Syndicate - Přehled, příklady, důvody syndikace

Syndikát je organizovaná skupina téměř všeho - korporace Korporace je právnická osoba vytvořená jednotlivci, akcionáři nebo akcionáři za účelem zisku. Korporace mohou uzavírat smlouvy, žalovat a být žalovány, vlastnit majetek, poukazovat federální a státní daně a půjčovat si peníze od finančních institucí. , jiné subjekty nebo dokonce jednotlivci. Skupinu organizují nezávisle subjekty, které ji tvoří. Hlavní pozoruhodnou kvalitou syndikátu je to, že skupiny v něm spolupracují na vedení určitého druhu podnikání za účelem prosazování a prosazování svých společných zájmů. Ve většině případů - téměř úplně platí v případě syndikovaných společností a korporací - je primárním účelem propagace zboží a služeb a zvýšení zisků pro všechny zúčastněné subjekty.

V investičním bankovnictví Investiční bankovnictví Investiční bankovnictví je rozdělení banky nebo finanční instituce, které slouží vládám, korporacím a institucím poskytováním poradenských služeb v oblasti upisování (získávání kapitálu) a fúzí a akvizic (M&A). Investiční banky fungují jako zprostředkovatelé, syndikované půjčky jsou, když skupina bank poskytuje kapitál pro jednu půjčku, čímž se riziko rozloží na několik institucí.

Syndikovat téma (důvody syndikace)

V mnoha případech se syndikát vytváří dočasně, ačkoli dočasný je definován jako jakákoli doba, po kterou se skupiny v syndikátu musí navzájem propagovat a dosáhnout cíle, který si stanovily. Z daňových důvodů Účtování daní z příjmů Daně z příjmů a jejich účetnictví jsou klíčovou oblastí podnikových financí. Konceptuální porozumění účtování daní z příjmů umožňuje společnosti udržovat finanční flexibilitu. Daň je složité pole pro navigaci a často matou i ty nejzkušenější finanční analytiky. „S syndikáty se zachází jako s nově založenými společnostmi nebo partnerstvími Joint Venture (JV) Joint Venture (JV) je komerční podnik, ve kterém dvě nebo více organizací spojí své zdroje, aby získaly taktickou a strategickou výhodu na trhu. Společnosti často vstupují do společného podniku, aby prováděly konkrétní projekty. Společný podnik může být novým projektem nebo novým hlavním předmětem podnikání, aby se minimalizovalo zdanění.

V oblasti obchodování je syndikátem obvykle skupina nezávislých obchodníků a makléřů, kteří se spojují, aby společně převzali riziko nákupu a prodeje cenných papírů.

Výhody syndikace

Mezi pozitivní aspekty vytváření syndikátů, zejména ve finančním světě, patří schopnost rozložit riziko a maximalizovat odměnu. Například pokud skupina nezávislých obchodníků a makléřů vytvoří syndikát během obzvláště aktivního měsíce na trzích, lze nakupovat a prodávat více akcií, přičemž skupina kolektivně přebírá rizika a zároveň získává více peněz na využití k maximalizaci potenciální odměny. Znamená to také, že si skupina užívá luxus převzetí riskantnějších obchodů s menší obavou z možných dopadů na riziko.

Nevýhody syndikace

Snad největší nevýhodou syndikace je aspekt mentality skupiny Groupthink Groupthink je termín vyvinutý sociálním psychologem Irvingem Janisem v roce 1972 k popisu chybných rozhodnutí skupiny v důsledku skupinových tlaků. Groupthink je jev, při kterém se způsoby přístupu k problémům nebo záležitostem zabývají konsensem skupiny spíše než jednotlivci jednajícími samostatně. a rozhodování. To platí zejména, pokud jde o více společností nebo korporací, které se sdružují při práci na konkrétním projektu nebo úkolu. Pokud například řada společností syndikuje, aby využila příležitosti k získání více nemovitostí, znamená to, že mohou potenciálně rozšířit své nezávislé organizace a růst nejen svou klientskou základnu, ale i potenciální zisk.

Hlavní problém však přichází se skutečností, že syndikované podniky obvykle musí hlasovat o různých příležitostech a nákupech a učinit skupinové rozhodnutí o tom, jaké lokality budou zakoupeny a jaké společnosti získají jednotlivé lokality. Zatímco příležitost získat více nemovitostí je hlavní výhodou, kterou by menší společnosti samy o sobě nemohly mít, nevýhodou je, že potenciál skončit s méně výhodnou lokalitou je velmi reálný.

Potenciál velkých příležitostí a zvýšení zisku při minimalizaci rizika jsou všechny skvělé aspekty syndikace. Existují však možné nevýhody. Pochopení výhod a nevýhod je důležité pro kohokoli ve finančním a obchodním světě s ohledem na vyhlídky na vstup do syndikátu.

Dodatečné zdroje

Finance nabízí analytika pro finanční modelování a oceňování (FMVA) ™ Certifikace FMVA®. Připojte se k více než 350 600 studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, J.P. Morgan a certifikační program Ferrari pro ty, kteří chtějí posunout svou kariéru na další úroveň. Chcete-li se neustále učit a rozvíjet svou kariéru, budou užitečné následující finanční zdroje:

  • Horizontální fúze Horizontální fúze K horizontální fúzi dochází, když se spojí společnosti působící ve stejném nebo podobném odvětví. Účelem horizontální fúze je více
  • Pozice trhu Pozice trhu Pozice trhu se týká schopnosti ovlivňovat vnímání spotřebitele ohledně značky nebo produktu ve srovnání s konkurencí. Cíl trhu
  • Přirozený monopol Přirozený monopol Přirozený monopol je trh, kde jediný prodejce může zajistit produkci kvůli své velikosti. Přirozený monopolista může produkovat celou produkci pro trh za cenu nižší, než by byla, kdyby na trhu působilo více firem. Přirozený monopol nastává, když má firma ve svém výrobním procesu rozsáhlé úspory z rozsahu.
  • Vertikální integrace Vertikální integrace Vertikální integrace je, když firma rozšíří své operace v rámci svého dodavatelského řetězce. To znamená, že vertikálně integrovaná společnost přivede dříve

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found