Chartered Business Valuator (CBV) - Přehled, Odpovědnosti, Školení

Chartered Business Valuator (CBV) je označení přidělené kanadským profesionálům Kanadským institutem kvalifikovaných obchodních odhadců (CICBV). Označení CBV označuje jednotlivce se zkušenostmi a odbornými znalostmi v oblasti finančního oceňování Metody oceňování Při oceňování společnosti jako aktivního podniku se používají tři hlavní metody oceňování: DCF analýza, srovnatelné společnosti a předchozí transakce. Tyto metody oceňování se používají v investičním bankovnictví, kapitálovém výzkumu, soukromém kapitálu, rozvoji společností, fúzích a akvizicích, pákových výkupech a financování podniku. Zjistěte více na cicbv.ca.

Článek Chartered Business Valuator (CBV)

Obrázek: Kurz modelování financí v podnikání.

Ponořte se hlouběji do autorizovaných obchodních odhadců

Chartered Business Valuators všichni vydali licenci a označení a dohlíží na ně Canadian Institute of Chartered Business Valuators (CICBV). Odpovědnosti CBV jsou rozsáhlé. Vysoce vzdělaní finanční profesionálové Profesionál Termín profesionál označuje každého, kdo si vydělává na živobytí vykonáváním činnosti, která vyžaduje určitou úroveň vzdělání, dovedností nebo školení. používat řadu modalit a metod k určení skutečné hodnoty společnosti.

Chartered Business Valuators z velké části určují hodnotu společnosti vyčíslením všech aktiv společnosti, včetně cenných papírů a nehmotných aktiv. Nehmotná aktiva Podle IFRS jsou nehmotná aktiva identifikovatelná nepeněžní aktiva bez fyzické podstaty. Stejně jako všechna aktiva jsou i nehmotná aktiva ta, u nichž se očekává, že v budoucnu budou pro společnost generovat ekonomický výnos. Jako dlouhodobé aktivum toto očekávání přesahuje jeden rok. . Každá společnost CBV může při kvantifikaci hodnoty společnosti použít jiný přístup nebo metody; přesné kroky, které podniknou, a jejich celkový přístup však musí být zdokumentovány zdlouhavě a musí být vysvětleny důvody pro každou metodu oceňování.

Dokumentace je obzvláště důležitá v případech, kdy je zapojen právní systém. Chartered Business Valuators jsou respektovanými členy komunity a jejich odborné svědectví a procesy jsou široce uznávány a oceňovány v soudních sporech. Zprávy CBV jsou obzvláště užitečné, když právní spory vyvolávají potřebu kvantifikovaných údajů o škodách, ztrátách a dokonce potenciálně podvodných akcích spáchaných společností nebo jinou stranou bojující proti společnosti.

Školení pro kvalifikované obchodní odhadce

Prvním krokem v procesu získání CBV je úspěšné dokončení studijního programu vedeného CICBV, který zahrnuje šest specializovaných kurzů zaměřených na:

  • Kanadské daně a zákony
  • Pomoc při soudních sporech a právních věcech
  • Vhodné strategie pro úspěšné ocenění podniku

Kromě toho musí každý Chartered Business Valuator úspěšně získat nespočet hodin praktických zkušeností v oboru, složit kvalifikační zkoušku CICBV a poté absolvovat školení, která se zabývají konkrétnějšími a specializovanějšími problémy, které mohou a mohou vzniknout během procesu provádění mimo odpovědnost CBV. Kromě toho jsou všechny CBV odpovědné za získání pravidelného a průběžného školení. Continuing Education Finance je schváleným poskytovatelem kreditů pro další odborné vzdělávání (CPE) pro držitele označení CPA ve Spojených státech. Tyto programy obvykle obsahují seznam poskytovatelů vzdělávání, které škola, společnost nebo pověřovací program „schválil“, aby svým členům po celou dobu své kariéry poskytovaly kredity dalšího vzdělávání (CE) tak, aby byli informováni o všech postupech, pravidlech , zákony a odpovědnosti spojené s jejich titulem.

Pro kanadské podniky nabízejí Chartered Business Valuators řadu výhod. Pochopení hodnoty společnosti je důležité nejen pro vytváření zisku a udržování pevných obchodních vztahů, ale také se hraje při řešení právních problémů. Školení společnosti CBV a odhodlání a vytrvalost potřebné k jejímu provedení z nich činí jedny z nejuznávanějších, nejuznávanějších a nejdůvěryhodnějších finančních profesionálů v zemi.

Další zdroje

Finance je oficiálním poskytovatelem globálního certifikátu Financial Modeling & Valuation Analyst (FMVA) ™ Certifikace FMVA® Připojte se k více než 350 600 studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, JP Morgan a Ferrari certifikační program, jehož cílem je pomoci komukoli stát se finančním analytikem světové úrovně . K dalšímu rozvoji vaší kariéry budou užitečné následující zdroje:

  • Specialista na oceňování podniku Specialista na oceňování podniku Oceňování podniku se týká procesu stanovení skutečné hodnoty podniku. Majitelé spolupracují se specialistou na oceňování podniků, aby jim pomohli získat objektivní odhad hodnoty jejich podnikání. K určení reálné hodnoty podniku vyžadují služby specialistů na oceňování podniků.
  • Kanadský kurz cenných papírů (CSC) Kanadský kurz cenných papírů (CSC) Kanadský kurz cenných papírů (CSC) je kurz licencování, který je vyžadován jako investiční poradce v kanadském průmyslu cenných papírů, který se vztahuje na některé kariéry v oblasti podnikového financování. Úspěšné absolvování CSC vyžaduje sepsání dvou zkoušek (část 1 a část 2), které musí být splněny do 365 dnů od registrace - studium na Finance
  • CPA vs CFA® CPA vs CFA® Při zvažování kariéry v oblasti podnikových financí nebo na kapitálových trzích často uslyšíte, jak se lidé ptají: „Mám získat CPA nebo CFA?“ a „Který je lepší?“. V tomto článku načrtneme podobnosti a rozdíly označení CPA vs CFA a pokusíme se vás nasměrovat správným směrem o
  • Nejlepší finanční certifikace Nejlepší finanční certifikace Seznam nejlepších finančních certifikací. Získejte přehled nejlepších finančních certifikací pro profesionály z celého světa pracující v oboru. Tato příručka porovnává nejlepších 6 programů a stává se certifikovaným finančním analytikem od různých poskytovatelů programů, jako jsou CFA, CPA, CAIA, CFP, FRM, FMVA

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found