Recourse Loan (Debt) - Definice, Příklad, Věřitelé

Regresní půjčka - alternativně známá jako regresní dluh - je typ půjčky, díky níž je dlužník 100% odpovědný za jakýkoli nevyrovnaný zůstatek. Půjčky vyžadují zajištění Zajištění Zajištění je aktivum nebo nemovitost, kterou jednotlivec nebo subjekt nabízí věřiteli jako zajištění úvěru. Používá se jako způsob získání půjčky, který slouží jako ochrana před možnou ztrátou pro věřitele, pokud by dlužník neplnil své platby. (protože se jedná o zajištěné půjčky). S aktivem na stole, které bude fungovat jako kolaterál, může věřitel aktivum znovu převzít a prodat, aby získal zpět jakékoli ztráty. Pokud je tržní hodnota aktiva nižší než výše půjčky, může věřitel jít za dalšími aktivy dlužníka, aby vyrovnal další ztrátu. To platí i v případě, že ostatní aktiva nebyla použita jako zajištění půjčky.

Recourse Loan

Souhrn:

  • Regresní půjčky činí dlužníka 100% odpovědným za výši půjčky; pokud dlužník nedodrží své závazky, může věřitel vymáhat peníze jinými prostředky.
  • Většina hypoték nepředstavuje regresní půjčky; půjčky s tvrdými penězi na nákup nemovitosti však obvykle jsou.
  • Věřitelé mohou ztrátu z nesplácené půjčky vymáhat tak, že půjdou po osobních bankovních účtech dlužníka a dokonce i po jejich pravidelných příjmech.

Příklad regresní půjčky

Řekněme, že majitel malé firmy zabývající se opravami technologií se rozhodl rozšířit a přestat pracovat ve svém domě. Vezme si regresní půjčku za 750 000 $ na nákup nemovitosti, ze které by mohl pracovat. Během prvního roku jeho podnikání váhá pod tíhou nesplacených dluhů. Snaží se nemovitost prodat, ale kvůli poklesu trhu má budova nyní hodnotu jen asi 600 000 USD. Věřitel pak může jít za svým dalším majetkem - včetně svého domu a svých bankovních účtů. Spořicí účet Spořicí účet je typický účet v bance nebo družstevní záložně, který umožňuje jednotlivci vložit, zabezpečit nebo vybrat peníze, když vyvstává potřeba. Spořicí účet obvykle platí určité úroky z vkladů, i když sazba je poměrně nízká. - za účelem vrácení dalších 150 000 $, které dluží.

Jak věřitelé dostávají své peníze zpět

Věřitelé, kteří poskytují regresní půjčky, mohou jít po osobních, někdy i firemních bankovních účtech dlužníka. Rovněž je jim povoleno - většinou - jít po některých způsobech, jak člověk vydělává příjem, jako je například obměňování mezd jednotlivce, dokud nebude dluh splacen. Věřitel může být také schopen čerpat peníze z provizí, bonusů nebo dokonce z jejich důchodového nebo důchodového účtu.

Recourse Loans vs. Non-Recourse Loans

Bezúročné půjčky používají jako kolaterál pouze příslušné aktivum. Například hypotéky Hypotéka Hypotéka je úvěr - poskytnutý hypotečním věřitelem nebo bankou - který umožňuje jednotlivci koupit si dům. I když je možné si půjčit na pokrytí všech nákladů na bydlení, je častější zajistit si půjčku ve výši přibližně 80% hodnoty domu. jsou tradičně bezúročné půjčky. Jako kolaterál používají pouze samotný dům. To znamená, že věřitel může zabavit dům sám, pouze pokud dlužník nesplácí půjčku. Věřitel nemůže získat zpět částku z půjčky po osobních bankovních účtech nebo jakýchkoli jiných aktivech, která jednotlivec vlastní.

Půjčky s tvrdými penězi jsou naproti tomu klasifikovány jako regresní půjčky, i když jsou tyto půjčky použity na nákup nemovitostí. Nemovitost Nemovitost je nemovitost, která se skládá z pozemků a vylepšení, mezi něž patří budovy, příslušenství, silnice, stavby a inženýrské sítě. Vlastnická práva dávají vlastnické právo k půdě, vylepšením a přírodním zdrojům, jako jsou minerály, rostliny, zvířata, voda atd.

V některých případech věřitelé poskytují regresní půjčky s předstihovým vědomím, že dlužník pravděpodobně nebude schopen úvěr splácet. Cílem věřitele je získat dlužníka v prodlení, aby mohl jít po nemovitosti. Věřitel pokračuje v tomto postupu, protože se domnívá, že může nemovitost získat a prodat za cenu vyšší, než za jakou stála původní půjčka.

Další zdroje

Finance je oficiálním poskytovatelem certifikace FMVA (Financial Modeling and Valuation Analyst) FMVA®. Připojte se k více než 350 600 studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, J.P. Morgan a certifikační program Ferrari, jejichž cílem je transformovat kohokoli na špičkového finančního analytika.

Abychom se dál učili a rozvíjeli své znalosti finanční analýzy, velmi doporučujeme další finanční zdroje uvedené níže:

  • Kreditní událost Kreditní událost Kreditní událost označuje negativní změnu v bonitě dlužníka, která spouští podmíněnou platbu ve swapu úvěrového selhání (CDS). Dochází k němu v případě, že jednotlivec nebo organizace nesplácí svůj dluh a není schopen dodržovat podmínky zadané smlouvy, což vyvolá úvěrový derivát, jako je swap úvěrového selhání.
  • Dluhová kapacita Dluhová kapacita Dluhová kapacita se týká celkové výše dluhu, který může podnik vzniknout a splatit podle podmínek smlouvy o dluhu.
  • Smlouva o půjčce Smlouva o půjčce Smlouva o půjčce je dohoda stanovující podmínky úvěrových smluv mezi dlužníkem a věřitelem. Dohoda dává věřitelům prostor při poskytování splátek půjček a zároveň chrání jejich úvěrovou pozici. Obdobně kvůli transparentnosti předpisů dostávají dlužníci jasná očekávání
  • Půjčka ze soukromých peněz Půjčka ze soukromých peněz Půjčky ze soukromých peněz - nebo jednoduše soukromé peníze - je termín používaný k popisu půjčky, která je poskytována jednotlivci nebo společnosti soukromou organizací nebo dokonce bohatým jednotlivcem. Organizace nebo jednotlivec je známý jako poskytovatel soukromých peněz.

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found