Zajištění kompletního volání - přehled, jak to funguje, výhody

Ustanovení o vytvoření celé výzvy je klauzule ve smlouvě o dluhopisu, která umožňuje emitentovi předčasně odejít z dluhopisu splacením zbývajícího dluhu z dluhopisu. Kromě toho lze rezerva na celou výzvu považovat za rezerva na volání, při níž může dlužník zaplatit věřiteli paušální částku za vyřazení dluhopisu před datem splatnosti.

Poskytnutí celého hovoru

Částka, kterou musí emitent zaplatit věřiteli, se stanoví výpočtem čisté současné hodnoty plateb kupónu Sazba kupónu Sazba kupónu je částka ročního úrokového výnosu vyplaceného držiteli dluhopisu na základě nominální hodnoty dluhopisu. a jistinu, kterou by věřitel obdržel, kdyby dluhopis nebyl předčasně vyřazen.

Jak funguje zajištění celého hovoru?

Při vytvoření vazby je vytvořena opravná položka k volání; jedná se o rezervu zahrnutou do dluhopisu. Poskytnutí výzvy se uplatní, když se emitent dluhopisu rozhodne předčasně odejít z dluhopisu a splatit zbývající platby. Emitent dluhopisu není povinen uplatnit rezervu na celou výzvu; mají však na to právo.

Zbývající částka, kterou má emitent vypořádat, se stanoví na základě čisté současné hodnoty Čistá současná hodnota (NPV) Čistá současná hodnota (NPV) je hodnota všech budoucích peněžních toků (kladných i záporných) po celou dobu životnosti diskontované na přítomnost. Analýza NPV je formou vlastního ocenění a používá se značně napříč financemi a účetnictvím pro stanovení hodnoty podniku, zabezpečení investice, zbývajících kupónových plateb a jistiny - jinými slovy, kolik zbývajících kupónových plateb a jistiny jsou hodnota v dnešních dolarech.

Diskontní sazba Diskontní sazba V podnikových financích je diskontní sazba míra návratnosti použitá k diskontování budoucích peněžních toků zpět na jejich současnou hodnotu. Tato sazba je často váženou průměrnou kapitálovou cenou společnosti (WACC), požadovanou návratností nebo překážkovou sazbou, kterou investoři očekávají v poměru k riziku investice. , který se používá k výpočtu čisté současné hodnoty, je určen dohodnutým rozpětím v rámci obdobné splatnosti státní pokladny; například pokud má vydaný dluhopis splatnost 10 let, dohodnuté rozpětí bylo 50 b / s (0,5%) a desetiletá státní pokladna přinesla 1%, diskontní sazba by byla 1,5%.

Věřitel by navíc při uplatnění rezervy na splacení celé částky obdržel vyšší z nominální hodnoty dluhopisu a čisté současné hodnoty. Emitent dluhopisu se může rozhodnout uplatnit rezervu na celou výzvu, protože z operací vygeneroval dostatek hotovosti na vyřazení dluhopisu a již ji ve své rozvaze nechce.

Dalším důvodem může být, pokud společnost může získat stejné nebo větší množství peněz z dluhopisu za nižší sazbu než aktuální dluhopis. V důsledku toho by v kterékoli z výše uvedených situací emitent uplatnil ustanovení o vytvoření celé výzvy a dluhopis by byl vyřazen.

Poskytnutí celého hovoru vs. tradiční volání

Poskytnutí celého hovoru a tradiční zajištění hovoru mají mnoho podobností; například oba dávají emitentovi právo vypovědět dluhopis. Tradiční volání však lze uplatnit až po dříve stanoveném datu, zatímco rezerva volání celého je možné uplatnit kdykoli během horizontu dluhopisu.

Ustanovení o vytvoření celého hovoru navíc používá větší z nominální hodnoty. Par Value Hodnota Par je nominální nebo nominální hodnota dluhopisu, akcie nebo kupónu, jak je uvedeno na dluhopisu nebo akciovém certifikátu. Jedná se o statickou hodnotu stanovenou v době vydání a na rozdíl od tržní hodnoty pravidelně nekolísá. a čistá současná hodnota k určení platby věřiteli, zatímco tradiční způsob volání používá předem stanovenou pevnou cenu hovoru nebo předem stanovený plán volání.

Výhoda ustanovení o uskutečnění celého hovoru

Vyšší návratnost

Rezervy na vytvoření celé výzvy jsou pro investory obvykle výhodné, když jsou uplatněny, protože jsou obvykle kompenzovány hodnotou vyšší než je reálná hodnota dluhopisu kvůli „rozpětí celého make-upu“.

Emitent dluhopisů může naopak požádat o vyšší cenu dluhopisu s rezervou „make-whole call“, protože toto ustanovení poskytuje věřiteli vyšší výnos.

Dluhopis s poskytnutím celé výzvy je také výhodnější než dluhopis s tradiční nabídkou, když úrokové sazby klesnou, a emitent zavolá dluhopis. Investor tradičního dluhopisu za volání by obdržel pouze předem stanovenou cenu hovoru, zatímco investor dluhopisu s poskytnutím celého volání by obdržel vyšší z nominální hodnoty dluhopisu a čisté současné hodnoty.

Když úrokové sazby klesnou, čistá současná hodnota vzroste, což představuje výhodnější příležitost pro investory dluhopisů s celostátním voláním.

Praktický příklad

Následuje příklad uplatňování ustanovení o volání celého hovoru:

  • Za předpokladu, že právě byla provedena platba kupónem.
  • Existuje přesně pět let, než dluhopis dospívá.
  • Nominální hodnota 1 000 $ a 5% roční kupón.
  • Reference Treasury přináší 1%.
  • Celá pomazánka je 0,5%.

Vypočítáním čisté současné hodnoty pomocí diskontní sazby 1,5% (referenční výnos treasury + rozpětí make-whole), pokud by se dnes uplatnilo ustanovení o volání make-whole, emitent by musel zaplatit 1 167,40 USD za každý dluhopis.

Dodatečné zdroje

Finance je oficiálním poskytovatelem globálního Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ Certifikace CBCA ™ Certifikace Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ je celosvětovým standardem pro úvěrové analytiky, který zahrnuje finance, účetnictví, kreditní analýzu, analýzu peněžních toků , modelování smluv, splácení půjček atd. certifikační program, jehož cílem je pomoci komukoli stát se finančním analytikem světové úrovně. K dalšímu rozvoji vaší kariéry budou užitečné následující zdroje:

  • Ustanovení proti ředění Ustanovení proti ředění Opatření proti ředění jsou ustanovení, která investorům umožňují právo zachovat si vlastnická procenta v případě vydání nových akcií
  • Cena dluhopisu Cena dluhopisu Cena dluhopisů je věda výpočtu emisní ceny dluhopisu na základě kupónu, nominální hodnoty, výnosu a doby do splatnosti. Ceny dluhopisů umožňují investorům
  • Funkce NPV Funkce NPV Funkce NPV je zařazena do kategorie Finanční funkce aplikace Excel. Bude vypočítávat čistou současnou hodnotu (NPV) pro pravidelné peněžní toky. NPV bude pro investici vypočítána pomocí diskontní sazby a řady budoucích peněžních toků. Ve finančním modelování je funkce NPV užitečná při určování hodnoty podniku
  • Nevolitelné dluhopisy Nevolatelné Neodvolatelné označuje typ cenných papírů, které jejich emitenti nemohou splatit před splatností, pokud nebudou držitelům cenných papírů zaplaceny pokuty.

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found