Průměrná hodnota objednávky (AOV) - definice, vzorec, způsob zvýšení

Průměrná hodnota objednávky (AOV) je metrika elektronického obchodování, která sleduje průměrnou částku dolaru utracenou pokaždé, když zákazník zadá objednávku na webu nebo v aplikaci. AOV je považována za jednu z nejdůležitějších metrik v odvětví elektronického obchodování.

Průměrná hodnota objednávky

Průměrná hodnota objednávky může v zásadě poskytnout určité informace týkající se chování zákazníků. Například nižší AOV obvykle naznačuje, že zákazníci prodejce upřednostňují malé nákupy u každé objednávky. Trendy AOV navíc ovlivňují klíčová obchodní rozhodnutí společnosti, včetně cen produktů a marketingu 5 P marketingu 5 P marketingu - produkt, cena, propagace, místo a lidé - jsou klíčovými marketingovými prvky používanými k strategickému umístění firmy. 5 P z. Z těchto důvodů musí společnost pečlivě sledovat své AOV. Vzhledem k tomu, že elektronický obchod je pozoruhodně dynamickým a konkurenceschopným odvětvím, měly by společnosti analyzovat své AOV na denní nebo týdenní bázi.

Každá společnost v oblasti elektronického obchodování si klade za cíl maximalizovat svou průměrnou hodnotu objednávky. Důvodem je, že větší AOV vede k růstu výnosů. Společnost může nakonec zvýšit své zisky.

Jak vypočítat průměrnou hodnotu objednávky?

Průměrná hodnota objednávky (AOV) se vypočítá pouhým dělením výnosů Tržby z prodeje Tržby z prodeje jsou příjmy, které společnost získala z prodeje zboží nebo poskytování služeb. V účetnictví mohou být výrazy „prodej“ a „výnos“ zaměňovány a často se používají zaměnitelně, což znamená totéž. Výnosy nemusí nutně znamenat přijatou hotovost. částka za období o celkový počet objednávek zadaných v období. Matematicky je to vyjádřeno pomocí následujícího vzorce:

Průměrná hodnota objednávky - vzorec

Všimněte si, že průměrná hodnota objednávky je určena spíše jako výnos na objednávku než jako výnos na zákazníka.

Jak zvýšit průměrnou hodnotu objednávky?

Jak bylo uvedeno výše, průměrná hodnota objednávky udává, kolik peněz zákazníci utratí za každou objednávku. Každý maloobchodník si klade za cíl maximalizovat své AOV.

Následující strategie naštěstí mohou elektronickému obchodování pomoci. Úvod do elektronického obchodu Elektronický obchod označuje obchodní transakce se zbožím nebo službami prováděné přes internet. V posledních několika letech se elektronický obchod rychle vyvinul a stal se kombinací online a offline maloobchodu, který je vertikálně integrován. Společnosti elektronického obchodování prodávají různé produkty a služby. Intro Guide business to increase its average value value:

1. Zvyšování cen

Online prodejce může snadno zvýšit průměrnou hodnotu objednávky zvýšením cen svých produktů. Teoreticky zvýšení cen produktů povede k vyšším výnosům a vyšší průměrné hodnotě objednávky. Na druhé straně mohou vyšší ceny odradit zákazníky od nákupu, což nakonec povede k nižším výnosům. Proto musí být proveditelnost strategie před jejím provedením pečlivě posouzena.

2. Upselling

Upselling je praxe, když se prodejce pokouší přimět zákazníky ke koupi dražších položek nebo k produktům přidat nějaké upgrady nebo doplňky. Cílem strategie prodeje je zvýšit výnosy z každé objednávky.

3. Křížový prodej

Křížový prodej znamená, že prodejce nabízí zákazníkům ke koupi nějaké doplňkové nebo související produkty ke kupovanému produktu. Podobně jako u upsellingu má strategie za cíl zvýšit tržby prodejce na objednávku.

4. Slevy

Prodejci mohou nabízet slevy s minimální částkou nákupu. Například pokud zákazník zadá objednávku za 50 USD nebo více, může na objednávku získat slevu 15%.

5. Doprava zdarma

Alternativou k slevám může být vytvoření hranice pro dopravu zdarma. Prodejce může například nabídnout dopravu zdarma zákazníkům, kteří nakupují za více než 50 USD.

Další zdroje

Finance je oficiálním poskytovatelem globálního certifikátu Financial Modeling & Valuation Analyst (FMVA) ™ Certifikace FMVA® Připojte se k více než 350 600 studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, JP Morgan a Ferrari certifikační program, jehož cílem je pomoci komukoli stát se finančním analytikem světové úrovně . K dalšímu rozvoji vaší kariéry budou užitečné další finanční zdroje uvedené níže:

  • AIDA Model AIDA Model The AIDA model, which skratky for Attention, Interest, Desire, and Action model, is an advertising effect model that identifies the levels that an individual
  • Náklady na pořízení zákazníka (CAC) Náklady na pořízení zákazníka (CAC) Náklady na pořízení zákazníka (CAC) jsou náklady související se získáním nového zákazníka. Jinými slovy, CAC odkazuje na zdroje a náklady vynaložené na získání dalšího zákazníka. Náklady na pořízení zákazníka jsou klíčovou obchodní metrikou, která se běžně používá spolu s metrikou celoživotní hodnoty zákazníka (LTV)
  • Marketingová strategie Pull Marketingová strategie Pull Marketingová strategie Pull, nazývaná také propagační strategie Pull, odkazuje na strategii, ve které se firma snaží zvýšit poptávku po svých produktech a čerpat
  • Metriky ocenění při spuštění Metriky hodnocení při spuštění (pro internetové společnosti) Metriky ocenění při spuštění pro internetové společnosti. Tato příručka popisuje 17 nejdůležitějších metrik oceňování elektronického obchodování pro internet, které se začínají oceňovat

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found