Forward Curve - Přehled, typy, grafická znázornění

Přední křivka nebo budoucí křivka jsou grafické typy grafů. Top 10 typů grafů pro prezentaci dat, které musíte použít - příklady, tipy, formátování, jak používat tyto různé grafy pro efektivní komunikaci a v prezentacích. Stáhněte si šablonu aplikace Excel s pruhovým grafem, spojnicovým grafem, výsečovým grafem, histogramem, vodopádem, scatterplotem, kombinovaným grafem (sloupcový a spojnicový), měrným grafem, znázorněním vztahu mezi cenou termínových kontraktů Futures a Forwards Future a forwardovými kontrakty (více běžně označované jako futures a forwardy) jsou smlouvy, které používají podniky a investoři k zajištění proti rizikům nebo spekulacím. Futures a forwardy jsou příklady derivátových aktiv, která odvozují své hodnoty od podkladových aktiv. a doba splatnosti smluv. Vertikální osa měří cenu forwardového kontraktu a horizontální osa měří čas do splatnosti tohoto forwardového kontraktu.

Forwardová křivka má statickou povahu a představuje vztah mezi cenou forwardové smlouvy a dobou do splatnosti této forwardové smlouvy v konkrétním časovém okamžiku. Když je Spot Rave nakloněná nahoru, přední křivka bude nad ní a parní křivka pod ní. Obrázek níže to ilustruje.

Křivka forwardové rychlosti

Co jsou forwardové smlouvy?

Forwardová smlouva je závazek k prodeji nebo nákupu zboží za stanovenou cenu k budoucímu datu. Forwardová smlouva se skládá ze dvou hlavních složek:

  • Délka termínu, tj. Jak daleko do budoucna transakce proběhne.
  • Cena Spotová cena Spotová cena je aktuální tržní cena cenného papíru, měny nebo komodity, které lze koupit / prodat k okamžitému vypořádání. Jinými slovy, jedná se o cenu, za kterou prodejci a kupující oceňují aktivum právě teď. za jakou cenu se transakce uskuteční.

Standardizované forwardové smlouvy platí pro předem stanovené částky a určují pouze délku období. Například standardní forwardová smlouva o objemu 1 oz na zlato s datem dodání 31. ledna 2019 zaručuje držiteli 1 oz zlata 31. ledna 2019. Podobně smlouva z {31. října 2019, 1 oz-stříbro} zaručuje držiteli 1 oz stříbro 31. října 2019.

Normální dopředná křivka

Normální forwardová křivka je grafické znázornění pozitivního vztahu mezi cenou forwardového kontraktu a dobou splatnosti tohoto forwardového kontraktu. Normální přední křivka je pozitivně skloněná křivka v časově-cenovém prostoru. Normální forwardová smlouva je spojena s kladnými čistými náklady na přepravu.

Normální dopředná křivka

Zvažte křivku dopředu uvedenou výše. Předpokládejme, že se jedná o přední křivku standardního stříbrného forwardového kontraktu. Proto je cena 1. ledna 2019 u smlouvy o {1. ledna 2019, 1 oz-stříbro} 60 $. Je to okamžitá cena stříbra na trhu.

Podobně je cena 1. ledna 2019 u smlouvy ze dne {1. dubna 2019, 1oz-stříbro} 70 $. Je-li trh forwardových kontraktů efektivní (tj. Neexistuje prostor pro arbitráž), pak jsou 3měsíční čisté náklady na přepravu mezi 1. lednem 2019 a 1. dubnem 2019 za 1 oz stříbra 10 USD (tj. Stálo by to investora 10 USD na uskladnění 1 oz stříbra na období od 1. ledna 2019 do 1. dubna 2019).

Obrácená dopředná křivka

Invertovaná forwardová křivka je grafické znázornění negativního vztahu mezi cenou forwardového kontraktu a dobou do splatnosti tohoto forwardového kontraktu. Invertovaná přední křivka je negativně skloněná křivka v časově-cenovém prostoru. Křivka obráceného dopředu je spojena se zápornými čistými náklady na přenos.

Obrácená dopředná křivka

Zvažte křivku dopředu uvedenou výše. Předpokládejme, že se jedná o přední křivku standardního stříbrného forwardového kontraktu. Proto je cena 1. ledna 2019 u smlouvy o {1. ledna 2019, 1 oz-stříbro} 60 $. Je to okamžitá cena stříbra na trhu.

Podobně je cena 1. ledna 2019 u smlouvy ze dne {1. dubna 2019, 1oz-stříbro} 50 $. Pokud je trh forwardových kontraktů efektivní (tj. Neexistuje prostor pro arbitráž), pak 3měsíční čisté náklady na přepravu mezi 1. lednem 2019 a 1. dubnem 2019 pro 1 oz stříbra jsou - 10 USD (tj. Stálo by to investor - 10 $ na uskladnění 1 oz stříbra za období od 1. ledna 2019 do 1. dubna 2019.)

Co je teorie Contango?

Teorie Contango uvádí, že trh klade důraz na forwardové kontrakty nad očekávanou spotovou cenu této komodity v den dodání. Pokud je kontrakt z {31. prosince 2019 1 oz-stříbro} 100 $, pak je očekávaná spotová cena 1 oz stříbra k 31. prosinci 2019 nižší než 100 $. O trhu se říká, že je v contangu, pokud se forwardová / budoucí cena kontraktu časem snižuje na spotovou cenu, protože se blíží datu dodání.

Zvažte níže uvedený graf. Spotová cena 1 oz stříbra 1. ledna 2019 je 100 $. Cena smlouvy {1. dubna 2019, 1oz-stříbro} k 1. lednu 2019 je 112 $. Jak čas plyne a my se přibližujeme stále blíže k 1. dubnu 2019, cena kontraktu {1. dubna 2019, 1 oz-stříbro} konverguje (snížením) ke skutečné ceně (101 $) 1 oz stříbra 1. dubna, 2019.

Trh v Contango

Co je teorie backwardation?

Teorie backwardace uvádí, že trh klade negativní prémii na forwardové kontrakty nad očekávanou spotovou cenu této komodity v den dodání. Pokud je kontrakt z {31. prosince 2019 1 oz-stříbro} 100 $, pak očekávaná spotová cena 1 oz stříbra k 31. prosinci 2019 je více než 100 $. Říká se, že trh je v backwardaci, pokud se cena forwardové / budoucí smlouvy časem zvýší na spotovou cenu, protože se blíží datu dodání.

Zvažte níže uvedený graf: Spotová cena 1 oz stříbra k 1. lednu 2019 je 100 $. Cena smlouvy {1. dubna 2019, 1oz-stříbro} k 1. lednu 2019 je 95 $. Jak čas plyne a my se přibližujeme stále blíže k 1. dubnu 2019, cena kontraktu {1. dubna 2019, 1 oz-stříbro} konverguje (zvýšením) ke skutečné ceně (101 $) 1 oz stříbra 1. dubna, 2019.

Trh v backwardaci

Dodatečné zdroje

Finance je oficiálním poskytovatelem globálního certifikátu Financial Modeling & Valuation Analyst (FMVA) ™ Certifikace FMVA® Připojte se k více než 350 600 studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, JP Morgan a Ferrari certifikační program, jehož cílem je pomoci komukoli stát se finančním analytikem světové úrovně . K dalšímu rozvoji vaší kariéry budou užitečné následující zdroje:

  • The Arbitrage Pricing Theory The Arbitrage Pricing Theory The Arbitrage Pricing Theory (APT) je teorie oceňování aktiv, která si myslí, že výnosy aktiv lze předvídat s lineárním vztahem
  • Forward Rate Forward Rate, jednoduše řečeno, je vypočítané očekávání výnosu z dluhopisu, ke kterému teoreticky dojde v bezprostřední budoucnosti, obvykle několik měsíců (nebo dokonce několik let) od doby výpočtu. Zohlednění forwardové sazby se téměř výlučně používá, když hovoříme o nákupu pokladničních poukázek
  • Průvodce po obchodování s komoditami Průvodce po tajemství obchodování s komoditami Úspěšní obchodníci s komoditami znají tajemství obchodování s komoditami a rozlišují mezi obchodováním na různých typech finančních trhů. Obchodování s komoditami se liší od obchodování s akciemi.
  • Modely oceňování opcí Modely oceňování opcí Modely oceňování opcí jsou matematické modely, které k výpočtu teoretické hodnoty opce používají určité proměnné. Teoretická hodnota an

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found