Nejlepší banky na ostrově Man - přehled a průvodce po 10 nejlepších bankách

V současné době je na ostrově Man pouze 18 bank. V roce 2016 zavedla vláda „alternativní bankovní režim“ s cílem podpořit vstup nových bank na ostrov Man. Nový režim klasifikuje licence pro přijímání vkladů do tří typů:

  • Licence třídy 1 (1) umožňuje bankám přijímat jakékoli retailové vklady.
  • Licence třídy 1 (2) umožňuje bankám přijímat neretailové vklady, čímž poskytuje služby velmi omezené skupině jednotlivců a korporací.
  • Licence třídy 1 (3) je určena zastupitelským úřadům zahraničních bank, které nemohou přijímat vklady na ostrově Man.

Conister Bank Limited je jedinou z bank na ostrově Man s domácím kapitálem; zbytek jsou pod zahraniční kontrolou (pobočky a dceřiné společnosti zahraničních bank), přičemž největší počet bank pochází ze Spojeného království.

Podle agentury Moody's byl bankovní systém na ostrově Man v roce 2016 negativní, a to v důsledku výsledku referendového hlasování ve prospěch vystoupení Spojeného království z Evropské unie (EU) a nedávné změny výhledu britského vládního hodnocení Aa1 z stabilní až negativní.

Pro každého, kdo uvažuje o kariéře v bankovnictví na ostrově Man, je tento seznam nejlepších bank na ostrově Man užitečným průvodcem, kde začít. Další informace najdete v našich seznamech finančních institucí. Seznam společností hlavních hráčů v oblasti podnikových financí. Máme seznamy nejdůležitějších společností poskytujících finanční služby, bank, institucí, účetních firem a korporací v tomto odvětví. Projděte si tyto příručky, připravte se na kariéru ve finančních službách a začněte s vytvářením sítí ještě dnes, abyste svou kariéru urychlili.

Banky na ostrově Man

Nejlepší banky na ostrově Man jsou:

Conister Bank Limited

Společnost Conister Bank, založená v roce 1935, má sídlo v Douglasu. Banka poskytuje produkty pro spoření, půjčky a financování aktiv osobním i obchodním zákazníkům. Podílí se na systému pojištění vkladů na ostrově Man, který zahrnuje účty až do výše 50 000 GBP na banku a vkladatele.

V roce 2016 činila celková aktiva banky 152 milionů USD a čistý zisk dosáhl 1,68 milionu USD.

Isle of Man Bank Limited

Jedna z nejstarších bank na ostrově Man, Isle of Man Bank Limited, byla založena v roce 1865 a sídlí v Douglasu. Banka nabízí běžné a spořicí účty, kreditní karty, finanční plánování, osobní půjčky, hypotéky, spořicí účty s omezenou nabídkou, online bankovnictví a služby obchodování s akciemi online. V roce 2016 banka vykázala celková aktiva ve výši 1,9 miliardy USD a čistý zisk ve výši 10 milionů USD.

Nedbank Private Wealth Limited

Společnost Nedbank Private Wealth Limited, založená v roce 1987, je dceřinou společností společnosti Nedbank Group Limited. Banka poskytuje profesionální, osobní a exkluzivní služby správy majetku rodinám a jednotlivcům s vysokou čistou hodnotou. Dříve známá jako Fairbairn Private Bank Limited, společnost změnila svůj název na Nedbank Private Wealth Limited v říjnu 2012.

Standard Bank Isle of Man Limited

Společnost Standard Bank Isle of Man Limited, která byla založena v roce 1992, sídlí v Douglasu. Banka nabízí osobní, podnikové a obchodní bankovní služby a zařízení, jako jsou transakční a spořicí účty, zařízení debetních karet a účty strukturovaných investic.

Standard Bank Isle of Man Limited působí jako dceřiná společnost Standard Bank Group Limited, přední africké bankovní a finanční instituce.

Cayman National Bank & Trust Company (Isle of Man) Limited

Kajmanská národní skupina zahájila svoji činnost jako jedna z bank na ostrově Man v roce 1985 a sídlí mimo Douglas. Cayman National Bank and Trust Company (Isle of Man) Limited má licenci od úřadu finančních služeb na ostrově Man. Banka poskytuje širokou škálu finančních služeb pro soukromé i firemní klienty.

V roce 2016 banka vykázala celková aktiva ve výši 1,37 miliardy USD a čistý zisk ve výši 10,8 milionu USD.

The Royal Bank of Scotland International Limited

Royal Bank of Scotland International Limited (RBS International) je offshore bankovní subjekt skupiny RBS. Působí jako sesterská společnost Isle of Man Bank (stoprocentní dceřiná společnost The Royal Bank of Scotland International (Holdings) Limited). Banka poskytuje kompletní řadu obecných a specializovaných podnikových bankovnictví a řešení treasury a investorů. Byla založena v roce 1996 a zaměstnává více než 1 500 zaměstnanců.

RBS International má licenci od Úřadu pro finanční dohled na ostrově Man a sídlí v Douglasu.

Santander UK PLC

Pobočka ostrova Man společnosti Santander UK PLC, která byla založena v roce 1990, je jedním z největších příjemců vkladů v bance. V roce 2017 začala pobočka na ostrově Man se sídlem v Douglasu nabízet produkty a služby pod svým obchodním názvem Santander International.

Santander UK je součástí skupiny Santander Group a je významným poskytovatelem finančních služeb ve Velké Británii.

Barclay’s Bank PLC

Společnost Barclays poskytuje svým klientům bohatství a investiční produkty a služby prostřednictvím společnosti Barclays Bank PLC a jejích dceřiných společností. Barclays Bank PLC, Isle of Man Branch je licencován Úřadem pro finanční služby na ostrově Man.

Společnost Barclays Bank PLC se sídlem v Douglasu působí jako pobočka Barclay Bank (Spojené království). V roce 2016 činila aktiva skupiny 1 566 miliard USD a čistý zisk dosáhl 5,2 miliardy USD.

Lloyds Bank International Limited

Lloyds Bank International má sídlo a sídlo v Jersey a provozuje pobočky na Guernsey a na ostrově Man. Banka poskytuje širokou škálu produktů finančních služeb, včetně běžných a spořicích účtů, osobních půjček a hypoték na maloobchodním trhu, půjček a vkladových produktů pro komerční zákazníky a privátního bankovnictví a správy aktiv. Lloyds Bank International Limited působí jako pobočka Lloyds Bank International (Jersey).

Lloyds TSB Offshore byla založena v Jersey v roce 2004 s pobočkami v Guernsey a na ostrově Man. V roce 2015 zaměstnávala Lloyds Bank International přes 1 000 lidí na Normanských ostrovech a na ostrově Man.

Kariéra v investičním bankovnictví

Chcete-li proniknout do investičního bankovnictví Jobs Procházejte popisy pracovních pozic: požadavky a dovednosti pro zveřejňování pracovních pozic v investičním bankovnictví, průzkum kapitálu, treasury, FP&A, podnikové finance, účetnictví a další finanční oblasti. Tyto popisy pracovních míst byly sestaveny na základě nejběžnějších seznamů dovedností, požadavků, vzdělání, zkušeností a dalších, na které je třeba se zaměřit na několik důležitých věcí. Patří mezi ně vytváření sítí, obnovení životopisu investičního bankovnictví. Naučte se, jak napsat životopis investičního bankovnictví (analytik nebo spolupracovník) s bezplatným průvodcem a šablonou pro obnovení financí. Životopis IB je jedinečný. Je důležité přizpůsobit svůj životopis průmyslovému standardu, abyste se vyhnuli okamžitému smazání, zkušenostem a dovednostem v oblasti finančního modelování. Schopnosti finančního modelování Naučte se 10 nejdůležitějších dovedností v oblasti finančního modelování a toho, co je požadováno pro dobré finanční modelování v aplikaci Excel. Nejdůležitější dovednosti: účetnictví. Chcete-li se dozvědět více, prozkoumejte naši interaktivní kariérní mapu….

Pokud jde o bankovní kariéru, s našimi kurzy finančního modelování budete mít výraznou výhodu nad konkurencí.

Dodatečné zdroje

Toto byl finanční průvodce nejvyšších bank na ostrově Man. Pro každého, kdo hledá kariéru v bankovnictví, je tento seznam skvělým místem pro zahájení vytváření sítí. Přečtěte si také tyto další zdroje:

  • 10 nejlepších bank na Kajmanských ostrovech Nejlepší banky na Kajmanských ostrovech Na Kajmanských ostrovech je 158 bank, z nichž většinu tvoří pobočky a dceřiné společnosti mezinárodních bank. Kajmanské ostrovy jsou jedním z předních mezinárodních finančních center na světě. Více než 80% z více než 1 bilionu USD vkladů
  • 10 nejlepších bank v Irsku Nejlepší banky v Irsku Irský bankovní systém funguje na podobném základě jako bankovní systém ve Velké Británii. V současné době je v Irsku 64 bank. Irská centrální banka (CBI) je odpovědná za tradiční funkce centrálního bankovnictví, jako je finanční regulace. V roce 2010 byla vytvořena nová struktura CBI
  • Otázky rozhovoru s investičním bankovnictvím Rozhovory Eso na váš další rozhovor! Podívejte se na průvodce pohovorem Finance s nejčastějšími dotazy a nejlepšími odpověďmi na jakoukoli pracovní pozici v oblasti podnikových financí. Otázky a odpovědi k rozhovorům pro finance, účetnictví, investiční bankovnictví, kapitálový výzkum, komerční bankovnictví, FP&A a další! Bezplatní průvodci a procvičte si eso na pohovoru
  • Projděte mě DCF Projděte mě DCF Otázka, projděte mě DCF Analýza je v rozhovorech s investičním bankovnictvím běžná. Naučte se, jak vyřešit otázku pomocí podrobného průvodce odpověďmi Finance. Sestavte si pětiletou předpověď nezajištěných volných peněžních toků, vypočítejte koncovou hodnotu a pomocí WACC diskontujte všechny tyto peněžní toky na současnou hodnotu.
  • Průvodce finančním modelováním Průvodce finančním modelováním zdarma Tato příručka pro finanční modelování zahrnuje tipy a osvědčené postupy aplikace Excel týkající se předpokladů, ovladačů, prognóz, propojení těchto tří výroků, analýzy DCF a dalších

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found