Linka odporu - Zjistěte, jak linky odporu fungují při obchodování s akciemi

Odporová linka, někdy známá také jako rychlostní linka, pomáhá identifikovat skladovou zásobu Co je to skladová zásoba? Jednotlivec, který vlastní akcie ve společnosti, se nazývá akcionář a má nárok na část zbytkového majetku a výnosů společnosti (pokud by byla společnost někdy zrušena). Pojmy „akcie“, „akcie“ a „vlastní kapitál“ jsou používány zaměnitelně. trendy a úrovně podpory a odporu. Linky odporu jsou technické indikační nástroje, které používají akcioví analytici Equity Research Analyst Analytik akciového výzkumu poskytuje výzkumné pokrytí veřejných společností a distribuuje tento výzkum klientům. Pokrýváme plat analytika, popis práce, vstupní body odvětví a možné kariérní cesty. a investoři určit cenový trend konkrétní akcie. Jsou velmi užitečné při předpovídání pravděpodobného pohybu cen akcií a pomáhají lidem investovat do správných akcií. Odporové čáry jsou obvykle kresleny od nejvyšší k nejnižší. Pomáhají odhadovat úroveň odporu a podpory, což z nich dělá velmi užitečný nástroj při obchodování. Odporová čára v pohybu uptrendu označuje oblast podpory a odporová čára v sestupném pohybu označuje oblast odporu. Tři řádky v níže uvedeném grafu označují pohyb klesajícího trendu a jejich správná analýza pomůže vést k řádnému investičnímu rozhodnutí.

Odporová čára

Koncept akciového trhu je jednoduchý - riziko a výnos Riziko a výnos V investování jsou riziko a výnos vysoce korelované. Zvýšená potenciální návratnost investic obvykle jde ruku v ruce se zvýšeným rizikem. Mezi různé typy rizik patří riziko specifické pro projekt, riziko specifické pro dané odvětví, riziko konkurence, mezinárodní riziko a tržní riziko. jsou dva paralelní faktory, které se pohybují společně. Obecně řečeno, čím více riskujete, tím větší návratnost můžete očekávat. Před přijetím jakéhokoli investičního rozhodnutí byste však měli zohlednit i další věci. Existují dva typy analýz, které vám pomohou dospět k řádnému rozhodnutí o investici. První je základní analýza a druhá je technická analýza Technická analýza - Průvodce pro začátečníky Technická analýza je formou oceňování investic, která analyzuje minulé ceny a předpovídá budoucí cenovou akci. Techničtí analytici se domnívají, že kolektivní akce všech účastníků trhu přesně odrážejí všechny relevantní informace, a proto cenným papírům neustále přiřazují spravedlivou tržní hodnotu. . Linie odporu je jedním z nástrojů používaných v technické analýze k předpovědi budoucích cen a vedení investičních rozhodnutí. Čára je účinným nástrojem pro výpočet pohybu akcií a často se používá v grafu akcií k vytváření předpovědí.

Jak funguje odporová linka?

Znovu odkazujeme na výše uvedený graf, abychom pochopili, jak funguje odporová čára. Můžeme vidět, že existují tři řádky, které naznačují pád akcie z jejího dubnového maxima. První řádek sahá od dubnového maxima až k červencovému minimu. Druhý řádek ukazuje 2/3 dubnového maxima a červencového minima, např. 121,54 - 6,74 = 114,08 (výpočty lze sledovat v levém dolním rohu výše zobrazeného grafu. Třetí řádek označuje 1/3 dubnového nejvyšší a červencové minimum, např. 121,54 - 13,67 = 107,87.

Tyto tři řádky označují trend tím, že ukazují, jak se akcie pohybují v průběhu času a jak dochází k pohybům nahoru spolu s celkovým převládajícím pohybem dolů. Linky odporu pomáhají analytikům jasněji definovat trend a pravděpodobný pohyb cen v budoucnosti, protože čáry se pohybují doprava a systém vypočítává na základě cen v různých časových obdobích. V zásadě linie odporu pomáhají investorům nebo analytikům trhu sledovat vzor, ​​který identifikuje oblasti odporu a podpory.

Účel linie odporu

Hlavním účelem linie odporu je umožnit analytikům zjistit krátkodobý trend akcie, ale může také sloužit stejnému účelu po delší časový rámec. Identifikace oblastí podpory a odporu pomáhá analytikovi rozhodnout o cílových cenách pro nákup i prodej. Odporové čáry lze vykreslit buď pro uptrendy, nebo pro sestupné trendy. Všimněte si, že v uptrendu by bylo přesnější označovat „linii odporu“ jako „linii podpory“, protože řádky označují úrovně cenové podpory. Ať už je trend jakýkoli, kreslení čar odporu na grafu umožňuje analytikovi vykreslit graf trendu.

Příklad linie odporu

Příklad linie odporu

Ukažme si příklad na výše uvedené tabulce. První řádek v grafu ukazuje začátek klesajícího trendu a trvá do konce prosince. Pomáhá analytikům zjistit, jak dlouho downtrend zůstal na skladě, a to lze porovnat s jinými trendy, jako jsou trendy v průmyslu nebo trend celkového trhu. Druhý řádek označuje body odporu, kde se retracement vzhůru setkává s odporem. Výpočet a nakreslení dalších linií odporu 1/3 a 2/3 pomáhá analytikům určit vzor odporu. Dojde-li k průlomu vzhůru, signalizující změnu trendu, třetí řádek, který dříve označil rezistenci, pak označuje úroveň podpory pro nově vytvořený vzestupný trend na úrovni průlomu.

Další zdroje

  • Investice: Průvodce pro začátečníky Investice: Průvodce pro začátečníky Průvodce Finance's Investing for Beginners vás naučí základy investování a jak začít. Zjistěte více o různých strategiích a technikách obchodování a o různých finančních trzích, do kterých můžete investovat.
  • Investiční metody Investiční metody Tato příručka a přehled investičních metod nastiňují jejich hlavní způsoby, jak se investoři snaží vydělat peníze a řídit riziko na kapitálových trzích. Investicí je jakékoli aktivum nebo nástroj zakoupený s úmyslem prodat je za cenu vyšší, než je kupní cena v určitém budoucím časovém okamžiku (kapitálové zisky), nebo s nadějí, že aktivum přinese přímo příjem (například příjem z pronájmu) nebo dividendy).
  • Obchodování s pevným výnosem Obchodování s pevným výnosem Obchodování s pevným výnosem zahrnuje investice do dluhopisů nebo jiných dluhových cenných papírů. Cenné papíry s pevným výnosem mají několik jedinečných atributů a faktorů
  • Tři nejlepší simulátory akcií Tři nejlepší simulátory akcií Nejlepší simulátory akcií umožňují uživateli procvičovat a zdokonalovat své investiční techniky. Simulátory obchodování s akciemi umožňují obchodování s falešnými hotovostmi s daty v reálném čase, což obchodníkům umožňuje vyzkoušet různé obchodní strategie, než na nich riskují skutečné peníze.

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found