Měsíčně se opakující výnosy - definice, typy, způsoby výpočtu

Měsíčně se opakující výnosy (MRR) je finanční metrika, která ukazuje výnosy, které společnost očekává, že bude každý měsíc dostávat od zákazníků za poskytování produktů nebo služeb. Produkty a služby Produkt je hmatatelná položka, která je uvedena na trh pro akvizici , pozornost nebo spotřeba, zatímco služba je nehmotný předmět, z něhož vyplývá. MRR v zásadě měří normalizované měsíční výnosy společnosti. Normalizace výnosů je zásadní pro společnosti, které nabízejí různé cenové plány pro své produkty nebo služby.

Měsíčně se opakující výnosy

MRR poskytuje průměrný počet opakujících se měsíčních výnosů společnosti. To je běžně používáno společnostmi Software-as-a-Service (SaaS), které generují výnosy pomocí modelu založeného na předplatném.

Ačkoli MRR není uznáván účetními standardy, jako jsou GAAP GAAP GAAP nebo Obecně přijímané účetní zásady, je běžně uznávaným souborem pravidel a postupů určených k řízení podnikového účetnictví a finančního výkaznictví. GAAP je ucelený soubor účetních postupů, které byly vyvinuty společně Radou pro finanční účetní standardy (FASB) a IFRS, přičemž metriku stále sledují investoři. Analýzou trendu MRR společnosti z měsíce na měsíc mohou investoři rychle vyhodnotit její růst. Proto většina veřejných společností, které používají obchodní model SaaS, uvádí metriku ve svých čtvrtletních a výročních zprávách.

Kdy použijeme měsíční opakující se výnosy?

Měsíčně se opakující výnosy nabízejí některé důležité aplikace pro společnosti. Za prvé, společnosti vypočítají metriku pro finanční prognózy Finanční prognózy Finanční prognózy jsou proces odhadování nebo předpovídání toho, jak bude podnik v budoucnu fungovat. Tato příručka, jak sestavit finanční prognózu. Konzistence a předvídatelnost MRR zajišťují, že společnost může snadno předvídat své budoucí příjmy. Když společnost vidí více období s konzistentními měsíčními opakujícími se výnosy, může snadno modelovat výnosy do budoucnosti.

Měsíčně se opakující výnosy se používají k vyhodnocení růstových trendů společnosti. MRR opět poskytuje hladký a normalizovaný pohled na výnosy. Společnost tak může určit konzistentní a srovnatelné růstové trendy.

Druhy MRR

MRR lze také rozdělit na několik komponent, které odhalují, jak se vydělávají příjmy. Mezi typy opakujících se měsíčních výnosů patří:

  • Nové MRR: Další MRR získané od nových zákazníků
  • Expanzní MRR: Další MRR získané od současných zákazníků
  • Churned MRR: MRR zmizelo z důvodu zrušení předplatného zákazníky

Tři výše uvedené komponenty MRR nám umožňují vypočítat Čistý nový MRR. Čistý nový MRR označuje zdroje MRR, které způsobují nárůst nebo pokles v porovnání s předchozím obdobím.

Jak vypočítat MRR?

MRR lze obecně vypočítat dvěma způsoby:

1. Z výnosů na zákazníka

Nejjednodušší způsob výpočtu měsíčních opakujících se výnosů je stanovení měsíčních opakujících se výnosů na každého zákazníka. Nejprve vypočítáme měsíční výnosy od každého zákazníka. Poté zjistíme součet všech výnosů získaných od zákazníků.

2. Použití průměrných výnosů na uživatele (ARPU)

Další metodou výpočtu MRR je použití průměrného výnosu na uživatele (ARPU). Průměrný výnos na uživatele (ARPU). Průměrný výnos na uživatele (ARPU). mediální společnosti, společnosti sociálních médií a telekomunikační společnosti k posouzení jejich schopností generovat příjmy na úrovni jednotlivých zákazníků. . Prvním krokem v této metodě je výpočet měsíčního ARPU. Lze to provést pomocí následujícího vzorce:

Vzorec ARPU

Všimněte si, že všechny údaje použité ve výše uvedeném vzorci musí být stanoveny měsíčně.

Po určení měsíčního ARPU společnosti vypočítejte MRR pomocí následujícího vzorce:

Výpočet vzorku MRR

Dodatečné zdroje

Finance nabízí analytika pro finanční modelování a oceňování (FMVA) ™ Certifikace FMVA®. Připojte se k více než 350 600 studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, J.P. Morgan a certifikační program Ferrari pro ty, kteří chtějí posunout svou kariéru na další úroveň. Chcete-li se neustále učit a rozvíjet svou kariéru, budou užitečné následující finanční zdroje:

  • Roční opakující se výnosy (ARR) Roční opakující se výnosy (ARR) Roční opakující se výnosy (ARR) označují tržby, normalizované na roční bázi, které společnost očekává od svých zákazníků za poskytování produktů nebo služeb. Roční opakující se výnosy jsou v zásadě metrikou předvídatelných a opakujících se výnosů generovaných zákazníky během jednoho roku.
  • Průměrný příjem na platícího uživatele (ARPPU) Průměrný příjem na platícího uživatele (ARPPU) Průměrný příjem na platícího uživatele (ARPPU) je metrika non-GAAP používaná k hodnocení průměrných výnosů generovaných od platícího zákazníka. Ačkoli je podobný průměrnému příjmu na uživatele (ARPU), zásadní rozdíl oproti ARPPU spočívá v tom, že výpočet metriky zahrnuje pouze aktivní platící zákazníky, a nikoli celou zákaznickou základnu společnosti.
  • Toky příjmů Toky příjmů Toky příjmů jsou různé zdroje, z nichž podnik vydělává peníze z prodeje zboží nebo poskytování služeb. Typy výnosů, které podnik zaznamenává na svých účtech, závisí na typech činností prováděných podnikem. Viz kategorie a příklady
  • Metriky ocenění při spuštění Metriky hodnocení při spuštění (pro internetové společnosti) Metriky ocenění při spuštění pro internetové společnosti. Tato příručka popisuje 17 nejdůležitějších metrik oceňování elektronického obchodování pro internet, které se začínají oceňovat

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found