Nenávratný daňový kredit - přehled, jak to funguje, příklad

Nevratný daňový dobropis je úvěr, který se vztahuje na splatné daně a který pouze snižuje povinnost daňového poplatníka na minimum nula. Jinými slovy, nemůže klesnout pod nulu a nemůže být vrácena daňovému poplatníkovi. Jakákoli částka nižší než nula pro daňový kredit daňový poplatník automaticky propadá.

Nevratný daňový kredit

Je to na rozdíl od vratných daňových dobropisů. Vratné kredity jsou vráceny daňovému poplatníkovi, i když je jejich daňová povinnost pod nulou. Jsou výhodné pro daňové poplatníky, protože jim lze skutečně vrátit peníze v hotovosti.

Daňové dobropisy jsou na základě daňových zákonů klasifikovány jako vratné nebo nevratné. Obecně se daňové úlevy meziročně a mezi různými daňovými regulátory liší. Jak používat web IRS.gov IRS.gov je oficiální web Internal Revenue Service (IRS), americké agentury pro výběr daní. Webové stránky používají podniky a.

Vysvětlení daňových kreditů

Daňový kredit je částka peněz, kterou si daňoví poplatníci mohou odečíst od své daňové povinnosti. Daňové závazky jsou peníze dlužné vládě. Daňové dobropisy se liší od odpočtů daně. Daňové odpočty snižují částku vykázaného zdanitelného příjmu; poté se však uplatní daňové dobropisy, aby se snížila skutečná výše splatné daně.

Daňové dobropisy lze uplatnit na zdanitelný příjem fyzických i právnických osob z různých důvodů souvisejících s lokalitami, klasifikacemi nebo průmyslovými odvětvími.

Daňové dobropisy mohou být použity jako pobídka pro spotřebitele, aby se chovali určitým způsobem. Například vlády poskytující daňové úlevy na elektrická vozidla (EV) těm, kteří kupují EV. Motivuje spotřebitele k nákupu elektromobilů, které jsou uhlíkově neutrální a lepší pro celkové životní prostředí.

Daňové dobropisy lze také použít k přerozdělení bohatství a poskytnutí daňových úlev osobám s nízkými příjmy nebo jinak znevýhodněným osobám.

Běžné příklady daňových dobropisů v USA jsou následující:

  • Kredit na daň z příjmu - pro zaměstnance
  • Úvěr na dítě a závislou péči - pro ty, kteří se starají o závislou osobu
  • American Opportunity Tax Credit American Opportunity Tax Credit (AOTC) American Opportunity Tax Credit (AOTC) je daňový úvěr, který dává studentům nebo jejich rodičům příležitost snížit výdaje na vysokoškolské vzdělávání - pro studenty, kteří studují na vysokých školách
  • Celoživotní kredit za učení - Pro výdaje na vzdělávání a školení o zaměstnání
  • Pokročilý daňový kredit Premium - pro pomoc lidem s nízkými příjmy dovolit si zdravotní pojištění
  • Úvěr pro spořiče - Pro osoby s nízkými příjmy, které přispívají na penzijní plány
  • Adopční kredit - pro rodiče, kteří si adoptují dítě
  • Daňový kredit pro dítě - pro ty, kteří se starají o dítě
  • Kredit pro seniory nebo zdravotně postižené - Pro osoby nad 65 let nebo osoby s trvalým zdravotním postižením

V jiných jurisdikcích existují další daňové dobropisy, které jsou podobné výše uvedeným.

Daňové dobropisy jsou obecně lepší než odpočty pro daňového poplatníka, protože přímo snižují daňovou povinnost, zatímco odpočty snižují splatnou daň a odečítají se na základě daňového pásma daňového poplatníka.

Praktický příklad

Například odpočet daně 1 000,00 $ při mezní sazbě daně 25% by vedl k daňové úspoře pouze 250,00 $ (1 000 x 25%). Vzhledem k tomu, že daňový úvěr ve výši 1 000 USD by vedl k přímé daňové úspoře 1 000 USD.

Vysvětlení nevratných daňových kreditů

Nevratné daňové úlevy přímo snižují daňovou povinnost Odložená daňová odpovědnost / aktivum Odložený daňový závazek nebo pohledávka se vytvoří, když existují dočasné rozdíly mezi účetní knihou a skutečnou daní z příjmu. Existuje řada typů transakcí, které mohou vytvářet dočasné rozdíly mezi příjmy z knihy před zdaněním a zdanitelným příjmem, a tak vytvářet odložené daňové pohledávky nebo závazky, ale pouze do limitu 0 $. Další další daňové úlevy jsou ztraceny. Nevratné daňové úlevy jsou obecně platné pouze pro rok vykazování a nelze je převést dopředu ani dozadu do jiných let. Je to na úkor osob s nízkými příjmy, které přicházejí o daňové úlevy a nemohou je v dalších letech realizovat.

Jak fungují nevratné daňové úlevy?

Vláda využívá daňové úlevy k zajištění určitých daňových úlev a ke snížení odpovědnosti daňových poplatníků. Nejprve se čistý příjem před zdaněním nebo dosažený příjem vypočítá sečtením všech zdrojů příjmů, které jednotlivec vydělá v daňovém roce.

Poté se na dosažený příjem použijí odpočty, aby se dosáhlo zdanitelného příjmu. Zdanitelný příjem Zdanitelný příjem se vztahuje na náhradu jakékoli fyzické nebo podnikající osoby, která se používá k určení daňové povinnosti. Celková výše příjmu nebo hrubý příjem se používá jako základ pro výpočet toho, kolik jednotlivec nebo organizace dluží vládě za konkrétní zdaňovací období. postava. Po odpočtech jsou daňové zápočty poslední věcí, která se použije na zdanitelný příjem, aby se dospělo ke skutečné splatné dani.

Praktický příklad

Jednotlivec dostává 50 000 $ z příjmů ze zaměstnání a 10 000 $ z jiných příjmů z pronájmu nemovitosti. Fyzická osoba má nárok na odpočet daně ve výši 5 000 USD a nevratné daňové dobropisy ve výši 5 000 USD. Rovněž podléhají mezní sazbě daně ve výši 25%. Jaký je jejich zdanitelný příjem?

Zdanitelný příjem
Příjem ze zaměstnání$50,000
Příjmy z pronájmu$10,000
Získaný příjem$60,000
Méně: Srážky
Odpočty$(5,000)
Mezní sazba daněx 25%($1,250)
Zdanitelný příjem$58,750

Jaká je jejich daň?

Daň splatná
Zdanitelný příjem$58,750
Méně: Daňové úlevy$(5,000)
Daň splatná$53,750

Nyní předpokládejme, že místo toho, aby byl nevratný daňový kredit 5 000 $, co kdyby to bylo místo toho 60 000 $? Jaká je splatná daň?

Daň splatná
Zdanitelný příjem $58,750
Méně: Daňové úlevy$(58,750)*
Daň splatná$0
* Může snížit pouze splatnou daň na 0

Související čtení

Finance je oficiálním poskytovatelem Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ Certifikace CBCA ™ Certifikace Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ je celosvětovým standardem pro úvěrové analytiky, který zahrnuje finance, účetnictví, kreditní analýzu, analýzu peněžních toků, modelování smluv, splácení půjček atd. certifikační program, jehož cílem je transformovat kohokoli na špičkového finančního analytika.

Abychom se dál učili a rozvíjeli své znalosti finanční analýzy, velmi doporučujeme další zdroje uvedené níže:

  • American Opportunity Tax Credit (AOTC) American Opportunity Tax Credit (AOTC)
  • FUTA Tax Další články pokrývající další finanční témata od Warrena Buffetta po strategie zajišťovacích fondů. Tato další finanční témata jsou zajímavým čtením
  • Daň z chůvy Daň z chůvy Daň z chůvy je kombinací daní ze mzdy, které jsou sráženy zaměstnanci domácnosti. Přesněji řečeno, každý, kdo platí zaměstnanci domácnosti více
  • Rozvrh A Rozvrh A Rozvrh A je formulář daně z příjmu, který se ve Spojených státech používá k deklarování odpočtů za jednotlivé položky. Je připojen k formuláři 1040 pro daňové poplatníky, kteří platí roční daně z příjmu. Daňoví poplatníci si mohou vybrat, zda budou požadovat buď standardní odpočet daňového přiznání, nebo rozčlenit své oprávněné odpočty řádek po řádku.

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found