Autorizované akcie - přehled, jak fungují, typy

Autorizované akcie nebo povolené akcie jsou jednoduše zákonem povolený maximální počet akcií, které společnost může vydat investorům. Počet povolených akcií je uveden ve stanovách společnosti. Stanovy společnosti Stanovy společnosti jsou soubor formálních dokumentů, které prokazují existenci společnosti ve Spojených státech a Kanadě. Aby bylo podnikání. Číslo můžete také vidět v rozvaze v části kapitálové účty.

Autorizované akcie

Porozumění autorizovaným akciím

Při prvním založení společnosti ukládají dokumenty, aby se zaregistrovaly do vládního systému, tj. Prostřednictvím stanov. Společnost musí popsat svou skladovou strukturu, konkrétně, jaké druhy akcií plánuje vydat majitelům a celkový počet akcií, které mohou být zpřístupněny investorům. Počet akcií představuje povolené akcie.

Počet schválených akcií mohou akcionáři společnosti zvyšovat na výročních valných hromadách, pokud za změnu hlasuje většina současných akcionářů.

Důležité je, že počet povolených akcií může být výrazně vyšší než počet dříve vydaných akcií a obchodování na sekundárním trhu Sekundární trh Sekundární trh je místo, kde investoři nakupují a prodávají cenné papíry od jiných investorů. Příklady: New York Stock Exchange (NYSE), London Stock Exchange (LSE). . To dává společnosti flexibilitu potenciálně v budoucnu prodat více akcií.

Vydaný nebo nevyřízený počet akcií může být stejný nebo menší než počet povolených akcií.

Kolik akcií je třeba autorizovat?

Neexistuje žádný požadavek ohledně počtu akcií, které lze autorizovat. Podniky používají schválené akcie, když jsou veřejně dostupné, a to nabídkou vlastního kapitálu společnosti, například prostřednictvím počáteční veřejné nabídky (IPO) Initial Public Offering (IPO) Initial Public Offering (IPO) je první prodej akcií vydaných společností veřejnost. Před IPO je společnost považována za soukromou společnost, obvykle s malým počtem investorů (zakladatelé, přátelé, rodinní a obchodní investoři, jako jsou investoři rizikového kapitálu nebo andělští investoři). Zjistěte, co je to IPO.

Je tedy zásadní zpřístupnit dostatek akcií k naplnění cílů nabídky akcií a odměňování zaměstnanců tím, že jim poskytneme finanční nástroje, které lze uplatnit k určitému datu a předem stanovené ceně, jako jsou akciové rozkazy Akciové rozkazy Akciové rozkazy jsou vydané opce společností, která obchoduje na burze, a dává investorům právo (nikoli však povinnost) nakupovat akcie společnosti za konkrétní cenu ve stanoveném časovém období. Když investor uplatní zatykač, nakoupí akcie a výnosy jsou pro společnost zdrojem kapitálu. nebo možnosti.

Akcie se schváleným kapitálem zahrnují všechny typy akcií, které lze vydat, například:

  • Společné akcie
  • Preferované akcie
  • Omezené akcie

Druhy povolených akcií

Co jsou běžné akcie?

Kmenové akcie jsou jedním z typů cenných papírů, které představují majetkové účasti ve společnosti. Ostatní pojmy, jako jsou kmenové akcie, kmenové akcie nebo hlasovací akcie, všechny odkazují na kmenové akcie.

Držitelé kmenových akcií mají právo požadovat určitou část příjmů společnosti. Část závisí na procentním podílu na vlastním kapitálu, který akcionář ve společnosti drží.

Společné akcie také dávají hlasovací práva akcionáři. Jinými slovy, investor s podílem ve společnosti, který vlastní společné akcie, se může účastnit voleb do představenstva na výročních schůzích akcionářů a může mít právo hlasovat o dalších rozhodnutích společnosti.

Co jsou upřednostňované akcie?

Preferované akcie (známé také jako preferované akcie nebo preferenční akcie) jsou typem zabezpečení, který je podobný běžným akciím. Hlavní rozdíl spočívá v tom, že prioritní akcie mají přednostní nárok před kmenovými akciemi na aktivech a výnosech společnosti.

Preferované akcie mají přednost před kmenovými akciemi, protože držitelé prioritních akcií mají při výplatě dividend přednost před kmenovými akcionáři.

Je důležité si uvědomit, že preferovaní akcionáři nemají hlasovací práva.

Hlavní rysy upřednostňovaných akcií jsou následující:

  • Preference aktiv během likvidace (přednost před běžnými akcionáři, pokud jde o aktiva v případě selhání společnosti)
  • Preference dividend
  • Žádná hlasovací práva
  • Převoditelné na společné akcie (lze převést na předem určený počet společných akcií)
  • Vyplatitelné (může být emitentem odkoupeno k určitým datům v budoucnu)

Co jsou omezené akcie?

Omezené akcie jsou akcie poskytované hlavně korporátním ředitelům, ředitelům a dalším vedoucím pracovníkům. Akcie jsou nepřenosné, dokud nejsou splněny určité podmínky.

Mezi příklady takových podmínek patří trvalé zaměstnání ředitele společnosti po stanovenou dobu, společnost dosahující určitého výdělku na akcii (EPS) Earnings Per Share (EPS) Earnings per Share (EPS) je klíčovou metrikou používanou k určení společného akcionáře část zisku společnosti. EPS měří zisk každé společné akcie nebo jakýkoli jiný finanční cíl pro společnost. Po splnění požadavků na omezení převede vydávající společnost akcie na příjemce grantu.

Omezené akcie slouží zaměstnancům jako skvělý motivační nástroj, protože po obdržení akcií se automaticky stávají vlastníky společnosti a získávají tak hlasovací práva. Poté se budou cítit odpovědnější za společnost a její celkový výkon. Vytváří pro ně větší motivaci tvrdě pracovat a dosahovat dalších podnikových cílů, protože to proporcionálně ovlivní jejich hodnotu jako akcionářů.

Dodatečné zdroje

Finance je oficiálním poskytovatelem globálního certifikátu Financial Modeling & Valuation Analyst (FMVA) ™ Certifikace FMVA® Připojte se k více než 350 600 studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, JP Morgan a Ferrari certifikační program, jehož cílem je pomoci komukoli stát se finančním analytikem světové úrovně . K dalšímu rozvoji vaší kariéry budou užitečné další finanční zdroje uvedené níže:

  • Kapitálové účty Kapitálový účet Kapitálový účet se používá k účtování a měření jakékoli finanční transakce v zemi, která nemá aktivní vliv na úspory, produkci nebo příjem dané země. Kapitálový účet - spolu s běžným a finančním účtem - tvoří platební bilanci země
  • Neopovolatelné preferované akcie Neopovolatelné upřednostňované akcie Neopovolatelné upřednostňované akcie (známé také jako nevykupitelné upřednostňované akcie) jsou typem upřednostňovaných akcií akcií, které nezahrnují funkci vypověditelnosti. Jinými slovy, emitent nevyvolávaných prioritních akcií nemá možnost odkoupit vydané akcie zpět
  • Možnosti: Hovory a výplaty Možnosti: Hovory a výplaty Možnost je forma derivátové smlouvy, která dává držiteli právo, nikoli však povinnost, koupit nebo prodat aktivum do určitého data (datum vypršení platnosti) za stanovenou cenu (stávka cena). Existují dva typy možností: hovory a volání. Americké opce lze uplatnit kdykoli
  • Vlastní kapitál akcionářů Vlastní kapitál akcionářů Vlastní kapitál akcionářů (také známý jako vlastní kapitál akcionářů) je účet v rozvaze společnosti, který se skládá ze základního kapitálu a nerozděleného zisku. Představuje také zbytkovou hodnotu aktiv mínus pasiva. Přeskupením původní účetní rovnice získáme Akcionáři Vlastní kapitál = Aktiva - pasiva

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found