Vyjednávací - Definice a aplikace ve financích

Termín „obchodovatelný“ se běžně označuje jako cena zboží nebo cenného papíru nebo jakýkoli jiný termín nebo ustanovení ve smlouvě nebo dohodě Smlouva o prodeji a koupi Smlouva o prodeji a koupi (SPA) představuje výsledek klíčových obchodních a cenových jednání. V podstatě stanoví dohodnuté prvky dohody, zahrnuje řadu důležitých ochranných opatření pro všechny zúčastněné strany a poskytuje právní rámec pro dokončení prodeje nemovitosti. , který není mezi stranami pevně urovnán a který lze upravit. Obchodovatelnou cenu zboží nebo sjednatelnou dobu dohody lze upravit v závislosti na převládajících okolnostech.

Obchodovatelné

Například pokud prodejce zboží uvede, že prodejní cena je obchodovatelná, znamená to, že za určitých okolností může být konečná prodejní cena změněna od původně uvedené ceny.

Aplikace ve financích

Ve financích má termín obchodovatelný konkrétní konotaci. Obvykle se označuje jako právní dokument nebo finanční nástroj, který lze použít jako náhradu za hotovost. Hotovost V oblasti financí a účetnictví se hotovostí rozumí peníze (měna), které jsou snadno dostupné. Může být uchováván ve fyzické formě, digitální formě nebo investován do krátkodobého produktu peněžního trhu. V ekonomii se hotovost vztahuje pouze na peníze, které jsou ve fyzické formě. . Obchodovatelný nástroj v zásadě zaručuje výplatu konkrétní částky peněz plátci uvedenému na papíře.

Platba musí být poukázána buď na vyžádání, nebo k předem určenému budoucímu datu. Datum není pro nástroj nezbytnou funkcí, protože absence data nemůže ovlivnit jeho obchodovatelnost.

Obchodovatelné nástroje jsou převoditelné potvrzením (tj. Podepsáním plátcem) a doručením dokumentu. Jakmile je převoditelný obchodovatelný nástroj z plátce na držitele, získá držitel plné a bezpodmínečné zákonné právo obdržet částku peněz uvedenou v dokumentu. Přesná definice obchodovatelného nástroje je obecně dána zákonem a definice se může v jednotlivých zemích lišit.

Upozorňujeme, že tyto nástroje nenesou žádné jiné přísliby kromě příslibu bezpodmínečné úhrady platby. Zároveň nemohou na doručitele uplatnit žádné další podmínky k získání finančních prostředků uvedených v nástroji.

Příklady obchodovatelných nástrojů zahrnují šeky, peněžní poukázky Peníze Příkaz je zaručený způsob platby na určitou částku, který mohou dvě strany použít jako způsob platby výměnou za daný, směnky, směnky a depozitní certifikáty ( CD). Mezi všemi výše uvedenými příklady se kontroluje, jak napsat šek I když digitální platby neustále získávají větší podíl na trhu, je stále důležité vědět, jak napsat šek. Tato příručka vám krok za krokem ukáže, jaké jsou nejčastěji používané typy obchodovatelných nástrojů. Šeky jsou v podstatě příkazy do banky, které mají poukázat platbu jejich držiteli pomocí prostředků od jejich emitenta.

Další zdroje

Finance je oficiálním poskytovatelem globálního certifikátu Financial Modeling & Valuation Analyst (FMVA) ™ Certifikace FMVA® Připojte se k více než 350 600 studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, JP Morgan a Ferrari certifikační program, jehož cílem je pomoci komukoli stát se finančním analytikem světové úrovně . K dalšímu rozvoji vaší kariéry budou užitečné další finanční zdroje uvedené níže:

  • Obchodní dohoda Obchodní dohoda Obchodní smlouvou se rozumí vzájemná dohoda nebo komunikace mezi dvěma nebo více stranami, které chtějí podnikat. Dohoda se obvykle provádí mezi prodejcem a kupujícím za účelem výměny hodnotných položek, jako jsou zboží, služby, informace a peníze.
  • Osobní goodwill Osobní goodwill Osobní goodwill je nehmotná hodnota, která vychází z úsilí nebo reputace vlastníka firmy nebo jiné fyzické osoby. To znamená, že hodnota je spojena pouze s osobou, která pracuje v organizaci, a nikoli s podnikáním samotným. V účetnictví a financích je goodwill nehmotným aktivem
  • Mezilidské dovednosti Mezilidské dovednosti Mezilidské dovednosti jsou dovednosti potřebné k efektivní komunikaci, interakci a práci s jednotlivci a skupinami. Lidé s dobrými mezilidskými dovednostmi jsou silnými verbálními i neverbálními komunikátory a jsou často považováni za „dobré s lidmi“.
  • Taktika vyjednávání Taktika vyjednávání Vyjednávání je dialog mezi dvěma nebo více lidmi s cílem dosáhnout konsensu ohledně problému nebo problémů, u nichž existuje konflikt. Dobrá vyjednávací taktika je pro vyjednávací strany důležitá, aby věděli, zda může jejich strana zvítězit, nebo vytvořit situaci, která je prospěšná pro obě strany.

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found