Dogs of the Dow - přehled, jak to funguje, příklad

The Dogs of the Dow odkazuje na strategii výběru akcií, která využívá deset akcií s nejvyššími dividendami z Dow Jones Industrial Average (DJIA) Dow Jones Industrial Average (DJIA) Dow Jones Industrial Average (DJIA), také běžně označovaný jako „Dow Jones“ nebo jednoduše „Dow“ je každoročně jedním z nejpopulárnějších a nejuznávanějších indexů akciových trhů. Strategie Dogs of the Dow, dlouhodobá investiční strategie, byla propagována americkým správcem peněz a autor Michael B. O'Higgins v roce 1991.

Psi Dow

Souhrn:

  • Investiční strategie Dogs of the Dow vybírá první desítku akcií s nejvyššími dividendami z indexu Dow Jones Industrial Average (DJIA).
  • Předpokladem investiční strategie Dogs of the Dow je vybrat společnosti blízko spodní části hospodářského cyklu pomocí dividendového výnosu jako zástupce.
  • Investiční strategii Dogs of the Dow propagoval americký peněžní manažer a autor Michael B. O’Higgins.

Koncept psů Dow

Koncept Dogs of the Dow je založen na dividendovém výnosu. Vzpomeňte si na vzorec pro dividendový výnos:

Dogs of the Dow - vzorec pro výplatu dividend

Kde:

  • Roční dividenda je částka dividend vyplacených za období jednoho roku; a
  • Cena akcií je aktuální obchodní cena akcií společnosti.

Společnosti, které jsou na seznamu Dow, označované jako „akcie s modrým čipem“, jsou dobře zavedené a finančně zdravé podniky s tržní kapitalizací v řádu miliard - takové společnosti obvykle nemění svou dividendovou politiku Dividendová politika Dividendová politika společnosti určuje výši dividendy vyplácené společností akcionářům a četnost vyplácení dividend.

Naproti tomu cena akcií společností na Dow kolísá v průběhu hospodářského cyklu - společnost, která se nachází v dolní části hospodářského cyklu, by vykazovala nižší cenu akcií, než kdyby byla blízko vrcholu hospodářského cyklu Business Cycle A business cycle je cyklus fluktuací hrubého domácího produktu (HDP) kolem jeho dlouhodobého přirozeného růstu. Vysvětluje expanzi a pokles ekonomické aktivity, které ekonomika v průběhu času prožívá. .

Investiční strategie Dogs of Dow proto vybírá akcie s vysokým dividendovým výnosem a jsou teoreticky blízko dna svého obchodního cyklu. Strategie přitom věří, že společnostem v dolní části hospodářského cyklu bude jejich cena akcií oceněna rychleji než jiným společnostem, které se nacházejí v polovině nebo v horní části svého hospodářského cyklu.

Strategie Dogs of the Dow

Zaměstnávání psů strategie Dow

Strategie Dogs of the Dow se používá následujícím způsobem:

Krok 1

Na začátku roku rovnoměrně přidělte kapitál ve svém portfoliu každé z deseti nejlepších akcií Dow s výnosem z dividend. Investor by tyto pozice držel až do konce roku.

Například investor s portfoliem 10 000 USD v roce 2019 přidělí 1 000 USD na každou z deseti nejlepších akcií s dividendami.

Krok 2

Na konci roku znovu určete deset nejlepších akcií Dow s výnosem z dividend.

Například na konci roku 2019 by investor znovu určil deset nejlepších akcií s dividendami.

Krok 3

Vyvažte znovu prodejem svých pozic a přerozdělením kapitálu do nových deseti nejlepších akcií s výnosem z dividend určených v kroku 2.

Například pokud má portfolio nyní hodnotu 15 000 USD, investor by prodal své pozice a znovu přidělil 1 500 USD na každou z nových deseti nejlepších akcií Dow s výnosem z dividend.

Psi z roku 2019

Jak uvádí DogsoftheDow.com, následující jsou Dogs of the Dow 2019:

SymbolSpolečnost Výtěžek
IBMMezinárodní obchodní stroje 5.52%
XOMExxonMobil 4.81%
VZVerizon 4.29%
CVXChevron 4.12%
PFEPfizer 3.30%
KOCoca-Cola 3.29%
JPMJP Morgan Chase 3.28%
PGProcter & Gamble 3.12%
CSCGSystémy Cisco 3.05%
MRKMerck 2.88%

Příklad strategie Dogs of the Dow

Tim nedávno četl o strategii Dogs of the Dow a chtěl tuto strategii použít do svého portfolia. Níže jsou uvedeny cena akcií, roční dividenda a dividendový výnos 30 různých společností ve společnosti Dow. S využitím strategie Dogs of the Dow, s investicí 100 000 $, jaké akcie by si Tim vybral a jak by měl alokovat kapitál ve svém portfoliu?

Ukázková tabulka

Díky investiční strategii Dogs of Dow by Tim vybral z výše uvedeného seznamu prvních deset akcií s výnosem z dividend.

Dodatečné zdroje

Finance je oficiálním poskytovatelem certifikace FMVA (Financial Modeling and Valuation Analyst) FMVA®. Připojte se k více než 350 600 studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, J.P. Morgan a certifikační program Ferrari, jejichž cílem je transformovat kohokoli na špičkového finančního analytika.

Abychom se dál učili a rozvíjeli své znalosti finanční analýzy, velmi doporučujeme další zdroje uvedené níže:

  • Investice do akcií: Průvodce růstem Investice Investice do akcií: Průvodce investováním do růstu Investoři mohou využít nových strategií investování do růstu, aby mohli přesněji vylepšit akcie nebo jiné investice nabízející nadprůměrný růstový potenciál.
  • Dow Divisor Dow Divisor Dow Divisor, jednoduše řečeno, je číslo, které slouží k výpočtu průmyslového průměru Dow Jones (DJIA). Dělitel začínal jako ekvivalent
  • NASDAQ Composite NASDAQ Composite NASDAQ Composite je index více než 3 000 běžných akcií kótovaných na akciovém trhu NASDAQ. Index je jedním z nejvíce sledovaných indexů v
  • Akciový index Akciový index Akciový index se skládá ze základních akcií, které slouží k označení ekonomiky, trhu nebo sektoru. Akciový index běžně používají investoři jako

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found