Struktura Master-Feeder - přehled, jak to funguje, výhody

Struktura „master-feeder“ je investiční struktura používaná zajišťovacími fondy Hedge Fund Hedgeový fond, alternativní investiční nástroj, je partnerství, kde investoři (akreditovaní investoři nebo institucionální investoři) sdružují peníze dohromady a podle nichž více investorů investuje do zahraničních i zahraničních „Feeder“ fondy, které zase investují do většího „master“ fondu. Hlavní a podřízený fond jsou obvykle spravovány stejným určeným správcem investic a investice se provádějí v souladu s dohodou o partnerství.

Struktura Master-Feeder

Struktura master-feeder umožňuje investičním správcům spravovat větší sdružené portfolio (tj. Hlavní fond) a poskytuje investorům výhody, jako jsou daňové zisky, úroky, zisky z výnosů a dividendy - které generuje hlavní fond. Struktury master-feeder obvykle zahrnují jeden fond na pevnině, jeden fond na přívod na moři a jeden hlavní fond.

Jak funguje struktura Master-Feeder

Níže uvedený diagram ukazuje, jak funguje typická struktura master-feeder:

Struktura Master-Feeder - jak to funguje

  • Zdanitelní investoři z USA investují do onshore společností s ručením omezeným (LLC) Společnost s ručením omezeným (LLC) Společnost s ručením omezeným (LLC) je obchodní struktura pro soukromé společnosti ve Spojených státech, která kombinuje aspekty partnerství a corp, které fungují jako podřízené fondy. Podobně investoři osvobození od daně z USA a zahraniční investoři investují do fondů offshore feeder.
  • Feederové fondy jsou společnosti, do kterých jsou fondy aktivně investovány - finanční prostředky plynou z investorů do feederových společností, které naopak investují všechny nebo část peněz investorů do hlavního fondu.
  • Hlavní fond sdružuje kapitál z obou typů podpůrných fondů a investuje do různých typů cenných papírů na základě tržních podmínek a dohod s investory. Zisky a ztráty generované hlavním fondem jsou rozděleny mezi podřízené fondy podle investované částky. Podřízené fondy poté přidělí tyto zisky a ztráty jednotlivým investorům.
  • Investiční manažer odpovídá za alokaci finančních prostředků do cenných papírů a správu celkového portfolia hlavního fondu. Správci se obvykle platí procentní poplatek za jeho poradenské a manažerské služby.

Výhody a nevýhody struktur Master-Feeder

1. Snížené obchodní náklady

Spojením velkého počtu fondů od různých investorů investiční manažeři snižují poplatky za obchodování spojené se správou více portfolií. Jinými slovy, poplatky za obchodování jsou obecně procentem z hodnoty transakce. Provedením jedné transakce, která ovlivňuje více portfolií, se investiční manažeři vyhnou vícenásobnému placení poplatků za obchodování.

2. Úspory z rozsahu

Vytvoření hlavního fondu generuje úspory z rozsahu Úspory z rozsahu Úspory z rozsahu se vztahují k nákladové výhodě, se kterou se společnost setká, když zvyšuje svoji úroveň produkce. Výhoda vzniká v důsledku inverzního vztahu mezi fixními náklady na jednotku a vyrobeným množstvím. Čím větší je množství vyrobené produkce, tím nižší jsou fixní náklady na jednotku. Typy, příklady, průvodce, který může poskytovat výhody různými způsoby, což snižuje provozní a transakční náklady. Například namísto provádění rizikových a bezpečnostních analýz pro různá portfolia v různých podřízených fondech vyžaduje hlavní fond pouze jednu sadu analýz, která ovlivňuje všechny investory.

3. Rozmanitost investorů

Flexibilita struktur „master-feeder“ umožňuje zahraničním investorům osvobozeným od daně investovat do hlavního fondu, čímž se vytváří větší celkový fond fondů. Fondy na souši i na moři zajišťují, že u daňových investorů v USA bude zachován daňový proces.

Nevýhody struktur Master-Feeder

1. Komplexní daňové účetnictví

Podřízené fondy jsou registrovány jako samostatné právnické osoby, a proto si kromě hlavního fondu musí udržovat své vlastní účetní a účetní procesy. Díky němu je účetní proces velmi složitý a zdlouhavý, protože zisky a ztráty generované hlavním fondem je také třeba rozdělit rovnoměrně.

2. Strategické konflikty

Hlavní fond sdružuje investice mnoha individuálních investorů z více podřízených fondů. Každý investor může mít jiný investiční cíl a každý podpůrný fond může být přizpůsoben různým investorům (např. Lze oslovit investora s odporem k riziku Definice averze k riziku Někdo, kdo má odpor k riziku, má charakteristiku nebo vlastnost, že dává přednost tomu, aby se vyhnul ztrátě před vytvářením zisk. Tato vlastnost je obvykle spojena s investory nebo účastníky trhu, kteří upřednostňují investice s nižšími výnosy a relativně známými riziky před investicemi s potenciálně vyššími výnosy, ale také s vyšší nejistotou a vyšším rizikem., zatímco jiný může oslovit investora hledajícího riziko) .

Každé rozhodnutí investičního správce proto vede k různým důsledkům pro různé investory. To může vést ke strategickým konfliktům během procesu správy investic.

3. Cenné papíry omezené regionálními omezeními

Vzhledem k tomu, že do hlavního fondu jsou zahrnuty také investice zahraničních investorů, omezují v tom hlavní fond také regionální omezení, která zahraničním investorům brání v nákupu určitých druhů cenných papírů (např. Státní dluhopisy nebo akcie). Omezuje typy cenných papírů, do kterých lze investovat.

souhrn

Struktury master-feeder jsou investiční struktury, při nichž se domácí a zahraniční investoři rozhodnou investovat do hlavního fondu, který kombinuje jejich aktiva. Prvním krokem obvykle je, aby investoři investovali do podpůrných fondů, které zase vkládají kapitál do hlavního fondu spravovaného investičním manažerem.

Větší kombinovaná skupina aktiv umožňuje investorům využívat výhod úspor z rozsahu, snížených nákladů na obchodování a daňových výhod. Vzhledem k rozmanitosti zúčastněných investorů však zůstává riziko strategických konfliktů a účetních komplikací vysoké.

Další zdroje

Finance nabízí Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ Certifikace CBCA ™ Certifikace Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ je celosvětovým standardem pro úvěrové analytiky, který zahrnuje finance, účetnictví, kreditní analýzu, analýzu peněžních toků, modelování smluv, půjčky splátky a další. certifikační program pro ty, kteří chtějí posunout svou kariéru na vyšší úroveň. Chcete-li se dál učit a rozvíjet svou znalostní základnu, prozkoumejte prosím další relevantní zdroje níže:

  • Daňový ráj Daňový ráj Daňový ráj nebo offshore finanční centrum je jakákoli země nebo jurisdikce, která nabízí minimální daňovou povinnost zahraničním fyzickým osobám a podnikům.
  • Strategie zajišťovacích fondů Strategie zajišťovacích fondů Zajišťovací fond je investiční fond vytvořený akreditovanými jednotlivci a institucionálními investory za účelem maximalizace výnosů a snížení nebo vyloučení rizika bez ohledu na stoupání nebo pokles trhu. Strategie zajišťovacích fondů se používají prostřednictvím soukromých investičních partnerství mezi správcem fondu a investory
  • Transakční náklady Transakční náklady Transakční náklady jsou vzniklé náklady, které nehromadí žádný účastník transakce. Jsou to utopené náklady vyplývající z ekonomického obchodu na trhu. V ekonomii je teorie transakčních nákladů založena na předpokladu, že lidé jsou ovlivňováni konkurenčním vlastním zájmem.
  • Investice: Průvodce pro začátečníky Investice: Průvodce pro začátečníky Průvodce Finance's Investing for Beginners vás naučí základy investování a jak začít. Zjistěte více o různých strategiích a technikách obchodování a o různých finančních trzích, do kterých můžete investovat.

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found