Benefit M Score Calculator - Stáhněte si šablonu Excel zdarma

Kalkulačka skóre Beneish M se používá k určení, zda společnost zmanipulovala své vykazované zisky. Čistý zisk Čistý příjem je klíčovou řádkovou položkou nejen ve výkazu zisku a ztráty, ale ve všech třech hlavních finančních výkazech. Čistý zisk je sice dosažen prostřednictvím výkazu zisku a ztráty, ale také v rozvaze a výkazu peněžních toků. ve své účetní závěrce Tři účetní závěrky Tři účetní závěrky jsou výkaz zisku a ztráty, rozvaha a výkaz peněžních toků. Tyto tři základní výroky jsou složitě. Tato kalkulačka Beneish M Score převezme finanční údaje, které lze najít na finančních výkazech společnosti, jako vstupy a vypočítá osm různých finančních poměrů Finanční poměry Cheat Sheet Finanční poměry Cheat Sheet jsou elektronická kniha ve formátu PDF, která je zdarma a je k dispozici ke stažení komukoli. Podváděcí list překračuje základní finanční poměry, které finanční analytik používá k analýze podnikání. . Potom použije vzorec skóre M na tyto poměry, přičemž každému z nich poskytne různé váhy pro výpočet konečného prediktivního skóre.

Níže je uveden náhled kalkulačky Finance's Beneish M Score:

Benefit M Score Calculator Preview Kalkulačka skóre Beneish M Skóre kalkulačky Beneish M se používá k určení, zda společnost manipulovala s vykazovanými výnosy ve svých finančních výkazech.

Klikněte sem nebo na výše uvedený obrázek a stáhněte si tuto šablonu na Marketplace šablon financí ZDARMA Kalkulačka skóre Beneish M Skóre kalkulačky Beneish M se používá k určení, zda společnost manipulovala s vykázanými výnosy ve svých finančních výkazech. !

Poměry a vzorec

Kalkulačka skóre Beneish M používá při výpočtu závěru osm různých poměrů. Tyto poměry jsou následující:

Denní tržby v pohledávkách Dny nesplacených dní Dny nesplacených prodejů (DSO) představují průměrný počet dní, za které se prodej kreditu převede na hotovost, nebo jak dlouho společnosti trvá, než inkasuje své pohledávky z účtu. PDS lze vypočítat vydělením celkových pohledávek v určitém časovém rámci celkovým čistým prodejem úvěru. Index (DSRI): (Pohledávkyt/Odbytt* Počet dní) / (Pohledávkyt-1/Odbytt-1*Počet dní)

    • Poznámka: Původní vzorec používá „čisté pohledávky“ namísto „pohledávek za účty“, ale není vždy snadné tyto informace najít, takže je místo toho nahrazen pohledávkami za účty. Ve finančních výkazech společnosti navíc často není k dispozici „čistý prodej kreditu“, místo toho se používá „prodej“.

Gross Margin Gross Margin Ratio Poměr hrubé marže, známý také jako poměr hrubé marže, je poměr ziskovosti, který porovnává hrubý zisk společnosti s jejími výnosy. Rejstřík (GMI): [Odbytt-1 - ZUBYt-1)/Odbytt-1] / [Odbytt - ZUBYt)/Odbytt]

Index kvality aktiv (AQI): [1 - ((Běžná aktivat + PP&Et + Celkové dlouhodobé investicet) / Celková aktivat)] / [1 - ((Běžná aktivat-1 + PP&Et-1 + Celkové dlouhodobé investicet-1) / Celková aktivat-1)]

    • Poznámka: „celkové dlouhodobé investice“ se označují také jako „cenné papíry“.

Tržby z prodeje Tržby z prodeje jsou příjmy, které společnost obdrží z prodeje zboží nebo poskytování služeb. V účetnictví mohou být výrazy „prodej“ a „výnos“ zaměňovány a často se používají zaměnitelně, což znamená totéž. Výnosy nemusí nutně znamenat přijatou hotovost. Index růstu (SGI): Odbytt / Odbytt-1

Odpisy Odpisové metody Mezi nejběžnější typy odpisových metod patří lineární, dvojitě klesající zůstatek, jednotky výroby a součet let číslic. Existují různé vzorce pro výpočet odpisů aktiva. Odpisy se používají v účetnictví k alokaci nákladů na hmotný majetek po dobu jeho životnosti. Rejstřík (DEPI): (Amortizacet-1/ (PP&Et-1 + Odpisyt-1)) / (Odpisyt/ (PP&Et + Odpisyt))

Prodej, Obecné a Správce. Index výdajů (SGAI): (Náklady SG&At/Odbytt) / (Výdaje SG&At-1/Odbytt-1)

Pákový efekt Pákový efekt ve financích je strategie, kterou společnosti používají ke zvýšení aktiv, peněžních toků a výnosů, i když může také zvětšit ztráty. Existují dva hlavní typy pákového efektu: finanční a provozní. Pro zvýšení finanční páky si může firma půjčit kapitál vydáním cenných papírů s pevným výnosem nebo půjčením peněz přímo od věřitele. Provozní pákový index (LVGI): [(Běžné závazkyt + Celkový dlouhodobý dluht) / Celková aktivat] / [(Běžné závazkyt-1 + Celkový dlouhodobý dluht-1) / Celková aktivat-1]

Celkové časové rozlišení celkových aktiv (TATA): (Příjem z pokračujících operacít - Cash Flow z operacít) / Celková aktivat

    • Poznámka: „Čistý příjem“ lze použít namísto „příjmu z pokračujících operací“, pokud společnost neurčí žádný druh neopakujícího se příjmu.

Zkoumáním těchto poměrů zohledňuje kalkulačka Beneish M Score několik faktorů, jako je změna pákového efektu a změna kvality aktiv. Konečný vzorec pro statistický model společnosti Beneish je uveden níže.

Využijte vzorec skóre M.

Interpretace skóre Beneish M.

Kalkulátor skóre Beneish M je velmi snadno interpretovatelný. Skóre vydané kalkulačkou určuje, zda společnost, kterou hodnotíte, pravděpodobně manipulovala se svými výdělky ve svých finančních výkazech. Mějte však na paměti, že jde pouze o prediktivní závěr. Kalkulačka skóre Beneish M se zaměřuje pouze na pravděpodobnost, že společnost bude manipulovat s jejich výdělky. Kalkulačka tedy konkrétně nedefinuje ani neurčuje, zda je společnost manipulátorem či nikoli.

Existují dva možné závěry, které lze učinit pomocí skóre M:

  • Využijte skóre M <-2,22: společnost pravděpodobně nezměnila své výdělky
  • Využijte skóre M> -2,22: společnost pravděpodobně manipulovala se svými výdělky

Více šablon zdarma

Další zdroje najdete v naší knihovně obchodních šablon, kde si můžete stáhnout řadu bezplatných šablon pro modelování Excel, prezentaci v PowerPointu a Word.

  • Šablony pro modelování Excel Šablony pro Excel a finanční modely Stáhněte si šablony bezplatných finančních modelů - knihovna tabulkových financí obsahuje šablonu finančního modelu se 3 výpisy, model DCF, plán dluhu, plán odpisů, kapitálové výdaje, úroky, rozpočty, výdaje, předpovědi, grafy, grafy, časové plány , ocenění, srovnatelná analýza společnosti, více šablon Excel
  • PowerPoint prezentační šablony
  • Šablony transakčních dokumentů Šablony Bezplatné obchodní šablony pro použití v osobním nebo pracovním životě. Šablony zahrnují Excel, Word a PowerPoint. Ty lze použít pro transakce, právní, finanční modelování, finanční analýzy, obchodní plánování a obchodní analýzy.
  • Marketplace Finance Template NEW Template Marketplace Finance vytvořila novou platformu obchodních šablon na míru pro finanční analytiky z celého světa. Podívejte se na Finance Marketplace a vezměte si svůj

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found