Základní financování - přehled, příklady, jak funguje základní financování

Základní financování je balíček financování, který prodávající zajišťuje pro potenciální kupce v rámci aukčního procesu. Aukce Aukce je systém nákupu a prodeje zboží nebo služeb tím, že je nabízí k nabízení, umožňuje lidem nabízet a prodává tomu, kdo nabízí nejvyšší nabídku. Uchazeči soutěží proti sobě. Je organizována prodejcem a jeho finančními poradci a zahrnuje jistinu, poplatky a úvěrové smlouvy. Termín „základní“ je odvozen od skutečnosti, že závazkový dopis Závazkový dopis Závazný dopis je formální závazná dohoda mezi věřitelem a dlužníkem. Nastiňuje podmínky půjčky a povahu budoucí půjčky. Slouží jako dohoda, která zahajuje oficiální proces zapůjčení půjčky. a termíny jsou sešity na zadní straně termínu akvizice poskytovaného prodejcem a jeho investičními poradci.

Základní téma financování

Základní financování pomáhá urychlit aukční proces, protože kupující nemusí hledat financování na poslední chvíli, ale mohou místo toho využít předem dohodnuté financování. Potenciální kupující / dražitelé také nemají příležitost vyjednat podrobnosti tohoto financování, dokud nebude jeden z nich vyhlášen jako vítěz aukce.

Při fúzích a akvizicích je abecední seznam investičních bank Seznam 100 nejlepších investičních bank na světě. Nejlepší investiční banky na seznamu jsou Goldman Sachs, Morgan Stanley, BAML, JP Morgan, Blackstone, Rothschild, Scotiabank, RBC, UBS, Wells Fargo, Deutsche Bank, Citi, Macquarie, HSBC, ICBC, Credit Suisse, Bank of America Merril Lynch poradenství prodejci organizuje financování pro potenciálního kupujícího a znamená vydělat poplatky od obou stran transakce. Tato praxe přináší obavy z etického chování investiční banky při poskytování poradenství prodejci a organizaci financování akvizice pro kupujícího a výdělku poplatků od obou stran v jedné transakci.

Jak funguje základní financování?

Investiční banka iniciuje balíčky financování pro kupující a působí také jako finanční poradci prodejců. Informace obsažené v termínu akvizice zahrnují strukturu financování, ceny a poplatky účtované bankou. Potenciální kupci používají soupis podmínek akvizice k vyhodnocení podmínek dluhového financování a k rozhodnutí, zda využijí financování nabízené investiční bankou nebo najdou alternativní zdroje financování.

Tam, kde několik bank nabízí financování více potenciálních kupců, se od bank očekává, že vytvoří finanční „stromy“. V takových případech existují v bance samostatné týmy, které připravují balíčky dluhového financování pro konkrétní uchazeče a jsou od sebe odděleny informačními překážkami. Nabídky jsou poté předloženy ke zvážení každému z uchazečů.

Použití základního financování

Některá z použití základního financování jsou uvedena níže:

Urychlete proces prodeje

V transakci fúzí a akvizic Fúze Akvizice Proces fúzí a akvizic Tato příručka vás provede všemi kroky procesu fúzí a akvizic. Zjistěte, jak se dokončují fúze, akvizice a dohody. V této příručce načrtneme proces akvizice od začátku do konce, různé typy nabyvatelů (strategické vs. finanční nákupy), význam synergií a transakční náklady, přičemž někteří z potenciálních kupců, kteří se transakce účastní, mohou nemít připravený kapitál k dokončení transakce v povolené době. To znamená, že budou trávit další čas hledáním financování od různých finančních institucí, které jim umožní uzavřít obchod. Když však prodávající a jeho poradci zpřístupní financování uchazečům, je snazší proces urychlit a vést k úspěšné transakci.

Maximalizujte prodejní cenu

Základní financování je poskytováno všem potenciálním kupujícím, kteří projevili zájem o dokončení transakce. Zaručuje jim určitou formu financování, i když množství hotovosti, které mohou sami získat, klesne pod prahovou hodnotu. Vzhledem k tomu, že financování je poskytováno všem potenciálním kupujícím, zvyšuje celkovou konkurenci, a tak obvykle nutí kupující, aby zvýšili svou nabídkovou cenu tak, aby se objevil celkový vítěz aukce. I když prodávající zvýšil prodejní cenu, uchazeči budou soutěžit o to, aby se navzájem překonali, protože prodejce garantuje financování jako doplněk dostupných finančních zdrojů kupujícího.

Mechanismus signalizace ceny

Dobří kupující využívají základní financování k získání představy o cenových očekáváních prodejce. Toho lze dosáhnout reverzním inženýrstvím finančního balíčku k získání poměru dluhu k EBITDA Poměr dluhu k EBITDA Čistý poměr dluhu k zisku před úroky, daněmi, odpisy a amortizací (EBITDA) měří finanční páku a schopnost společnosti splácet jeho dluh. Poměr čistého dluhu k EBITDA (dluh / EBITDA) v zásadě naznačuje, jak dlouho by společnost potřebovala operovat na své současné úrovni, aby splatila celý svůj dluh. . Pokud má prodejce znalosti o cenovém rozpětí, které od něj očekává, může předložit nabídku, u které je vysoká pravděpodobnost, že ji prodejce přijme. Znalost ceny také pomáhá podporovat transparentnost transakce poskytováním vyvážených informací všem kupujícím.

Záruční financování pro firmy

Základní financování poskytuje záruku financování firmám, které mají potíže se získáváním financování od věřitelů. Snižuje možnost, že někteří kupující s vysokým potenciálem vyhrát nabídku mohou z aukčního procesu vypadnout, protože nemohli získat adekvátní kapitál pro usnadnění transakce.

Při absenci financování ze strany prodávajícího a jeho poradců by mnozí kupující nebyli schopni transakci dokončit a prodejce by kvůli nedostatečné konkurenci mohl nakonec přijmout nižší kupní cenu.

Střet zájmů o základní financování

I když je základní financování užitečným nástrojem ve vztahu kupujícího k prodejci, určitá rizika zpochybňují jeho vhodnost. Jedno z těchto rizik se točí kolem možného střetu zájmů investiční banky. Během aukce poskytuje poradenské oddělení investiční banky prodejci poradenské služby, které mu pomohou získat nejlepší možnou nabídku ze seznamu zájemců. Na druhé straně oddělení půjček banky organizuje balíčky financování pro potenciální kupce, kteří mají zájem o uzavření obchodu.

Jako poradce i poskytovatel financování se banka ocitá na křižovatce, protože vybírá dvě sady poplatků. Jeden poplatek se získává za jejich poradenské služby prodejci, zatímco druhý se získává poskytováním financování potenciálnímu kupujícímu. Ke střetu zájmů dochází, když banka pomůže prodejci strukturovat transakci a nabídne kupujícím financování, aby usnadnila stejnou transakci, kterou pomohli navrhnout, a vydělá poplatky od obou stran transakce.

Příklady nedávných obchodů nabízejících základní financování

Zde jsou některé z transakcí, které byly dokončeny prostřednictvím základního financování:

Michael Foods

V roce 2010 Thomas H. Lee Partners prodal společnosti Michael Foods, producentovi a distributorovi chlazených brambor, speciálních vajec, sýrů a dalších mléčných výrobků, společnosti GS Capital Partners za 1,7 miliardy dolarů. BofA Merrill Lynch působila jako jediný finanční poradce Michael Foods a Thomas H. Lee. Přidružené společnosti BofA poskytly dluhové financování k usnadnění transakce.

Hillman Group

Také v roce 2010 získala společnost Hillman Group, společnost ve vlastnictví společnosti Code Hennessy & Simmons a dalších, společnost Oak Hill Capital Partners, společnost zabývající se soukromým kapitálem v New Yorku. Společnost byla zakoupena za celkem 815 milionů $. Společnost Barclays Capital působila jako finanční poradce společnosti Hillman Group a zároveň nabídla dluhové financování společnosti Oak Hill Capital Partners k uzavření obchodu.

Dodatečné zdroje

Finance nabízí analytika pro finanční modelování a oceňování (FMVA) ™ Certifikace FMVA®. Připojte se k více než 350 600 studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, J.P. Morgan a certifikační program Ferrari pro ty, kteří chtějí posunout svou kariéru na další úroveň. Chcete-li se neustále učit a rozvíjet svou kariéru, budou užitečné následující finanční zdroje:

  • Finanční zprostředkovatel Finanční zprostředkovatel Finanční zprostředkovatel označuje instituci, která jedná jako prostředník mezi dvěma stranami za účelem usnadnění finanční transakce. Mezi instituce, které se běžně označují jako finanční zprostředkovatelé, patří komerční banky, investiční banky, podílové fondy a penzijní fondy.
  • Smlouva o půjčce Smlouva o půjčce Smlouva o půjčce je dohoda stanovující podmínky úvěrových smluv mezi dlužníkem a věřitelem. Dohoda dává věřitelům prostor při poskytování splátek půjček a zároveň chrání jejich úvěrovou pozici. Obdobně kvůli transparentnosti předpisů dostávají dlužníci jasná očekávání
  • Poplatek za úspěch Poplatek za úspěch Ve financích je poplatek za úspěch provizí vyplacenou poradci (obvykle investiční bance) za úspěšné dokončení transakce. Poplatek závisí na úspěšné pomoci klientovi dosáhnout jeho cíle, a tím sladí zájmy klienta a poradce. Typicky procento hodnoty dohody
  • Financování dodavatele Financování dodavatele se týká půjčování peněz prodejcem zákazníkovi, který poté tyto peníze použije k nákupu inventáře nebo služby dodavatele. Ujednání má formu odložené půjčky od prodejce a může zahrnovat převod akcií od zákazníka k prodejci.

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found