Šablona zprávy o stárnutí - Stáhněte si šablonu Excel zdarma

Tato šablona zprávy o stárnutí vám pomůže kategorizovat pohledávky z účtů Pohledávky z pohledávek (AR) představují úvěrové prodeje podniku, které ještě nejsou plně placeny jeho zákazníky, což je v rozvaze aktuální aktivum. Společnosti umožňují svým klientům platit v rozumném, prodlouženém časovém období, pokud jsou dohodnuty podmínky. podle toho, jak dlouho faktury Šablona faktury Excel Tato šablona faktury Excel poskytuje vodítko, které vám pomůže vytvořit prodejní fakturu pro vystavení zákazníků a vedení záznamů o transakcích. byly nevyrovnané, a také vypočítat opravnou položku k pochybným účtům Opravnou položku k pochybným účtům Opravnou položku k pochybným účtům tvoří účet protistrany, který je spojen s pohledávkami a slouží k vyjádření skutečné hodnoty pohledávek. Částka představuje hodnotu pohledávek, za které společnost neočekává platbu. .

Zde je náhled šablony zprávy o stárnutí financí:

Náhled šablony stárnutí sestavy

Stáhněte si šablonu zdarma

Zadejte své jméno a e-mail do níže uvedeného formuláře a stáhněte si bezplatnou šablonu hned teď!

Kategorizace pohledávek z účtů

Zpráva o stárnutí je zpráva, která kategorizuje zůstatky klientů společnosti na základě doby splatnosti jejich faktur - věku. Tyto účty jsou obvykle rozděleny do 30denních intervalů. Umožňuje tak společnosti hodnotit své klienty podrobněji, než kdyby je hodnotili pouze na základě jejich nevyrovnaných zůstatků. To je důležité, protože to společnosti umožňuje udělat krok zpět a vyhodnotit, s kterými jejich klienty je riskantní obchodovat. V těchto případech může společnost kontaktovat svého klienta, aby jej upozornil na jejich neuhrazené faktury a dále sjednal obchodní podmínky, pokud klient nezaplatí jejich faktury. Zpráva o stárnutí je tedy nástrojem, který pomáhá firmám odstranit špatné klienty a zlepšit obrat pohledávek Poměr obratu pohledávek Poměr obratu pohledávek, známý také jako poměr obratu dlužníka, je poměr efektivity, který měří, jak efektivně společnost inkasuje výnosy - a podle toho, jak efektivně využívá svá aktiva. Poměr obratu pohledávek měří počet opakování za dané období ... Vzorec pro.

Na příkladu uvedeném ve výše uvedeném náhledu můžete vidět, že společnost C dluží dluhy 100, které byly nesplacené déle než 90 dnů. Alternativně to znamená, že společnost C nezaplatí za 16,7% (100/600 = 0,1667) svých nákupů. Bude třeba vyhodnotit další obchod se společností C.

Zprávu o stárnutí lze použít také k jiným účelům. Většina společností obvykle má rezervy na to, jak hodnotí nedobytné pohledávky nebo pochybné účty. Čím delší je faktura, tím vyšší je šance, že bude nezaplacena. Společnosti musí tyto nezaplacené nesplacené dluhy představovat ve svých financích. Toto se označuje jako příspěvek společnosti na pochybné účty. Tuto šablonu zprávy o stárnutí lze použít k výpočtu příspěvku společnosti na pochybné účty pomocí předpokladů pro každý časový interval.

Když se například znovu podíváme na náhled, vidíme, že tato společnost má na pochybné účty příspěvek ve výši 64 USD, a to na základě jejich předpokladů pro nedobytné pohledávky.

Více šablon zdarma

Další zdroje najdete v naší knihovně obchodních šablon, kde si můžete stáhnout řadu bezplatných šablon pro modelování Excel, prezentaci v PowerPointu a Word.

  • Šablony pro modelování Excel Šablony pro Excel a finanční modely Stáhněte si šablony bezplatných finančních modelů - knihovna tabulkových financí obsahuje šablonu finančního modelu se 3 výpisy, model DCF, plán dluhu, plán odpisů, kapitálové výdaje, úroky, rozpočty, výdaje, předpovědi, grafy, grafy, časové plány , ocenění, srovnatelná analýza společnosti, více šablon Excel
  • PowerPoint prezentační šablony
  • Šablony transakčních dokumentů Šablony Bezplatné obchodní šablony pro použití v osobním nebo pracovním životě. Šablony zahrnují Excel, Word a PowerPoint. Ty lze použít pro transakce, právní, finanční modelování, finanční analýzy, obchodní plánování a obchodní analýzy.
  • Marketplace Finance Template NEW Template Marketplace Finance vytvořila novou platformu obchodních šablon na míru pro finanční analytiky z celého světa. Podívejte se na Finance Marketplace a vezměte si svůj

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found