Autonomous Expenditures - Overview, The Sraffian Supermultiplier

Autonomní výdaje jsou výdaje, které se nemění se skutečnou úrovní příjmu v ekonomice. Příjem Příjem označuje peníze, které vydělal jednotlivec za poskytnutí služby nebo jako směna za poskytnutí produktu. Příjem získaný jednotlivcem se používá k financování jeho každodenních výdajů a investic fondu. Mezi nejběžnější typy příjmů patří platy, výnosy ze samostatné výdělečné činnosti, provize a bonusy. . Považují se za nezbytné a jsou spojeny se schopností udržovat stav autonomie na úrovni jednotlivce nebo vlády.

Autonomní výdaje

Autonomní výdaje musí vznikat bez ohledu na úroveň osobních příjmů a jsou většinou financovány z osobních úspor a jiných úvěrových mechanismů, jako jsou půjčky a kreditní karty, když jsou úrovně příjmů nulové.

Vládní výdaje, vývoz Dovoz a vývoz Dovoz je zboží a služby, které nakupují obyvatelé země ze zbytku světa, místo aby kupovali zboží vyrobené na domácím trhu. Export je zboží a služby, které se vyrábějí na domácím trhu, ale poté se prodávají zákazníkům s bydlištěm v jiných zemích. , základní výdaje na život, jako je strava, přístřeší atd., jsou příklady samostatných výdajů. Ty jsou většinou ovlivňovány vnějšími faktory, jako jsou obchodní politika, politická nejistota, úrokové sazby atd.

souhrn

  • Výdaje, které se neliší od skutečné úrovně příjmů ekonomiky, se nazývají autonomní výdaje.
  • Autonomní výdaje jsou většinou ovlivňovány vnějšími faktory, jako jsou obchodní politika, politická nejistota, úrokové sazby atd.
  • Model SSM zdůrazňuje roli autonomního růstu poptávky při formování dynamiky celkové produkce ekonomiky.

Co jsou indukované výdaje?

Indukované výdaje jsou ovlivněny změnami disponibilního příjmu a ukazují efekt bohatství - představu, že spotřebitelé mají tendenci utrácet více, jak jejich bohatství roste. Například výdaje vynaložené na běžné zboží se považují za vyvolané.

Rozdíl mezi autonomními a vyvolanými výdaji

Autonomní výdaj je představován vodorovnou čarou rovnoběžnou s osou x, zatímco křivka představující indukovaný agregovaný výdaj je šikmo vzhůru a se sklonem větším než nula.

Funkce spotřeby a agregované výdaje

Funkce keynesiánské spotřeby popisuje funkční vztah mezi celkovou spotřebou a hrubým národním důchodem a symbolicky je vztah reprezentován jako:

C = f (Y)

C = Cauto + MPC.Yd

Kde:

  • Cauto je autonomní spotřeba
  • MPC je mezní sklon ke konzumaci
  • Yd je disponibilní příjem

Souhrnné výdaje (AE) = Cauto + MPC.Yd + Iplanned + G + NX

= AEauto + MPC.Yd

Autonomní výdaje - model výdajů a výstupůModel výdajů a výstupů

Sraffian Supermultiplier

Model SSM zdůrazňuje roli autonomního růstu poptávky při formování dynamiky celkové produkce ekonomiky. Spočívá na následujících předpokladech:

  • Existence složek, které nevytvářejí kapacitu, autonomní poptávky - vývoz, vládní výdaje, autonomní obchodní výdaje a autonomní spotřeba.
  • Investiční výdaje nejsou autonomní, ani v krátkodobém horizontu.
  • Výsledkem kapitalistické soutěže jsou postupné změny mezní náchylnosti k investování.

V modelu SSM určují podmínky nabídky ekonomiky využití kapacity Využití kapacity Využití kapacity se týká výrobních a výrobních kapacit, které jsou v daném okamžiku využívány národem nebo podnikem. Jedná se o vztah mezi výstupem produkovaným s danými zdroji a potenciálním výstupem, který lze vyprodukovat, pokud byla kapacita plně využita. z dlouhodobého hlediska. Míra růstu produkce a základního kapitálu je však určena tempem růstu neschopnosti vytvářet autonomní poptávku. Příčinná souvislost probíhá od autonomní poptávky po výstup prostřednictvím supermultiplikátoru.

Protože se změny v autonomní poptávce přenášejí na výstup, změny v jiných proměnných, jako je úroková sazba, sklon k investování, rozdělení příjmů atd., Které hrají důležitější roli při řízení poptávky, mají pouze dočasný účinek na ekonomický růst. Postupem času účinky ustupují.

Jelikož se systém předpokládá k normálnímu využití kapacity, autonomní výdaje řídí dlouhodobý ekonomický růst. Celý systém tedy roste tempem růstu autonomních výdajů.

Jak autonomní je „autonomní poptávka“ z dlouhodobého hlediska?

Například během řecké finanční krize se předpokládalo, že extrémní úsporná opatření uložená řeckou vládou budou mít dlouhodobý dopad na růst ekonomiky. A přesně to se stalo.

Ani v situaci, kdy dojde k obrácení exogenního poklesu fiskálních výdajů a kdy vládní výdaje začnou růst svým trendovým tempem, se agregátní poptávka rychle neobnoví. Je to především proto, že poptávkový šok posledních několika let povede k trvalému růstovému efektu na ekonomiku (prostřednictvím endogenní úpravy normální míry využití, oprávněné míry růstu, efektivity produktivity atd.).

Vládní výdaje jsou však určovány s přihlédnutím k fiskálnímu deficitu, potenciálním daňovým výnosům, vládním výdajům k HDP atd. Vládní výdaje tedy nejsou autonomní a zvyšují se pouze tehdy, pokud HDP hrubý domácí produkt (HDP) je standardní měřítko ekonomického zdraví země a ukazatel její životní úrovně. HDP lze také použít k porovnání úrovní produktivity mezi různými zeměmi. růst vytváří dostatek fiskálního prostoru.

Podobně v případě výdajů financovaných z dluhu přístup SSM vytváří inherentní předpoklad, že zrychlení růstu stabilizuje poměr dluhu k příjmu. Toto je absurdní předpoklad, protože teorie nezohledňuje roli předsudků v chování a zvířecích duchů při investičních rozhodnutích.

Existuje tedy několik důvodů, proč být skeptičtí ohledně autonomie autonomních výdajů z dlouhodobého hlediska, a vzhledem k předpokladu autonomie výdajů existuje zásadní teoretický problém s přístupem SSM. Nejedná se tedy o nejlepší model pro analýzu dluhové a finanční krize.

Další zdroje

Finance nabízí Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ Certifikace CBCA ™ Certifikace Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ je celosvětovým standardem pro úvěrové analytiky, který zahrnuje finance, účetnictví, kreditní analýzu, analýzu peněžních toků, modelování smluv, půjčky splátky a další. certifikační program pro ty, kteří chtějí posunout svou kariéru na vyšší úroveň. Chcete-li se neustále vzdělávat a rozvíjet svou kariéru, budou užitečné následující zdroje:

  • Veřejná infrastruktura Veřejná infrastruktura Veřejná infrastruktura označuje infrastrukturní zařízení, systémy a struktury, které vlastní a provozuje „veřejnost“, tj. Vláda. Zahrnuje všechna infrastrukturní zařízení, která jsou přístupná široké veřejnosti. Infrastruktura zahrnuje všechny základní systémy a zařízení, které usnadňují hladký průběh každodenních činností ekonomiky
  • Vládní výdaje Vládní výdaje Vládní výdaje se vztahují k penězům vynaloženým veřejným sektorem na pořízení zboží a poskytování služeb, jako je vzdělávání, zdravotní péče, sociální ochrana a obrana.
  • Provozní výdaje Provozní výdaje Provozní výdaje, provozní výdaje neboli „opex“ označují výdaje spojené s provozními činnostmi podniku. Jinými slovy,
  • Kapitálové výdaje Kapitálové výdaje Kapitálové výdaje se vztahují k fondům, které společnost používá k nákupu, vylepšování nebo údržbě dlouhodobých aktiv za účelem zvýšení efektivity nebo kapacity společnosti. Dlouhodobý majetek je obvykle hmotný a má dobu použitelnosti delší než jedno účetní období.

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found