Koupit Side vs Sell Side M&A - Co dělají bankéři na obou stranách

Pokud máte zájem o investiční bankovnictví Průvodce kariérou v investičním bankovnictví, Průvodce kariérním postupem v investičním bankovnictví - naplánujte si svou kariéru IB. Dozvíte se o platech investičního bankovnictví, o tom, jak se najímat a co dělat po kariéře v IB. Divize investičního bankovnictví (IBD) pomáhá vládám, korporacím a institucím získávat kapitál a provádět fúze a akvizice (M&A). práci, často najdete lidi, kteří mluví o straně nákupu oproti straně prodeje. Buy Side vs Sell Side Koupit Side vs Sell Side. Buy Side označuje společnosti, které nakupují cenné papíry, a zahrnují investiční manažery, penzijní fondy a zajišťovací fondy. Prodejní strana Možná jste se na tuto otázku ještě nezeptali, ale možná jste slyšeli výměny informací o straně nákupu a fúzi a akvizici na straně prodeje. Jak se tedy tyto dva vlastně liší? Investiční bankéři

Když se zmíníte o straně prodeje, jedná se o firmy, které prodat produkty jako dluhopisy, akcie Sklad Co je to akcie? Jednotlivec, který vlastní akcie ve společnosti, se nazývá akcionář a má nárok na část zbytkového majetku a výnosů společnosti (pokud by byla společnost někdy zrušena). Pojmy „akcie“, „akcie“ a „vlastní kapitál“ jsou používány zaměnitelně. , nebo prodej celé společnosti (jako v investičním bankovnictví). Vaším úkolem, pokud jste na straně prodeje, je přimět investory ke koupi těchto produktů, a tudíž i na straně „prodej“.

Na druhou stranu, pokud jste na straně nákupu Koupit analytik na straně Koupit analytik na straně nákupu je analytik, který pracuje s manažery fondů ve společnostech podílových fondů, finančních poradenských společnostech a dalších společnostech, jako jsou hedgeové fondy, trusty a vlastní obchodníci . Tyto firmy nakupují velké části cenných papírů pro správu fondů. Doporučení analytiků na straně nákupu jsou důvěrná, k čemu slouží pouze kapitál nákup tyto cenné papíry nebo společnosti, které jsou na prodej. Tento kapitál získáte od investorů a odtud se budete muset rozhodovat, kam je chcete investovat a co si koupíte.

Z hlediska fúzí a akvizic fúzí a akvizic Proces fúzí a akvizic Tato příručka vás provede všemi kroky procesu fúzí a akvizic. Zjistěte, jak se dokončují fúze, akvizice a dohody. V této příručce načrtneme proces akvizice od začátku do konce, různé typy nabyvatelů (strategické vs. finanční nákupy), význam synergií a transakční náklady, strana nákupu znamená práci s kupující a hledání příležitostí pro získání dalších podniků.

Na druhé straně fúze a akvizice znamená spolupráci s prodejci kteří se snaží najít protistranu pro prodej podnikání klienta.

M&A Buy Side vs Sell Side M&A téma

Jak vydělávají peníze kupní a prodejní poradci pro fúze a akvizice?

Pro ty, kteří se stále rozhodují, zda by měli být na straně nákupu nebo prodeje, možná budete chtít vědět, jak můžete vydělat peníze, pokud se rozhodnete být na jedné z těchto stran. Buď vyděláváte peníze jako investor Vliv investora Úroveň vlivu investora, kterou společnost drží v investiční transakci, určuje metodu účtování uvedených soukromých investic. Účtování investice se liší podle úrovně kontroly, kterou má investor. sami, nebo jako agent investora / korporace, a tedy prostřednictvím platů a provizí. Z dlouhodobého hlediska máte vyšší výdělečný potenciál spíše jako investor než jako agent.

Strana nákupu se říká, že je lepší, pokud jde o vydělávání peněz, protože vám dává příležitost vydělat více, zvláště když investice generují vysokou návratnost. To se jeví jako lukrativnější ve srovnání s výdělkovou provizí z prodeje fúzí a akvizic na straně prodeje. Když se však rozhodujete, na které straně, nezapomeňte, že existují také rozdíly. Existují rozdíly v počtu hodin, náhradách a struktuře práce.

Koupit Side vs Sell Side M&A Modeling

Investiční bankéři (strana prodeje) i profesionálové v oblasti soukromého kapitálu (strana nákupu) vytvářejí modely fúzí a akvizic pro transakce. Bankéři připraví model, který je externě sdílen s potenciálními nabyvateli podnikání, což znamená, že model musí být mimořádně prezentovatelný a ostatním stranám musí být snadno srozumitelný a použitelný. Zatímco společnosti na straně nákupu tento model od bank dostanou, obvykle si vytvoří vlastní finanční model, aby zajistily úplnou důvěru v analýzu. Níže je uveden příklad příručky pro forma IB - M&A Pro Forma Impact Tato příručka bude hodnotit dopad fúzí a akvizic (M&A) na pro forma finanční výkazy. Při přípravě pro forma finančních výkazů fúzí a akvizic je třeba si uvědomit několik důležitých účetních hledisek. Finanční výkazy se po fúzi budou výrazně lišit. rozvaha v modelu fúzí a akvizic na straně prodeje.

Prodejte boční model fúzí a akvizic v aplikaci Excel

Výše uvedený snímek obrazovky pochází z finančního kurzu M&A Modeling Course.

Dodatečné zdroje

Děkujeme, že jste si přečetli tuto příručku Poradenské role pro transakce fúzí a akvizic na straně nákupu i prodeje. Finance je oficiálním poskytovatelem globálního certifikátu Financial Modeling & Valuation Analyst (FMVA) ™ Certifikace FMVA® Připojte se k více než 350 600 studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, JP Morgan a Ferrari certifikační program, jehož cílem je pomoci komukoli stát se finančním analytikem světové úrovně . K dalšímu rozvoji vaší kariéry budou užitečné následující zdroje:

  • Akrece a ředění Akreční ředění Akreční ředicí analýza je jednoduchý test používaný k určení, zda navrhovaná fúze nebo akvizice zvýší nebo sníží EPS po transakci
  • Druhy synergií Druhy synergií Synergie fúzí a akvizic mohou nastat z úspor nákladů nebo zvýšení výnosů. Při fúzích a akvizicích existují různé typy synergií. Tato příručka poskytuje příklady. Synergií je jakýkoli účinek, který zvyšuje hodnotu sloučené firmy nad kombinovanou hodnotu dvou samostatných firem. Při transakcích fúzí a akvizic může dojít k synergii
  • Proforma EPS Proforma zisk na akcii (EPS) Proforma zisk na akcii (EPS) se počítá tak, aby se upravil o dopad fúzí a akvizic. Průvodce pro výpočet výdělků proformy, příklad, vzorec
  • Průvodce finančním modelováním Průvodce finančním modelováním zdarma Tato příručka pro finanční modelování zahrnuje tipy a osvědčené postupy aplikace Excel týkající se předpokladů, ovladačů, prognóz, propojení těchto tří výroků, analýzy DCF a dalších

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found