Krátkodobí investoři vs dlouhodobí investoři - přehled,

V tomto článku se dozvíte více o krátkodobých a dlouhodobých investorech. Krátkodobí investoři jsou investoři, kteří investují do finančních nástrojů určených k držení v investičním portfoliu po dobu kratší než jeden fiskální rok. Naopak dlouhodobí investoři představují lidi investující do dlouhodobých finančních nástrojů, které drží déle než jeden rok.

Krátkodobí vs dlouhodobí investoři

Krátkodobými investičními nástroji mohou být ultrakrátkodobé dluhopisy se splatností do jednoho roku, kapitál nebo směnitelné směnky Konvertibilní směnka Směnitelná směnka označuje krátkodobý dluhový nástroj (cenný papír), který lze převést na vlastní kapitál (vlastnická část v společnost). Konvertibilní bankovky, investice na peněžních trzích (např. Nákup a prodej měn) atd.

Na druhé straně se dlouhodobí investoři snaží držet investiční nástroje, jako jsou akcie, obligace nebo derivátové smlouvy, po dobu několika let.

Krátkodobé investování vs dlouhodobé investování

Krátkodobé investice a dlouhodobé investice se liší svou povahou a nesou tedy různá očekávání. Když jednotlivec investuje do něčeho, co si udrží po mnoho let, očekává, že jeho investice vzroste.

Jakmile investice, řekněme akcie, zhodnotí na hodnotě, držitel ji prodá na otevřeném trhu, aby získal z cenového zhodnocení. Na druhou stranu, pokud má někdo v úmyslu investovat, aby vydělal v krátkodobém horizontu, může dotyčná osoba nebo subjekt zvážit krátkodobé investiční nástroje, jako je depozitní certifikát, překlenovací půjčka Překlenovací půjčka Překlenovací půjčka je krátkodobá forma financování, která slouží ke splnění současných závazků před zajištěním trvalého financování. Poskytuje okamžitý peněžní tok, když je potřeba financování, ale zatím není k dispozici. Překlenovací půjčka přichází s relativně vysokými úrokovými sazbami a musí být zajištěna nějakou formou zajištění, kapitálového vkladu atd.

Krátkodobé investiční nástroje se obvykle nakupují, aby poskytovaly vyšší stupeň základní ochrany.

Krátkodobé a dlouhodobé investice tedy splňují různé potřeby v různých dobách života. Mladí lidé, kteří právě začínají svou kariéru, mohou chtít kombinaci krátkodobých a dlouhodobých investic. Hypotéky na krátkodobé investice mohou pomoci při splácení zálohy na hypotéku Hypotéka Hypotéka je úvěr - poskytnutý hypotečním věřitelem nebo bankou - který umožňuje jednotlivci koupit si dům. I když je možné si půjčit na pokrytí všech nákladů na bydlení, je častější zajistit si půjčku ve výši přibližně 80% hodnoty domu. zatímco dlouhodobé mohou být zaměřeny na generování pasivního příjmu, který bude uložen na důchod. Jakmile nastane odchod do důchodu, bude možná nutné více se zaměřit na krátkodobé investice. Vše samozřejmě záleží na celkových cílech jednotlivce.

Investování cílů a rizik

Když už mluvíme o investičních cílech, pokud si člověk drží dlouhodobý cíl, například koupit velký dům v hodnotě 1 000 000 $, měl by zvážit koupi dlouhodobé investice, aby získal zdroje pro projekt domu. Krátkodobá investice by byla vhodnější, pokud člověk potřebuje určitou částku peněz v určitou dobu. Může to být buď nákup automobilu, nebo cestování na dovolenou.

Mluvíme o investicích, které znamenají určitou míru rizika. Všechny investice se liší mírou rizika. Existují bezrizikové investice, jako jsou státní dluhopisy, a riskantní investice do nových společností (startupů) bez dosavadních výsledků nebo nezajištěných půjček subjektům s finanční tísní. Čím vyšší je však riziko, tím vyšší je výnos, který bude investor požadovat za převzetí rizika.

Jedním z hlavních rizik, kterým jsou dlouhodobí investoři vystaveni, je volatilita Volatilita Volatilita je měřítkem míry fluktuací ceny cenného papíru v průběhu času. Udává úroveň rizika spojeného se změnami ceny cenného papíru. Investoři a obchodníci vypočítávají volatilitu cenného papíru, aby posoudili minulé variace cen nebo fluktuace na finančních trzích, které mohou vyvolat pokles hodnoty investic. Pokud jde o krátkodobé investory, hlavní riziková expozice v takovém případě představuje riziko kupní síly nebo riziko spojené s inflací. Investiční výnosy nemusí mít velkou hodnotu, pokud se zvýší úroveň inflace, což znehodnocuje měnu.

Investoři obvykle diverzifikují svá investiční portfolia, a to jak krátkodobými, tak dlouhodobými. Diverzifikace znamená rozložení rizik mezi různé typy investičních nástrojů.

Taktika dlouhodobých investorů

Jak již bylo zmíněno dříve, dlouhodobé investice jsou vozidla, od nichž se očekává, že budou těžit z vlastnictví několik let. Dlouhodobí investoři přistupují k investování stanovením míry návratnosti Míra návratnosti Míra návratnosti (ROR) je zisk nebo ztráta investice po určitou dobu, která je spojena s počáteční cenou investice vyjádřenou v procentech. Tato příručka učí nejběžnější vzorce přijatelné pro ně.

Při dlouhodobém investování by investoři měli počítat s poklesem hodnoty svých investic, kterému se říká rozptyl. Dojde-li k rozptýlení, investoři by neměli panikařit a prodávat své nástroje jen kvůli dočasnému poklesu trhu. Trhy jsou cyklické a vždy se zotavují z rozevíracích nabídek. Otázka je na čase - jaký čas je potřebný pro zotavení?

Příkladem dlouhodobé investice může být investice do akcií společnosti. Pokud někdo věří v určitý obchodní model sledovaný společností v průmyslovém odvětví, může do něj investovat a uchovat si ho několik let. Další dlouhodobá investice je do dluhopisu se splatností 10 nebo 30 let. Dluhopisem může být vládní dluhopis nebo podnikový dluhopis.

Najděte správnou rovnováhu

Je velmi důležité, aby investoři našli správnou rovnováhu ve svých investičních strategiích. Bude to samozřejmě záviset na situaci, takže se ujistěte, že vědí, čeho mají dosáhnout, než začnou investovat. Použití krátkodobých i dlouhodobých investičních nástrojů investorům poskytne dobrou úroveň diverzifikace.

Dodatečné zdroje

Finance nabízí Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ Certifikace CBCA ™ Certifikace Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ je celosvětovým standardem pro úvěrové analytiky, který zahrnuje finance, účetnictví, kreditní analýzu, analýzu peněžních toků, modelování smluv, půjčky splátky a další. certifikační program pro ty, kteří chtějí posunout svou kariéru na vyšší úroveň. Chcete-li se dál učit a rozvíjet svou znalostní základnu, prozkoumejte prosím další relevantní zdroje níže:

  • Obchodní strategie vs obchodní model Obchodní strategie vs obchodní model Nastavení a provozování podniku zahrnuje rozlišení mezi obchodní strategií a obchodním modelem. K dosažení svých cílů a dosažení úspěchu, majitelé
  • Cenné papíry s pevným výnosem Cenné papíry s pevným výnosem Cenné papíry s pevným výnosem jsou typem dluhového nástroje, který poskytuje výnosy ve formě pravidelných nebo pevných plateb úroků a splátek
  • Investice: Průvodce pro začátečníky Investice: Průvodce pro začátečníky Průvodce Finance's Investing for Beginners vás naučí základy investování a jak začít. Zjistěte více o různých strategiích a technikách obchodování a o různých finančních trzích, do kterých můžete investovat.
  • Návratnost investic (ROI) Návratnost investic (ROI) Návratnost investic (ROI) je měřítkem výkonu používaným k vyhodnocení návratnosti investice nebo porovnání efektivity různých investic.

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found