Upoutávka - Jak připravit upoutávku pro potenciální investory nebo kupce

Investiční ukázka je souhrn jednoho nebo dvou snímků možného procesu prodeje Nákup aktiva vs Nákup akcií Nákup aktiva vs. nákup akcií - dva způsoby nákupu společnosti a každá metoda přináší výhody kupujícímu a prodejci různými způsoby. Tento podrobný průvodce zkoumá a uvádí výhody, nevýhody a důvody pro strukturování transakce aktiv nebo transakce akcií v transakci fúzí a akvizic. bez uvedení jména potenciální cílové společnosti, aby byla zachována důvěrnost identity společnosti. Teaser by měl zahrnovat jedinečná prodejní místa společnosti a zároveň zajistit, aby hodnota podniku byla pochopena velkým publikem. Širší hledání kupujících pomáhá cílové společnosti získat nejlepší možnou nabídku.

investiční ukázka příklad

Když se společnost rozhodne jít do procesu prodeje, je jejím hlavním cílem získat maximální prodejní cenu. Za tímto účelem společnost najímá investiční bankéře. Co dělají investiční bankéři? Co dělají investiční bankéři? Investiční bankéři mohou pracovat 100 hodin týdně prováděním výzkumu, finančního modelování a vytváření prezentací. Přestože investiční bankovnictví zahrnuje některé z nejžádanějších a finančně nejvýhodnějších pozic v bankovním průmyslu, je také jednou z nejnáročnějších a nejobtížnějších kariérních cest, Průvodce poradci IB nebo M&A. Cílem bankéřů je také získat maximální hodnotu, protože jejich provize závisí na ocenění podniku.

Aby bylo dosaženo maximálního ocenění, je pro bankéře nezbytné, aby společnost uvedli na trh potenciálním kupcům. Bankéři proto připravují profesionální dokument známý jako „teaser“, ve kterém zdůrazňují obchodní aktivity společnosti, finanční situaci, předpokládaný růst, zákazníky atd., Aby přilákali potenciální kupce. V tuto chvíli společnost nechce zveřejnit svou totožnost a upřednostňuje zachování důvěrnosti. Připravená „ukázka“ je tedy bez uvedení názvu společnosti.

Obsah upoutávky

Níže jsou důležité části, které by měly být součástí každého Teaseru:

  • Přehled odvětví - Stručný přehled o odvětví a konkurenčním prostředí, kde společnost působí
  • Popis podnikání - Možnosti společnosti spolu s povahou a typem produktů nebo služeb, které nabízí zákazníkům. Je třeba zajistit, aby tyto informace nebyly kopírovány přímo z webu společnosti, protože čtenář by pak mohl být schopen identifikovat společnost podle přečtení ukázky.
  • Umístění - Pro ukázku je důležité zmínit umístění sídla společnosti. To umožňuje potenciálním kupujícím uvažovat z pohledu synergie nebo se na dohodu dívat jako na způsob vstupu na nový trh.
  • Finanční shrnutí - Tato část ukázky je velmi důležitá, protože mnoho investorů se zajímá pouze o investice do společností s určitým finančním profilem, jako jsou malé společnosti s výnosy od 5 do 50 milionů USD nebo velké společnosti s výnosy v rozsahu 100 milionů USD na 500 milionů USD. Finanční shrnutí také poskytuje předpovědi marží EBITDA cílové společnosti a dalších finančních metrik.
  • Odůvodnění investice - Tato část popisuje USP společnosti a důvody, proč by investoři měli uvažovat o koupi podniku. Příklady investičních důvodů zahrnují opakující se výnosy, podnikové zákazníky, koncentrovanou zákaznickou základnu, nejnovější technologie, proprietární platformy, patenty atd.
  • Přehled zákazníků - Některé ukázky také upozorňují na několik zákazníků společnosti, zejména pokud se jedná o významné značky v oboru, aby si společnost získala důvěryhodnost.
  • Struktura transakce - Tato část pojednává o povaze transakce očekávané prodejcem. Může se jednat o kompletní prodej podniku, vyčlenění, financování rizik atd.
  • Informace o bankéřích - V upoutávce se také zmiňuje, zda prodejního procesu využívá výhradní bankéř, nebo jde o společný podnik dvou nebo více bank. Jsou také zmíněny kontaktní údaje bankéřů, aby s nimi potenciální kupující mohl snadno kontaktovat jakékoli informace nebo vysvětlení, které by mohl hledat.

Stáhněte si šablonu zdarma

Zadejte své jméno a e-mail do níže uvedeného formuláře a stáhněte si bezplatnou šablonu hned teď!

Další kroky v procesu

Dotazy jsou zasílány potenciálním kupujícím, jako jsou strategičtí investoři - tj. Společnosti, které působí ve stejném odvětví, a finanční investoři, jako jsou společnosti soukromého kapitálu (PE). Cílem zaslání ukázky je zjistit jejich zájem o potenciální dohodu.

V dalším kroku, pokud potenciální kupující projeví o podnikání zájem, podepíší s cílovou společností smlouvu o mlčenlivosti. NDA je podepsána, aby zachovala důvěrnost identity společnosti a zajistila, že informace sdílené prodejcem nebudou potenciálním nabyvatelem použity pro jeho osobní nebo konkurenční zisk. Jakmile je NDA podepsána, prodávající zveřejní svou identitu spolu s dalšími informacemi, které jsou obsaženy v Memorandu o důvěrných informacích (CIM).

Související čtení

Děkujeme, že jste si přečetli finančního průvodce investičními ukázkami. Finance je oficiálním globálním poskytovatelem certifikace FMVA (Financial Modeling and Valuation Analyst) FMVA®. Připojte se k více než 350 600 studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, J.P. Morgan a Ferrari, jejichž cílem je transformovat kohokoli na špičkového finančního analytika.

Pokud máte zájem o postup ve své kariéře v oblasti podnikových financí, tyto články o financích vám pomohou na vaší cestě:

  • Pitchbook pro investiční bankovnictví Pitch Book Jak si vytvořit knihu pro investiční bankovnictví. Tato příručka vás naučí, co je součástí, jak vytvořit knihu s roztečí IB, a uvádí příklady snímků
  • M&A Process Mergers Acquisitions M&A Process Tato příručka vás provede všemi kroky procesu M&A. Zjistěte, jak se dokončují fúze, akvizice a dohody. V této příručce načrtneme proces akvizice od začátku do konce, různé typy nabyvatelů (strategické vs. finanční nákupy), význam synergií a transakční náklady
  • Metody oceňování Metody oceňování Při oceňování společnosti jako podniku se používají tři hlavní metody oceňování: DCF analýza, srovnatelné společnosti a precedenční transakce. Tyto metody oceňování se používají v investičním bankovnictví, kapitálovém výzkumu, soukromém kapitálu, rozvoji společností, fúzích a akvizicích, pákových odkupech a financích
  • Smlouva o mlčenlivosti Smlouva o mlčenlivosti (NDA) Smlouva o mlčenlivosti (NDA) je dokument, který je vyměňován mezi potenciálním kupujícím a prodejcem v počátečních fázích fúze a akvizice.

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found