Programování - špičkové programovací jazyky a využití v oblasti financí

Programování je proces psaní pokynů, které má počítač provést. Je to podobné receptu pro člověka. Recept obsahuje seznam akcí, které mají lidé k vytvoření jídla, a programy jsou akce, které mají počítače následovat. Programování je nyní užitečnou dovedností pro mnoho kariérních cest, včetně financí Strats Strats se vztahují k matematikům, statistikům, počítačovým vědcům a technikům, kteří pracují v odvětví finančních služeb. Zejména jsou.

Programovací ilustrace

Rychlé shrnutí bodů

  • Programování je proces psaní pokynů, které má počítač dodržovat.
  • Programování lze rozdělit na nízké a vysoké, podle toho, zda mu počítač rozumí.
  • Mezi hlavní programovací jazyky patří Python, C ++, Java, SQL a JavaScript.

Programování vs. kódování

Zatímco slova kódování a programování jsou často používána zaměnitelně, existují rozdíly mezi těmito dvěma pojmy. Programování je široký termín pro vytváření pokynů pro počítač. Kódování je konkrétnější součástí programování. Programátor myslí na velký obraz. Určují problém a určují opatření k jeho řešení. Programátor také přemýšlí o tom, jak do sebe zapadají různé části logiky nebo kódu.

Na druhou stranu je kodér zodpovědný pouze za transformaci lidské logiky na slova a čísla, kterým stroj porozumí. Dalším způsobem, jak interpretovat rozdíl, je to, že program je sada kódů, které se spustí. Jednoduchý jednorázový příkaz je však kód, nikoli program.

Co jsou programovací jazyky na nízké a vysoké úrovni?

Programovací jazyky jsou rozděleny do dvou širokých kategorií, které jsou nízké a vysoké úrovně. Nízkoúrovňové jazyky jsou počítačům srozumitelné a skládají se z binárního jazyka a montážního jazyka. Binární jazyk používá pouze čísla 0 a 1, což může být pro programátory obtížné. Proto programátoři používají montážní jazyk, který obsahuje více slov podobných angličtině.

Programovací jazyky na vysoké úrovni jsou většinou angličtina a stroje jim nerozumí. Mezi jazyky na vysoké úrovni patří C, C ++ a Java. Jelikož se tento jazyk skládá z angličtiny, lze jej snadněji psát a číst. Je však nutné jej převést kompilátorem nebo tlumočníkem, aby tomu stroje porozuměly. Tlumočník nebo překladač změní pro počítače jazyk vyšší úrovně na nižší úroveň.

Co jsou programovací jazyky?

Programovací jazyky jsou jako trendy a často přicházejí a odcházejí z praxe. Například Java a C ++ byly na ústupu, ale nyní jsou opět populární.

JavaScript

JavaScript je určen pro front-end vývoj webových aplikací. Usnadňuje a přitahuje vývoj webových aplikací. Může také zvýšit interaktivitu webových stránek. Například hry, mobilní aplikace a webové aplikace používají ke zlepšení uživatelské zkušenosti JavaScript.

Krajta

Python je jedním z nejintuitivnějších a nejelegantnějších programovacích jazyků. Je oblíbený pro začátečníky, protože je srozumitelnější než jiné jazyky. Jelikož je podobný anglickému jazyku, je snadné se jej naučit. Python je populární pro vývoj webových aplikací, datovou vědu a strojové učení. Jak roste popularita strojového učení, roste i Python. Další informace najdete v sekci Finance Strojové učení - kurz základů Pythonu.

Kurz Finance Python Fundamentals pro finance

Jáva

Mottem Javy je „psát jednou, běžet všude.“ Odkazuje na schopnost Java běžet na více platformách. Například kód napsaný v počítači se spustí také na mobilních telefonech a směrovačích. Nejsou nutné žádné úpravy, což programátorům ušetří spoustu času. Mezi oblasti, které používají Javu, patří webové stránky elektronického obchodování, aplikace pro Android a systémy elektronického obchodování. E-Trade E-Trade je společnost poskytující finanční služby, která byla založena v roce 1982 Williamem A. Porterem a Bernardem A. Newcombem a má sídlo v New York, United.

SQL

SQL znamená Structured Query Language. Tento programovací jazyk provozuje databáze, konkrétně ve vztahu k ukládání, načítání a manipulaci s daty. Je zvláště užitečný pro obchodní analytiky, obchodníky a všechny profese, které se zabývají spoustou dat. Například marketingová společnost může pomocí SQL analyzovat spotřebitelská data. To jim může pomoci identifikovat sezónní výkyvy v poptávce Zákon poptávky Zákon poptávky stanoví, že množství poptávané po statku ukazuje inverzní vztah s cenou statku, když jsou ostatní faktory konstantní (cetris peribus). To znamená, že jak se cena zvyšuje, poptávka klesá. nebo vzorce spotřeby.

C ++

C ++ je starší programovací jazyk vytvořený v roce 1979. Používá se hlavně v programování systémů a vestavěných systémech. Programování systémů je proces psaní programu, který umožňuje propojení počítačového hardwaru s programátorem a uživatelem. Druhé hlavní použití C ++ je pro dokončení úkolu ve vestavěných systémech, které jsou kombinací hardwaru a softwaru.

Příklady vestavěných systémů jsou herní zařízení, tiskárny a myčky nádobí. Když uživatel zadá pokyny do myčky nádobí, zařízení tyto vstupy uloží a poté postupuje podle pokynů, například jednu hodinu vaří vodu.

Jaké je využití programování ve financích?

Ve financích je programování užitečné v různých situacích. Mezi tyto situace patří stanovení cenových derivátů, nastavení elektronických obchodních systémů a správa systémů. Banky jako Credit Suisse a Barclays se nejvíce zajímají o dovednosti Java a Python. C ++ není nyní tak populární, ale stále se používá. Protože banky stále provozují starší systémy postavené na C ++, programátoři, kteří chápou, že programovací jazyk má stále výhodu.

Zejména Python je důležitý pro platformu pro tvorbu cen, řízení rizik a správu obchodu. Protože tyto role souvisejí se správou aktiv a tvorbou cen, je to důležité u investičních bank a zajišťovacích fondů. Python může také pomoci vytvořit analytické nástroje a modely. Může upravovat tabulky aplikace Excel a automatizovat úkoly pro vyšší efektivitu. Proto je užitečné vytvářet finanční modely pomocí Pythonu.

Java je dalším populárním jazykem v bankovním průmyslu, a to především díky zabezpečenému designu. Protože banky zpracovávají citlivé a důvěrné informace, je nezbytné nainstalovat zabezpečený systém. Java je také přenosný a kompatibilní, takže pokud dojde ke změně, bude stále fungovat na nových verzích Java. Celkově je Java spolehlivý systém, který lze snadno vylepšit nebo změnit jeho měřítko.

Dodatečné zdroje

Děkujeme, že jste si přečetli článek Finance o programování a jeho použití ve finančním průmyslu. Finance nabízí Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ Certifikace CBCA ™ Certifikace Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ je celosvětovým standardem pro úvěrové analytiky, který zahrnuje finance, účetnictví, kreditní analýzu, analýzu peněžních toků, modelování smluv, půjčky splátky a další. certifikační program pro ty, kteří chtějí posunout svou kariéru na vyšší úroveň. Chcete-li se dál učit a rozvíjet svou kariéru, doporučujeme tyto finanční zdroje:

  • Algorithms Algorithms (Algos) Algorithms (Algos) are a set of instructions that are entered to perform a task. Algorithms are entered to automate trading to generate profits at a frequency to human human trader
  • Excel VBA Excel VBA VBA znamená Visual Basic for Applications. Excel VBA je programovací jazyk společnosti Microsoft pro Excel a všechny ostatní programy Microsoft Office, jako jsou Word a PowerPoint. Všechny programy sady Office sdílejí společný programovací jazyk.
  • Quants Quants Kvantitativní analytici (také nazývaní „quants“) jsou odborníci specializující se na návrh, vývoj a implementaci algoritmů a matematických nebo statistických modelů určených k řešení složitých finančních problémů. Ve své práci používají kvantitativní analytici kombinaci technik a znalostí
  • London International Financial Futures & Options Exchange London International Financial Futures and Options Exchange (LIFFE) London International Financial Futures and Options Exchange (LIFFE) is a futures exchange located in London. Sir Brian Williamson založil LIFFE dne

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found