel pro uživatele PC a Mac, finance, účetní profese. Klávesové zkratky zrychlují vaše dovednosti v oblasti modelování a šetří čas. Naučte se úpravy, formátování, navigaci, pás karet, vkládání speciálních, manipulaci s daty, úpravy vzorců a buněk a další zkratky

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found