Upravené akruální účetnictví - přehled a základní pravidla

Modifikované akruální účetnictví označuje účetní metodu, která kombinuje hotovostní účetnictví a účetnictví na akruální bázi. Sleduje metodu hotovostního základu pro zaznamenávání krátkodobých událostí a sleduje akruální metodu pro zaznamenávání dlouhodobých událostí.

Upravené akruální účetnictví

Upravenou akruální metodu účetnictví vytváří Rada vládních účetních standardů (GASB). Není v souladu s obecně uznávanými účetními zásadami (GAAP). GAAP GAAP nebo obecně přijímané účetní zásady jsou běžně uznávaným souborem pravidel a postupů určených k řízení podnikového účetnictví a finančního výkaznictví. GAAP je komplexní soubor účetních postupů, které byly vyvinuty společně Radou pro finanční účetní standardy (FASB) a Mezinárodními standardy účetního výkaznictví (IFRS).

souhrn

  • Upravené akruální účetnictví se při zaznamenávání krátkodobých událostí řídí metodou hotovostního základu. Sleduje akruální metodu záznamu dlouhodobých událostí.
  • Modifikovaná metoda akruálního účetnictví vykazuje výnosy, jsou-li dostupné a měřitelné. Uznává výdaje v okamžiku jejich vzniku.
  • Není v souladu s GAAP, proto jej veřejné společnosti běžně nepoužívají.

Základní pravidla upraveného akruálního účetnictví

Upravené akruální účetnictví kombinuje vlastnosti hotovostní metody a akruální metody. V hotovostní účetní metodě se výnosy a výdaje zaznamenávají při přijetí nebo výplatě hotovosti.

V akruální metodě se výnosy zaznamenávají při jejich získání (dodání zboží nebo služeb) a výdaje při jejich vzniku (spotřeba produktů). Upravené akruální účetnictví rozlišuje krátkodobé a dlouhodobé události a rozeznává je různými způsoby.

Krátkodobé události

Upravené akruální účetnictví následuje po hotovostním účetnictví za účelem hlášení krátkodobých událostí. Krátkodobé položky v rozvaze zahrnují pohledávky, zásoby a závazky z účtu. Ekonomické události ovlivňující položky se považují za krátkodobé události.

Události se zaznamenávají při změně zůstatku hotovosti. Proto jsou téměř všechny položky výkazu zisku a ztráty zaúčtovány v hotovostním účetnictví. Krátkodobá aktiva a pasiva již nejsou v rozvaze zaznamenána.

Dlouhodobé události

Dlouhodobý majetek Dlouhodobý majetek Dlouhodobým majetkem se rozumí dlouhodobý hmotný majetek, který se používá při provozu podniku. Tento typ aktiv poskytuje dlouhodobý finanční zisk, má životnost více než jeden rok a v rozvaze je klasifikován jako pozemky, budovy a zařízení (PP&E). (PP&E) a dlouhodobé dluhy jsou některé příklady dlouhodobých aktiv a pasiv. Na rozdíl od krátkodobých událostí jsou ekonomické události, které ovlivňují položky nebo ovlivňují více než jedno účetní období, označovány jako dlouhodobé události.

Upravené akruální účetnictví zachází s dlouhodobými událostmi stejně jako s akruálním účetnictvím. Dlouhodobá aktiva a pasiva se zachycují v rozvaze. Odpisy Odpisové metody Mezi nejběžnější typy odpisových metod patří lineární, dvojitě klesající zůstatek, jednotky výroby a součet let číslic. Existují různé vzorce pro výpočet odpisů aktiva. Odpisy se používají v účetnictví k alokaci nákladů na hmotný majetek po dobu jeho životnosti. , amortizace a splátky dluhů se vykazují po dobu životnosti aktiv a dluhů.

Existují však určité rozdíly mezi upraveným akruálním účetnictvím a úplným akruálním účetnictvím, pokud jde o uznání aktuální části dlouhodobého dluhu. V účetnictví s úplným časovým rozlišením je část vykázána v období a hodnotě, kdy k ní došlo. Modifikované akruální účetnictví uznává aktuální část dlouhodobého dluhu v době jeho splatnosti. Lze jej také vykázat v rozsahu likvidace s dostupnými finančními prostředky, které jsou spotřebovatelné.

Výnosy a výdaje

Modifikované akruální účetnictví vykazuje výnosy, jsou-li k dispozici a lze je přiměřeně odhadnout. Výnosy jsou k dispozici, když mohou financovat běžné výdaje zaplacené do 60 dnů. Výdaje se vykazují stejným způsobem jako akruální účetnictví. Vykazují se v období, kdy vzniknou, bez ohledu na to, kdy proběhnou platby v hotovosti.

Některé položky mají v upraveném akruálním účetnictví různé názvy. Například čistý zisk Čistý příjem Čistý příjem je klíčovou řádkovou položkou nejen ve výkazu zisku a ztráty, ale ve všech třech hlavních finančních výkazech. Čistý zisk je sice dosažen prostřednictvím výkazu zisku a ztráty, ale také v rozvaze a výkazu peněžních toků. je pojmenován jako přebytek nebo nedostatek a výdaje jsou pojmenovány jako výdaje.

Upravené akruální účetnictví a GASB

Podobně jako metoda účetnictví na bázi hotovosti, ani upravené akruální účetnictví není v souladu s GAAP nebo IFRS. Většina ziskových veřejných společností tedy nepoužívá metodu hotovostního základu; někteří jej mohou použít pro interní potřebu.

Upravené akruální účetnictví stanoví GASB za účelem měření příjmů, výdajů a finančních zdrojů běžného roku ve vládních fondech.

Účetní účel a požadavky vládních agentur se liší od účetnictví a požadavků nevládních subjektů. Společnost používá akruální metodu k zaznamenávání svých obchodních aktivit a k přesnějšímu zobrazení finančního zdraví zúčastněným stranám.

Místní vládní agentura se zaměřuje na přemýšlení, zda jsou výnosy běžného roku dostatečné k pokrytí výdajů běžného roku. Říká, zda vláda zažívá přebytek nebo deficit. Vládní agentura by také měla být schopna sledovat, zda využívá své finanční zdroje podle rozpočtového plánu. Modifikovaná akruální metoda může těmto požadavkům vyhovět.

Zaznamenávání krátkodobých událostí na hotovostním základě upravená akruální metoda jasněji odráží nedávné příjmy a výdaje. Vládní agentura může fond také rozdělit do jeho interních entit. Pomáhá místní správě lépe sledovat, zda utrácí peníze podle plánu. Vláda také snáze upravuje svůj rozpočet.

Další zdroje

Finance je oficiálním poskytovatelem globálního Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ Certifikace CBCA ™ Certifikace Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ je celosvětovým standardem pro úvěrové analytiky, který zahrnuje finance, účetnictví, kreditní analýzu, analýzu peněžních toků , modelování smluv, splácení půjček atd. certifikační program, jehož cílem je pomoci komukoli stát se finančním analytikem světové úrovně. K dalšímu rozvoji vaší kariéry budou užitečné následující zdroje:

  • Časově rozlišené náklady Časově rozlišené náklady Časově rozlišený náklad je pojem v časově rozlišeném účetnictví, který odkazuje na typ nákladů, které jsou uznány v okamžiku jejich vzniku, ale ještě nejsou zaplaceny.
  • IFRS vs. US GAAP IFRS vs. US GAAP IFRS vs. US GAAP odkazuje na dva účetní standardy a zásady, které země ve světě dodržují v souvislosti s finančním výkaznictvím. Více než 110 zemí se řídí Mezinárodními standardy účetního výkaznictví (IFRS), což podporuje jednotnost při přípravě finančních výkazů.
  • Nonaccrual Experience Method (NAE) Nonaccrual Experience Method (NAE) Nonaccrual Experience Method (NAE) je metoda daňového účetnictví, kterou Internal Revenue Code (IRC) používá pro řešení nedobytných pohledávek. Postup může
  • Promítání řádkových položek výkazu zisku a ztráty Promítání řádkových položek výkazu zisku a ztráty Diskutujeme o různých metodách promítání řádkových položek výkazu zisku a ztráty. Projektování řádkových položek výkazu zisku a ztráty začíná tržbami z prodeje a poté náklady

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found