Summa Cum Laude - nejvyšší akademické vyznamenání a uznání

Summa cum laude je latinská fráze používaná k rozlišení poct v rámci školního systému. Stojí MBA za to? Pokud uvažujete o obchodní škole, na kterou se možná ptáte, stojí za to MBA ?. Odpověď (jako v každé třídě MBA) je: „záleží“. Kromě zátěže na MBA není téměř žádný důvod, abyste MBA neudělali, pokud to váš šéf platí. Mohou to použít jako páku proti vám a uzamknout vás, ale návratnost investic je neuvěřitelná, pokud je zdarma (samozřejmě). . Doslovný anglický překlad znamená „s největšími poctami“.

Summa Cum Laude

Latinské vyznamenání

Summa cum laude je jednou z latinských frází používaných k označení akademického rozdílu a uznání ve vztahu ke konkrétnímu stupni, který byl získán. Systém latinských vyznamenání se používá především ve Spojených státech a Evropě, stejně jako v některých zemích jihovýchodní Asie s koloniální evropskou historií.

Zatímco latinská vyznamenání se používají také na středních školách, nejčastěji se používají na vysokých školách a univerzitách. Tyto školy obvykle zavádějí stanovená nařízení a kritéria, která definují, čeho je třeba dosáhnout nebo dosáhnout, aby bylo dosaženo určité úrovně cti. Každá škola stanoví své vlastní standardy a standardy se mohou u jednotlivých akademických institucí podstatně lišit. Ve většině případů platí, že čím prestižnější je škola, tím přísnější jsou požadavky na vyznamenání.

Systém využívání latinských vyznamenání na školách ve Spojených státech začal na Harvardově univerzitě. Třída promování z roku 1869 byla první, která studentům po absolvování udělila čestné vyznamenání nebo čestné vyznamenání summa cum laude. Škola představila magna cum laude Magna Cum Laude Magna Cum Laude je akademická pocta vyznamenání, která se obvykle uděluje studentovi, který absolvuje nejlepších 10% nebo 15% své třídy. Je to druhé nejvyšší čestné uznání, které následuje po Summa Cum Laude. Latinské slovo znamená rozlišení „s velkou ctí“ v roce 1880, v době, kdy jiné univerzity začaly uznávat absolvující studenty se stejnými latinskými poctami.

Tři akademické vyznamenání

Při oceňování studentů na základě jejich známek a studijních výsledků existují tři základní rozdíly: cum laude, magna cum laude a summa cum laude.

Cum laude je obvykle nejnižší úroveň vyznamenání, přičemž fráze se doslova překládá jako „s vyznamenáním“. V severoamerických školách se tento rozdíl často uděluje absolventům, kteří jsou v top 25% až 30% jejich třídy promování.

Magna cum laude, což v překladu znamená „s velkými / většími poctami“, naznačuje, že příjemci tohoto rozdílu dokončili nebo dosáhli více akademicky než studenti, kteří obdrželi vyznamenání. V Severní Americe jsou absolventi s vyznamenáním magna cum laude obvykle v horních 10% až 15% své třídy promování.

Nejvyšší vyznamenání, pokud jde o tradičně uznávané latinské vyznamenání, je summa cum laude rozdíl, který se používá k reprezentaci studentů, kteří absolvují v top 5% své třídy. Při překladu do angličtiny znamená fráze „s nejvyšším vyznamenáním“, což z něj činí největší latinské vyznamenání - a pravděpodobně nejvyšší akademické vyznamenání - které student může získat.

Summa cum laude je latinská fráze spojená s nejvyšším čestným akademickým vyznamenáním, jaké absolvující student může obdržet. Na vysoce konkurenčním trhu s finančním zaměstnáním získávají studenti, kteří dostávají jakoukoli latinskou poctu - zejména čest summa cum laude - výhodu oproti své konkurenci na trhu práce pro čerstvé absolventy.

Dodatečné zdroje

Děkujeme, že jste si přečetli finančního průvodce summa cum laude. Finance je oficiálním poskytovatelem globálního certifikátu Financial Modeling & Valuation Analyst FMVA® Certification. Připojte se k více než 350 600 studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, J.P. Morgan a certifikační program Ferrari, jejichž cílem je pomoci komukoli stát se finančním analytikem světové úrovně. Následující zdroje vám pomohou při dalším finančním vzdělávání:

  • Kurzy dalšího vzdělávání Finance dalšího vzdělávání je schválený poskytovatel kreditů dalšího odborného vzdělávání (CPE) pro držitele označení CPA ve Spojených státech. Tyto programy obvykle obsahují seznam poskytovatelů vzdělávání, které škola, společnost nebo pověřovací program „schválil“, aby svým členům poskytoval kredity dalšího vzdělávání (CE).
  • GMAT Pill GMAT Pill GMAT Pill je jedním z několika poskytovatelů příprav na zkoušku GMAT (přijímací zkouška MBA) a je považována za docela efektivní při plnění svého účelu. GMAT Pill je celovečerní program, jehož dokončení obvykle trvá asi měsíc. K dispozici je šest takových „pilulek“, které pokrývají celý kurz. Studenti mohou
  • Nejlepší finanční certifikace Nejlepší finanční certifikace Seznam nejlepších finančních certifikací. Získejte přehled nejlepších finančních certifikací pro profesionály z celého světa pracující v oboru. Tato příručka porovnává nejlepších 6 programů a stává se certifikovaným finančním analytikem od různých poskytovatelů programů, jako jsou CFA, CPA, CAIA, CFP, FRM, FMVA
  • Mapa kariéry

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found