Diskrétní výdělky prodejce - přehled a komponenty

Diskreční výdělky prodejce jsou peněžní toky Cash Flow Cash Flow (CF) je zvýšení nebo snížení množství peněz, které má podnik, instituce nebo jednotlivec. Ve financích se tento termín používá k popisu množství hotovosti (měny), které je generováno nebo spotřebováno v daném časovém období. V podnikání provozovaném vlastníkem existuje mnoho typů měřících zisků z podnikání na základě CF. Zahrnuje zisk před zdaněním Zisk před zdaněním (EBT) Zisk před zdaněním (EBT), který se zjistí odečtením všech příslušných provozních nákladů a úrokových nákladů od výnosů z prodeje. Zisk před zdaněním se používá k analýze ziskovosti společnosti bez dopadu jejího daňového režimu. Díky tomu jsou společnosti v různých státech nebo zemích snadněji srovnatelné a zájem podniku před výhodami pro majitele, nepeněžní výdaje Nepeněžní výdaje Nepeněžní výdaje se objevují ve výkazu zisku a ztráty, protože účetní zásady vyžadují, aby byly zaznamenány, přestože ve skutečnosti nejsou placeny za hotovost. , mimořádné jednorázové investice a další nesouvisející obchodní výnosy a náklady. Tato metrika se používá k měření hodnoty organizace s cílem poskytnout potenciálním kupujícím lepší představu o jejich očekávané návratnosti investic. Návratnost investic (ROI) je míra výkonu používaná k hodnocení návratnosti investice nebo porovnat účinnost různých investic. .

Diskrétní výdělky prodejce

Ze strany prodejce mu výpočet jeho volného výdělku umožňuje maximalizovat hodnotu podniku, než se dostane do jednání o obchodním prodeji s potenciálními kupci. Porozumění tomu, jak vypočítat diskreční výdělky prodejce, umožňuje prodejci správně se rozhodnout při výběru toho, jaké výdaje a příjmy zahrnout.

Chcete-li se dozvědět, jak provádět oceňovací metody, jako je DCF, Comps a Precedent Transactions, podívejte se na kurz finančního modelování obchodních financí.

Součásti libovolného výdělku prodejce

Při přípravě podniku na prodej existují různé příjmy a výdaje, které mohou nebo nemusí mít vliv na ocenění společnosti. Vědět, co do ocenění zahrnout, může oběma stranám v procesu vyjednávání pomoci dosáhnout přiměřeného ocenění podniku. Zde jsou některé z položek, které jsou zahrnuty do výpočtu diskrečního výdělku prodejce:

# 1 Pretax a předúrokové zisky před nepeněžními výdaji

Toto je EBITDA EBITDA EBITDA nebo zisk před úroky, zdaněním, odpisy a amortizací je zisk společnosti před provedením některého z těchto čistých odpočtů. EBITDA se zaměřuje na provozní rozhodnutí podniku, protože zkoumá ziskovost podniku ze základních operací před dopadem kapitálové struktury. Vzorec, příklady (zisk před úroky, daněmi, odpisy a amortizací), který ukazuje, kolik společnost vydělává. Poskytuje investorovi přehled o návratnosti investice, které získá, jakmile získá podnik.

# 2 Jednorázové výdaje

Jednorázové nákupy zahrnují výdaje, které se neopakují a platí se pouze jednou. Výdaje mohou zahrnovat platby za služby designu webových stránek, nákup licence k podnikání, poplatky za jednorázové žádosti, právní poplatky atd.

# 3 Nesouvisející obchodní výdaje nebo příjmy

To zahrnuje příjmy a výdaje, které nesouvisejí s hlavními operacemi podniku. Typické nesouvisející příjmy a výdaje zahrnují náklady vzniklé na služební cestě za osobní dovolenou, výnosy z poradenské služby nesouvisející s obchodní činností, výdaje na pohonné hmoty a automobily pro podnik, který nevyžaduje automobily, a nájemné za kancelář SG&A SG&A zahrnuje všechny výrobní náklady vzniklé společnosti v daném období. To zahrnuje výdaje, jako je nájemné, reklama, marketing, účetnictví, soudní spory, cestování, stravování, platy managementu, bonusy a další. Příležitostně může zahrnovat i náklady na odpisy zaznamenané jako náklady na podnikání.

# 4 Upravené výdaje

Při prodeji podniku je třeba počítat s některými výdaji, které k tomuto podnikání doplňují. Například když společnost prodává svůj značkový web s tričkami, nový majitel bude muset zohlednit náklady na pronájem skladu a plnění objednávek, protože jsou zásadní pro úspěch podnikání. Tyto výdaje je nutné zahrnout do přípravy výkazu zisku a ztráty pro firmu.

Oblasti neshod mezi kupujícími a prodávajícími

Při výpočtu diskrečních příjmů prodejce je pravděpodobné, že se prodejce a kupující neshodnou na některých příjmech, výdajích a nákladech na náhradu, které by měly být do výpočtů zahrnuty. Mezi společné oblasti neshod patří:

# 1 Jednorázové výdaje

Některé z výdajů zahrnutých do jednorázových výdajů může potenciální kupující zpochybnit na základě toho, zda se jedná o jednorázové výdaje, nebo se budou v budoucnu opakovat. Například licenční poplatky, které jsou zahrnuty jako jednorázové výdaje, bude možná třeba v budoucnu znovu uhradit.

Totéž platí pro poplatky za webdesign, protože nový kupující bude muset po několika letech web přepracovat, aby jej aktualizoval na nejnovější technologie. Kupující a prodávající se budou muset dohodnout, že příslušné položky budou zaznamenány jako jednorázové výdaje.

# 2 Výhody náhradního vlastníka

Další věcí, ve které se kupující a prodávající nemusí shodnout, je výhoda vlastníka náhradního zařízení. Společnost může mít více než jednoho vlastníka, což znamená, že hodnota diskrečních příjmů prodejce může být nadhodnocena nebo podhodnocena. Pokud má podnik příjmy z podnikání více než jednoho vlastníka, lze pro účely ocenění přidat k příjmu pouze výhodu jednoho vlastníka.

Výhody druhého vlastníka by měly být upraveny tak, aby představovaly aktuální tržní sazby, které se rovnají částkám, které nový vlastník zaplatí zaměstnanci na plný úvazek za výkon této funkce. Neshodou může být situace, kdy výhoda vlastníka představuje přiměřenou hodnotu za množství provedené práce.

Podobnosti mezi dobrovolnými výdělky prodejce a EBITDA

Diskreční výdělky prodávajícího i výdělky před úroky, daněmi, odpisy a amortizací (EBITDA) se pokoušejí vypočítat standardizované výdělky vyloučením určitých položek, které se u jednotlivých podniků liší. Například obě metriky vylučují úrokové náklady na dluh, protože každá společnost má různé úrovně dluhu. Zahrnutí výdajů může přinést velké odchylky ve vykázaných příjmech.

Diskrétní výdělky prodejce se používají při oceňování menších společností, zatímco metrika EBITDA se běžněji používá při oceňování velkých společností.

Související čtení

Finance je oficiálním poskytovatelem certifikace FMVA (Financial Modeling and Valuation Analyst) FMVA®. Připojte se k více než 350 600 studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, J.P. Morgan a certifikační program Ferrari, jejichž cílem je transformovat kohokoli na špičkového finančního analytika. Abychom se dál učili a rozvíjeli své znalosti finanční analýzy, velmi doporučujeme další finanční zdroje uvedené níže:

  • Úrokové výdaje Úrokové výdaje Úrokové výdaje vznikají ze společnosti, která financuje prostřednictvím dluhu nebo kapitálového leasingu. Úroky se nacházejí ve výkazu zisku a ztráty, ale lze je vypočítat také pomocí dluhového plánu. Rozvrh by měl nastínit všechny hlavní dluhy, které má společnost ve své rozvaze, a vypočítat úrok vynásobením
  • Poměry ziskovosti Poměry ziskovosti Poměry ziskovosti jsou finanční metriky používané analytiky a investory k měření a hodnocení schopnosti společnosti generovat příjem (zisk) ve vztahu k výnosům, rozvahovým aktivům, provozním nákladům a vlastnímu kapitálu akcionářů během určitého časového období . Ukazují, jak dobře společnost využívá svá aktiva k vytváření zisku
  • Promítání řádkových položek výkazu zisku a ztráty Promítání řádkových položek výkazu zisku a ztráty Diskutujeme o různých metodách promítání řádkových položek výkazu zisku a ztráty. Projektování řádkových položek výkazu zisku a ztráty začíná tržbami z prodeje a poté náklady
  • Výkaz peněžních toků Výkaz peněžních toků Výkaz peněžních toků Výkaz peněžních toků (označovaný také jako výkaz peněžních toků) je jedním ze tří klíčových finančních výkazů, které vykazují hotovost vygenerovanou a vynaloženou během určitého časového období (např. Měsíc, čtvrtletí nebo rok). Výkaz peněžních toků funguje jako most mezi výkazem zisku a ztráty a rozvahou

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found