Equity Kicker - definice, přehled, příklady, jak to funguje

Akciový kicker je akciový stimul, kdy věřitel poskytuje úvěr za nižší úrokovou sazbu a výměnou získává kapitálovou pozici ve společnosti dlužníka. Akciový kicker je strukturován jako podmíněná odměna, kdy věřitel získá kapitálové vlastnictví, které bude vyplaceno k budoucímu datu, kdy podnik dosáhne konkrétních výkonnostních cílů.

Akciový Kicker

Společnosti v počátečním stadiu Finanční modelování pro začínající podniky používají pro získání přístupu k fondům k financování svých operací nástroj pro správu akcií. Často je pro ně obtížné přilákat investory, protože jsou relativně noví a je méně pravděpodobné, že si získají důvěru investorů.

Akciové kickery se obvykle používají u LBOs Leveraged Buyout (LBO) Leveraged Buyout (LBO) je transakce, při níž je podnik získán pomocí dluhu jako hlavního zdroje protiplnění. K transakci LBO obvykle dochází, když si společnost soukromého kapitálu (PE) půjčí co nejvíce od různých věřitelů (až 70-80% kupní ceny), aby dosáhla návratnosti vnitřní sazby IRR> 20%, MBO a rekapitalizace kapitálu. Takové transakce jsou považovány za příliš riskantní, aby přilákaly tradiční formy dluhu. Mezaninové a podřízené věřitele proto používají tzv. „Kicker“ ke kompenzaci zvýšeného rizika půjček společnostem s nedostatečným zajištěním za půjčky. Kickery používají k akciím nebo warrantům k budoucímu datu převoditelnou funkci a mohou být spuštěny prodejem nebo jinými událostmi likvidity.

Jak funguje akciový kicker?

Společnosti využívají nástroj ke stimulaci akcií k lákání věřitelů k nákupu dluhopisů nebo preferovaných akcií. Preferované akcie Preferované akcie (preferované akcie, prioritní akcie) jsou třídou vlastnictví akcií ve společnosti, která má přednostní nárok na aktiva společnosti před kmenovými akciemi. Akcie jsou starší než běžné akcie, ale jsou mladší v poměru k dluhu, jako jsou dluhopisy. od společnosti za sníženou úrokovou sazbu. Věřitel může získat akciový kicker od pouhých 10% do 80%, v závislosti na tom, jak riskantní je portfolio.

Když dlužník připojí kapitálovou pobídku k podmínkám dluhu poskytovaným věřiteli, bude tato pobídka označována jako kicker. I když věřitelé v rámci dohody půjčují za nízkou úrokovou sazbu, získají vlastní kapitál, který lze uplatnit k budoucímu datu, kdy dojde k události likvidity.

Ukázkový akciový kicker

Použití kapitálového kickeru

Společnosti, které nabízejí možnost vložení vlastního kapitálu, většinou nemají přístup k úvěrům od tradičních věřitelů. Věřitelé obvykle půjčují společnostem s odpovídajícími peněžními toky, aby mohly půjčku obsluhovat, stejně jako dostatek základny aktiv, aby fungovala jako zajištění půjčky.

Většina společností, které vydávají akciové kickery, jsou začínající a začínající společnosti, které ještě nenakumulují dostatek aktiv. Nabízejí kicker jako způsob, jak přilákat investory, kteří by jinak neměli zájem půjčovat společnosti.

Příklad 1: Majetkové vlastnictví

Vezměme si příklad XYZ, startupové společnosti, která vyrábí sklenice na víno. Společnost je v procesu rozšiřování svého výrobního závodu za účelem zvýšení roční produkce. XYZ funguje již tři roky, ale vzhledem k vysokému riziku není schopen zajistit financování od seniorních věřitelů.

Společnost plánuje získat 800 000 $ na financování expanze. Může interně získat 400 000 USD z nerozděleného zisku Nerozdělený zisk Vzorec nerozděleného zisku představuje veškerý kumulovaný čistý příjem očištěný o všechny dividendy vyplácené akcionářům. Nerozdělený zisk je součástí vlastního kapitálu v rozvaze a představuje část zisků podniku, které nejsou rozděleny jako dividendy akcionářům, ale jsou vyhrazeny pro reinvestici. Společnost plánuje vzdát se 10% vlastního kapitálu za každých 100 000 USD zapůjčených investory.

Tři investoři - A, B a C - poté přijdou na financování expanze společnosti XYZ. Investor A je ochoten poskytnout 200 000 $, zatímco B a C jsou připraveni přispět každý 100 000 $. To znamená, že investor A získá investiční akci ve výši 20%, zatímco B a C získají po 10%. Investoři však mohou uplatnit právo na získání akcií pouze během prodeje společnosti.

Příklad 2: Opční listy

Předpokládejme, že dluh je strukturován jako zatykač, kdy věřitelé dostanou možnost koupit v budoucnu určité množství akcií za určitou cenu. Dlužník může například poskytnout 10% krytí záruky na částku poskytnutou každým věřitelem společnosti.

Pomocí čísel v příkladu 1 můžeme odvodit, že investor A získá na opční listy 20 000 $, zatímco B a C obdrží opční listy v hodnotě 10 000 $ na akcie společnosti. Cena akcií bude záviset na posledním zaokrouhlování kapitálu.

Možnosti půjčování akcií Kicker

Věřitelé poskytují společnosti financování, aby jim pomohli dosáhnout konkrétních výkonnostních cílů a zvýšit hodnotu společnosti nad její současnou spravedlivou tržní hodnotu. Na oplátku věřitelé získají kapitálové vlastnictví, které lze zaplatit, pouze pokud je dosaženo bodu zlomu nebo dojde k události likvidity. Aniž by došlo k jakékoli z těchto událostí, věřitelé si budou i nadále udržovat svou kapitálovou pozici.

Jako držitelé akcií těží z pravidelných výplat dividend, když jsou zveřejněny finanční výsledky firmy, a také z procenta výdělku, které je úměrné jejich procentu vlastnictví akcií. V případě, že společnost dosáhne určitého předem dohodnutého potenciálu výdělků nebo když se majitelé rozhodnou se společností zbavit, jsou věřitelé vyplaceni jako první, když k těmto událostem dojde.

Akciový kicker v oblasti nemovitostí

Akciový kicker se používá také v odvětví nemovitostí. Věřitel může poskytnout půjčku na nemovitost za sníženou úrokovou sazbu výměnou za podíl na celkovém příjmu z nemovitosti. Kicker může být poskytnut, když dlužníkovi chybí dostatečné zajištění k zajištění úvěru, ale očekává se, že bude schopen splácet úvěr s budoucím potenciálem výdělků, pokud získá prostředky na financování svých operací nebo expanze.

Akciový kicker může být strukturován takovým způsobem, že věřitel obdrží procento hrubého příjmu z pronájmu generovaného nemovitostí, pokud přesáhne určitou předem dohodnutou částku. Může to také záviset na budoucí události, jako je prodej nemovitosti, kdy věřitel získá procento z výnosů z prodeje v závislosti na výši jejich vlastního kapitálu ve společnosti.

Předpokládejme například, že si vypůjčitel půjčil 1 milion dolarů na nákup luxusního bytu. Dlužník používá půjčku k dokončení nákupu a renovaci bytu k pronájmu. Bezprostředně po renovaci se hodnota bytu zdvojnásobí na 2 miliony dolarů, kvůli rostoucí poptávce po luxusních apartmánech. Pokud dlužník původně poskytl provizi vlastního kapitálu ve výši 10% k oslazení obchodu, znamená to, že věřitel získá 10% podíl z hodnoty získané nemovitostí, jakmile bude prodán.

Dodatečné zdroje

Finance nabízí analytika pro finanční modelování a oceňování (FMVA) ™ Certifikace FMVA®. Připojte se k více než 350 600 studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, J.P. Morgan a certifikační program Ferrari pro ty, kteří chtějí posunout svou kariéru na další úroveň. Chcete-li se neustále učit a rozvíjet svou kariéru, budou užitečné následující finanční zdroje:

  • Finanční analýza nemovitostí Finanční analýza nemovitostí Výpočet NOI Finanční analýzu nemovitostí začneme výpočtem čistého provozního příjmu (NOI). Níže uvádíme několik předpokladů
  • Metriky ocenění při spuštění Metriky hodnocení při spuštění (pro internetové společnosti) Metriky ocenění při spuštění pro internetové společnosti. Tato příručka popisuje 17 nejdůležitějších metrik oceňování elektronického obchodování pro internet, které se začínají oceňovat
  • Vlastní kapitál akcionářů Vlastní kapitál akcionářů Vlastní kapitál akcionářů (také známý jako vlastní kapitál akcionářů) je účet v rozvaze společnosti, který se skládá ze základního kapitálu a nerozděleného zisku. Představuje také zbytkovou hodnotu aktiv mínus pasiva. Přeskupením původní účetní rovnice získáme Akcionáři Vlastní kapitál = Aktiva - pasiva
  • Rizikový kapitál Rizikový kapitál Rizikový kapitál je forma financování, která poskytuje finanční prostředky začínajícím společnostem s vysokým růstovým potenciálem v rané fázi výměnou za vlastní kapitál nebo vlastnický podíl. Rizikoví investoři riskují investice do začínajících společností s nadějí, že pokud dosáhnou úspěchu, dosáhnou významných výnosů.

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found