Důležitost celoživotního učení - zlepšete kvalitu života

Celoživotní učení se týká procesu získávání znalostí a učení se novým dovednostem po celý život. Mnoho lidí pokračuje ve vzdělávání pro osobní rozvoj a naplnění, zatímco jiní to považují za významný krok směrem k kariérnímu postupu.

Pokud jste přemýšleli o budování svých dovedností, může být dalším krokem ke kariéře certifikace Finance Financial Modeling and Valuation Analyst (FMVA) ™ Certifikace FMVA® Připojte se k 350 600+ studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, JP Morgan a Ferrari. ve finanční analýze!

Důležitost tématu celoživotního učení

Proč je celoživotní učení důležité?

Firemní svět se neustále vyvíjí a průmyslová odvětví a pracovní místa se rychle rozšiřují. Změny popisu práce a sady dovedností, které dříve byly pro konkrétní práci potřebné, dnes nemusí stačit.

Zaměstnanci musí držet krok s rychlým tempem odvětví, ve kterém se nacházejí.

Není divu, když víme, že mnoho lidí se obává o zachování svých pracovních míst nebo o to, zda v budoucnu bude dostatek pracovních míst. Tuto obavu lze připsat následujícím dvěma faktorům.

# 1 Automatizace a umělá inteligence

Věk automatizace a AI je na nás. I když má řadu výhod, má také svůj podíl na nevýhodách. Představuje například hrozbu pro dělníky, kteří vykonávají rutinní úkoly, a může také ovlivnit úředníky ve znalostních průmyslových odvětvích.

Důležitost celoživotního učení - umělá inteligence

Pokračujte v kariérním postupu kontrolou bezplatných kurzů Finance!

# 2 Vznik gigové ekonomiky

Ekonomika koncertů přetváří způsob, jakým přijímáme pracovníky, a přispívá k obavám zaměstnanců o jejich kariéru v budoucnu. Zaměstnavatelé místo toho, aby jim dávali zaměstnání na plný úvazek, mají tendenci krátkodobě uzavírat smlouvy s nezávislými pracovníky.

Strach ze ztráty zaměstnání v budoucnu platí ve všech průmyslových odvětvích a vysvětluje, proč si mnoho lidí myslí, že je zásadní neustále zdokonalovat své dovednosti, aby se mohli přizpůsobit změnám na pracovišti.

Na základě průzkumu Pew Research Center si 87% zaměstnanců myslí, že je důležité absolvovat školení pro rozvoj dovedností, když pracují.

Důležitost celoživotního učení - koncertní ekonomika

Jaké jsou výhody celoživotního učení?

Ať už to děláte pro rozvoj dovedností nebo pro růst své kariéry, celoživotní učení dokáže zázraky nejen pro váš profesionální život, ale také pro váš osobní rozvoj. Zaměřte se na to, co chcete v budoucnu dělat, protože vaše vzdělání bude mít obrovský dopad na vaši kariéru.

Níže uvádíme některé z výhod celoživotního učení:

# 1 Pomůže vám zůstat zaměstnán

Oplatí se být informován o trendech a vývoji v oboru, protože to vašemu zaměstnavateli ukazuje, že máte znalosti o své práci a můžete se přizpůsobit změnám. Můžete se účastnit seminářů a konferencí, přihlásit se k odběru e-mailových zpravodajů průmyslových sdružení a rozšířit svou síť, takže vám neunikne nic v oboru.

Důležitost celoživotního učení - zaměstnání

Kurzy Corporate Finance Institute vám pomohou zůstat na špici ve svém oboru!

# 2 Udržuje vás motivaci

Zájem o vaši práci vám pomůže cítit se ve své práci jistější. Pokud zjistíte, že ztrácíte zájem o to, co děláte, učení se něčemu novému může vznítit vašeho ducha a pomůže vám znovu získat motivaci k plnění vašich kariérních cílů.

Mnoho z nich se po několika měsících nebo několika letech ocitlo ve stresu nebo ve vyjetých kolejích kvůli svým neustále se měnícím pracovním povinnostem. Získejte motivaci dalším zdokonalováním svých dovedností nebo učením se novým!

Důležitost celoživotního učení - motivace

# 3 Pomáhá zlepšit kvalitu vašeho života

Výhody celoživotního učení jdou nad rámec kariérního postupu. Může vám pomoci pochopit, jak svět funguje. Může vám pomoci realizovat své vášně a zvýšit kreativitu. Ať už vás zajímá cokoli, je to jeden ze způsobů, jak žít lepší život.

Jak se říká, učení je nikdy nekončící proces. Svět práce se rychle mění a lidé potřebují celoživotní učení, aby mohli rozvíjet své dovednosti a zůstat relevantní. Ať už jde o návrat na univerzitu, absolvování online kurzů nebo účast na průmyslových seminářích a workshopech, najděte způsob, jak do svého života zapadnout alespoň jeden z nich pro kariérní růst.

Důležitost celoživotního učení - lepší kvalita života

Dodatečné zdroje

Corporate Finance Institute má řadu kurzů a zdrojů, které vám mohou pomoci rozšířit si znalosti a posunout svou kariéru! Podívejte se na ně níže:

  • Úvod do podnikových financí
  • 10 špatných studijních návyků, kterým je třeba se vyhnout 10 špatných studijních návyků, kterým je třeba se vyhnout Studijní návyky se u každého liší. Některé jsou účinné, když se studenti pohybují po vzdělávacím žebříčku, zatímco jiné návyky způsobují více škody než užitku.
  • Jak uspět v eLearningu - 10 tipů pro online studenty Jak uspět v eLearningu - 10 tipů pro online studenty 10 studijních tipů, které vám usnadní přechod a přizpůsobení se eLearningu.
  • Mapa kariéry

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found