Nahý hovor - přehled, jak to funguje, praktický příklad

Nahý hovor je typ opční strategie, kdy investor napíše (prodá) kupní opci bez zabezpečení vlastnictví podkladové akcie. Investor musí zaujmout krátkou stranu kupní opce, aby mohl doručit akcie podkladového cenného papíru, pokud je opce uplatněna před datem expirace Datum vypršení platnosti (deriváty) Datum vypršení platnosti v derivátech odkazuje na datum, ve kterém opce nebo futures kontrakty vyprší. Jinými slovy, datum vypršení platnosti je poslední den.

Nahý hovor

Pro investory, kteří se vydávají cestou spekulativních opcí, patří mezi nejrizikovější investice otevřený hovor. Existuje několik způsobů, jak profitovat na základě pohybu akcií. Opce Opce: Hovory a výplaty Opce je forma derivátové smlouvy, která držiteli dává právo, nikoli však povinnost, koupit nebo prodat aktivum do určitého data (datum vypršení platnosti) za stanovenou cenu (realizační cena). Existují dva typy možností: hovory a volání. Americké opce lze uplatnit kdykoli a poskytují řadu investičních strategií, protože existuje řada způsobů, jak kombinovat nákup i prodej kupních a prodejních opcí.

Smlouvy o opcích na koupi umožňují jejich majitelům nakupovat podkladové cenné papíry opcí za dříve specifikovanou realizační cenu Strike Price Realizační cena je cena, za kterou může držitel opce uplatnit možnost koupit nebo prodat podkladový cenný papír, v závislosti na tom, podržte možnost hovoru nebo opci s možností put. Jednou z možností je smlouva s právem realizovat smlouvu za konkrétní cenu, která se označuje jako realizační cena. až do data vypršení platnosti smluv.

souhrn

  • Smlouvy o opcích na koupi umožňují jejich držitelům nakupovat podkladové cenné papíry opcí za dříve stanovenou realizační cenu až do data vypršení platnosti smluv.
  • Nahý hovor je typ opční strategie, kdy investoři píší kupní opci bez zabezpečení vlastnictví podkladové akcie.
  • Nahá volání nejsou ze své podstaty konzervativní obchodní strategií, a proto by je měla používat pouze zkušení obchodníci s vysokou tolerancí rizika.

Porozumění nahým hovorům

Strategie otevřeného volání je velmi riskantní, protože v případě uplatnění opce se od investora požaduje, aby nakoupil podkladové akcie opce za aktuální tržní cenu. Ceny akcií přicházejí ze své podstaty s neomezenými maximy, což znamená, že pokud je opce uplatněna, investor ztratí značné množství peněz.

Příklad nahého hovoru

Podívejme se na příklad nahého hovoru. Pokud se akcie obchodují za 20 $, ale investor nevěří, že se akcie vyšplhají výše než 35 $, může prodat nahou call opci za 35 $. V tomto příkladu si řekneme, že prémie, kterou investor za opci dostane, je 100 $.

Investor používá strategii otevřeného volání s ohledem na maximální zisk. Věří, že podkladová cena akcie nepřekročí částku opčního kontraktu, a proto nebude uplatněna. Pokud se opce neuplatní, investor si ponechá celou prémii, která by v tomto příkladu činila 100 USD.

Nahá volání jsou opět extrémně riskantní z důvodu možnosti ztráty. U výše uvedeného příkladu řekněme, že podkladové akcie opce se vyšplhají na 50 $ a držitel opce tuto opci uplatní. To znamená, že investor musí jít ven a koupit 100 akcií akcie za 50 $, akcie, které již účinně prodal za 35 $ za akcii.

Investor tedy pro každou akcii ztrácí 15 $. 15 $ krát 100 akcií = 1 500 $. Po odečtení prémie 100 $, kterou získal za prodej opce, je čistá ztráta investora obrovských 1400 $.

Cílem každého investora je v konečném důsledku vydělat peníze na svých investicích. Nahé hovory nejsou ze své podstaty konzervativní obchodní strategií, a proto by je měly používat zkušení obchodníci.

Související čtení

Finance je oficiálním poskytovatelem globálního Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ Certifikace CBCA ™ Certifikace Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ je celosvětovým standardem pro úvěrové analytiky, který zahrnuje finance, účetnictví, kreditní analýzu, analýzu peněžních toků , modelování smluv, splácení půjček atd. certifikační program, jehož cílem je pomoci komukoli stát se finančním analytikem světové úrovně. K dalšímu rozvoji vaší kariéry budou užitečné následující zdroje:

  • Dlouhé a krátké pozice Dlouhé a krátké pozice V investování představují dlouhé a krátké pozice směrové sázky investorů, že cenný papír buď stoupne (pokud je dlouhý), nebo dolů (pokud je krátký). Při obchodování s aktivy může investor zaujmout dva typy pozic: dlouhou a krátkou. Investor může buď koupit aktivum (v dlouhodobém horizontu), nebo jej prodat (v krátkodobém horizontu).
  • Option Graph Profit / Loss Graph Maker Možnost Profit / Loss Graph Maker Tato možnost zisku / ztráty graf tvůrce umožňuje uživateli kombinovat až deset různých typů možností a podkladové akcie k vytvoření grafu zisku / ztráty.
  • Spotová cena Spotová cena Spotová cena je aktuální tržní cena cenného papíru, měny nebo komodity, které lze koupit / prodat k okamžitému vypořádání. Jinými slovy, jedná se o cenu, za kterou prodejci a kupující oceňují aktivum právě teď.
  • Šest dovedností mistrů obchodníků Šest základních dovedností mistrů obchodníků Obchodníkem se může stát téměř každý, ale být jedním z mistrů obchodníků vyžaduje víc než investiční kapitál a třídílný oblek. Mějte na paměti: existuje moře jednotlivců, kteří se chtějí připojit k řadám mistrů obchodníků a přivést si domů peníze, které k tomuto titulu patří.

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found