Put-Call Ratio - přehled, vzorec, jak interpretovat

Poměr put-call (PCR) je indikátor, který investoři používají k měření výhledu trhu. Poměr využívá k určení sentimentu trhu objem prodejů a volání za stanovené časové období na tržním indexu. Lze jej navíc použít pro jednotlivé cenné papíry při pohledu na objem prodejních a nákupních opcí. Možnosti: Hovory a kupní opce Opce je forma derivátové smlouvy, která dává držiteli právo, nikoli však povinnost, koupit nebo prodat aktivum určité datum (datum vypršení platnosti) za stanovenou cenu (realizační cena). Existují dva typy možností: hovory a volání. Americké opce lze uplatnit kdykoli na cenný papír po stanovenou dobu. Vysoká PCR naznačuje medvědí sentiment, zatímco nízká PCR naznačuje býčí sentiment.

Souhrn:

  • Poměr put-call (PCR) je indikátor, který investoři používají k měření výhledu trhu.
  • PCR se počítá jako put objem za stanovené časové období jako dividenda za objem hovoru za stejné časové období.
  • Poměr je interpretován odlišně v závislosti na typu investora.

Vzorec pro poměr Put-Call

Vzorec pro poměr put-call je následující:

Put-Call Ratio

Kde:

  • Dejte hlasitost je počet prodejních opcí zahájených během stanoveného časového období; a
  • Hlasitost hovoru je počet možností volání zahájených ve stejném časovém období.

Je důležité si uvědomit, že PCR se při výpočtu neomezuje pouze na objem a objem volání. Je běžné, že investoři používají variantu, jak je uvedeno níže:

Put-Call Ratio - upravený vzorec

Kde:

  • Otevřený úrok celkem je celkový počet vynikajících umístění; a
  • Celkový zájem o otevřené volání je celkový počet nevyřízených hovorů.

Příklad poměru Put-Call

Investor se snaží použít poměr put-call jako předběžné opatření sentimentu k cennému papíru. Veřejné cenné papíry Veřejné cenné papíry nebo obchodovatelné cenné papíry jsou investice, které jsou otevřeně nebo snadno obchodovatelné na trhu. Cenné papíry jsou buď kapitálové, nebo dluhové. . Zabezpečení ukázalo následující puty a hovory zahájené během novějšího obchodního dne:

Příklad

Poměr put-call pro zabezpečení je 1 250/1 700 = 0.7353.

Jak interpretovat poměr Put-Call

1. Interpretace čísla

PCR pod jednou (<1) naznačuje, že investoři kupují více call opcí než put opcí a signály, že investoři spekulují býčí trend do budoucna.

PCR nad 1 (> 1) naznačuje, že investoři kupují více prodejních opcí než call opce a signály, že investoři spekulují medvědí trend do budoucna.

PCR v jednom (= 1) naznačuje, že investoři kupují stejné množství prodejních opcí jako call opce a signalizuje neutrální trend do budoucna.

Žádná PCR se nepovažuje za ideální, ale PCR pod 0,7 se obvykle považuje za silný býčí sentiment, zatímco PCR nad 1 se obvykle považuje za silný medvědí sentiment.

2. Investiční styl

Je důležité si uvědomit, že PCR se interpretuje odlišně v závislosti na investičním stylu investora. Zvažte například dva investiční styly:

Contrarian investor Contrarian A contrarian je jednotlivec, který jedná v opozici vůči většině. Pokud jde o investování, protikladný investor je někdo, kdo obchoduje proti převládajícím náladám na trhu. Když trh nakupuje, prodávají a naopak. může považovat PCR za býčí signál, zatímco nízká PCR za medvědí signál.

Investor hybnosti Momentum Investing Momentum investování je investiční strategie zaměřená na nákup cenných papírů, které vykazují vzestupný cenový trend, nebo krátkodobých prodejů cenných papírů, které mohou považovat vysokou PCR za medvědí signál, zatímco nízkou PCR za býčí signál.

PCR proto závisí na investičním stylu investora a jako takový neexistuje jediný správný způsob, jak tento poměr interpretovat.

Poměr volání a volání na trhu

Populární web používaný ke sledování poměru put-call na trhu je cboe.com. Cboe poskytuje PCR pro řadu indexů a produktů. K 12. červenci 2019 byl index PCR 1,15 a burzovní fondy PCR 1,32.

Související čtení

Finance je oficiálním poskytovatelem globálního certifikátu Financial Modeling & Valuation Analyst (FMVA) ™ Certifikace FMVA® Připojte se k více než 350 600 studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, JP Morgan a Ferrari certifikační program, jehož cílem je pomoci komukoli stát se finančním analytikem světové úrovně . K dalšímu rozvoji vaší kariéry budou užitečné následující zdroje:

  • Býčí a medvědí Býčí a medvědí profesionálové v oblasti podnikových financí pravidelně označují trhy jako býčí a medvědí na základě pozitivních nebo negativních cenových pohybů. Medvědí trh se obvykle považuje za existující, když došlo k poklesu cen o 20% nebo více od vrcholu, a býčí trh se považuje za 20% zotavení z dna trhu.
  • Spread Bull Put Spread Bull Put Spread býčí puty, což je opční strategie, využívá investor, když věří, že podkladové akcie budou vykazovat mírné zvýšení ceny
  • Ukazatele hybnosti Ukazatele hybnosti Ukazatele hybnosti jsou nástroje využívané obchodníky k lepšímu pochopení rychlosti nebo rychlosti, za kterou se mění cena cenného papíru. Hybnost
  • Relative Strength Index (RSI) Relative Strength Index (RSI) Relative Strength Index (RSI) je jedním z nejpopulárnějších a nejpoužívanějších hybných oscilátorů. Původně jej vyvinul známý strojní inženýr, který se stal technickým analytikem J. Wellesem Wilderem. RSI měří rychlost i rychlost změny ceny

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found