Typy proměnných VBA - přehled, datové typy, příklady

V aplikaci Excel VBA mohou jednotlivci ve svých listech používat různé typy proměnných a konstanty. Proměnná je definována jako úložiště v paměti počítače, které ukládá informace, které mají být použity při provádění kódu VBA.

Typy proměnných VBA

Typ dat uložených v proměnné závisí na typu dat proměnné. Například pokud chce uživatel uložit celá čísla do proměnné, datový typ bude celé číslo Integer Celé číslo je celé číslo. Číslo může být kladné, záporné nebo 0. Celé číslo nemá zlomkovou část. . Proměnná se liší od konstanty v tom, že zatímco se proměnná mění při provádění kódu, konstanta se nikdy nemění.

Rychlé shrnutí

  • Proměnná je definována jako úložiště v paměti počítače, které obsahuje dočasné informace.
  • Mezi hlavní typy proměnných datových typů patří číselné a nečíselné datové typy.
  • Výhodou použití proměnné namísto konstanty je, že uživatelé mohou během zpracování kódu měnit hodnotu proměnné.

Deklarace proměnných

Deklarováním proměnné uživatel poskytne kompilátoru VBA informace o datovém typu proměnné a další informace, například úroveň. Datový typ může být celé číslo, text, desítkové, booleovské atd., Zatímco úroveň proměnné může být buď na úrovni procedury, na úrovni modulu, nebo veřejná naběračka. Proměnné by měly být deklarovány pomocí proměnných Dim VBA, datové typy a proměnné Dim VBA se používají k ukládání kousků dat pro použití v makrech a funkcích. Tyto proměnné jsou uloženy pod mnoha datovými typy a jsou deklarovány pomocí Dim. Prvním krokem po pojmenování makra je obvykle deklarování proměnných. Proměnné jsou názvy pro různé části dat, kterými bude makro, soukromé, veřejné nebo statické příkazy.

Když deklarujete proměnné tak, aby obsahovaly celé číslo pomocí příkazu Dim, použijte kód „Dim rowNumber as Integer“. V předchozí části proměnné by se měl objevit výraz „Dim“. Pokud není datový typ zadán při deklaraci proměnné nebo proměnná není deklarována vůbec, bude proměnná implicitně nastavena na datový typ proměnné, do kterého se vejde jakýkoli datový typ. Deklarováním proměnné uživatel v zásadě říká počítači, aby si rezervoval místo v paměti pro pozdější použití a umožnil tak bezproblémový běh kódu VBA.

Proč se ve VBA používají proměnné

Při psaní kódu v editoru VBA potřebují uživatelé proměnné, které mohou v kódu použít k uchování hodnoty. Výhodou proměnné oproti konstantě je, že uživatelé mohou během zpracování kódu měnit hodnotu proměnné.

Při pojmenování proměnné byla dodržena pravidla:

  • Název není vyhrazené klíčové slovo. VBA obsahuje některá vyhrazená klíčová slova, například Private, Next, Loop VBA Loop V aplikaci Excel existují různé typy smyček VBA, které uživatelům pomáhají automatizovat úkoly, které by jinak vyžadovaly dlouhé řádky kódu. Následuje hlavní atd., Které se používají v kódu VBA, a proto je nelze použít k pojmenování proměnné.
  • Při pojmenovávání proměnných nepoužívejte speciální znaky. Mezi speciální znaky patří ($, $, &,!,%).
  • V názvu proměnné by se neměly používat mezery. Místo toho použijte znak podtržítka k oddělení hodnot a zajištění jejich čitelnosti.
  • VBA nerozlišuje velká a malá písmena. Můžete použít smíšené případy, aby byla proměnná čitelná, i když VBA bude považovat všechny případy za podobné.
  • Používání abeced, čísel a interpunkce v pojmenování proměnných je povoleno. Bez ohledu na to by prvním číslem v názvu proměnné měla být abeceda.
  • Název proměnné by neměl přesáhnout 255 znaků.

Typy datových typů ve VBA

Datový typ ve VBA říká počítači typ proměnné, kterou má uživatel v úmyslu použít. Různé typy proměnných zabírají v paměti různé množství místa a uživatelé by měli předem vědět, kolik místa bude proměnná zabírat v paměti počítače.

Datový typ určuje velikost prostoru, který proměnná potřebuje v paměti. Mezi dva hlavní typy datových typů patří:

1. Numerický datový typ

Číselné datové typy se používají, když uživatel potřebuje ukládat pouze čísla. Mezi příklady číselných datových typů patří desetinná místa, měna, dlouhé, jednoduché, celé číslo, bajt, datum a čas. Některé z těchto datových typů jsou vysvětleny níže:

Byte: Bajt má malou kapacitu a může obsahovat hodnoty od 0 do 255.

Celé číslo: Celé číslo je beta verze bajtového datového typu a může obsahovat hodnoty v rozmezí od -32768 do 32768. Jakékoli hodnoty, které překročí tento rozsah, vrátí chybu. Pokud se v celém čísle použijí desítkové hodnoty, budou převedeny na nejbližší celé číslo. Například 9,8 bude převedeno na 10.

Dlouho: Datový typ Long obsahuje delší hodnoty nebo čísla, která celočíselný datový typ nemůže obsahovat. Obsahuje hodnoty, které přesahují 32768. Dlouhý datový typ může obsahovat hodnoty v rozsahu od -2 147 483 648 do 2 147 483 648.

Singl: Datový typ Single je určen k ukládání desetinných hodnot, které nepřesahují dvouciferná desetinná místa. U kladných hodnot se jednotlivé datové typy pohybují v rozmezí od 1,401298E-45 do 3,402823E + 38, zatímco záporné hodnoty se pohybují od -3,402823E + 38 do -1,401298E-45.

2. Numerické datové typy

Mezi nečíselné datové typy patří hodnoty, které jsou číselnými datovými typy vyloučeny. Mezi příklady číselných datových typů patří:

Tětiva: Datový typ String může obsahovat dva typy řetězcových hodnot, tj. Pevné a proměnné řetězce.

Booleovský: Booleovský datový typ se používá, když je očekávaný výstup TRUE nebo FALSE.

Objekt: Datové typy Object zahrnují produkty společnosti Microsoft. Příklady objektů aplikace Excel zahrnují listy, listy, rozsah atd.

Varianta: Datový typ Variant je kompatibilní s číselnými i nečíselnými datovými typy.

Související čtení

Finance je oficiálním poskytovatelem certifikace FMVA (Financial Modeling and Valuation Analyst) FMVA®. Připojte se k více než 350 600 studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, J.P. Morgan a certifikační program Ferrari, jejichž cílem je transformovat kohokoli na špičkového finančního analytika.

Abychom vám pomohli stát se finančním analytikem světové úrovně a posunout svou kariéru na maximum, budou vám tyto další zdroje velmi užitečné:

  • Příklady Excel VBA Excel VBA Příklady Excel VBA umožňuje uživateli vytvářet makra, která automatizují procesy v aplikaci Excel. Tato příručka použije příklady aplikace Excel VBA k ukázání, jak zaznamenat makro nastavením makra, jak deklarovat proměnné a jak odkazovat na data.
  • Jak přidat tlačítko VBA v aplikaci Excel? Jak přidat tlačítko VBA v aplikaci Excel? Při použití sešitu, který obsahuje kód VBA, můžete přidat tlačítko makra, které usnadní ostatním uživatelům aplikace Excel spuštění kódu bez znalosti
  • Makra VBA VBA makra Nastavení maker v aplikaci Excel VBA je poměrně jednoduché. Struktura maker aplikace Excel VBA zahrnuje začátek podřízeného řádku před zahájením kódu makra. Makra používají aplikaci Visual Basic v aplikaci Excel k vytváření vlastních funkcí generovaných uživateli a k ​​urychlení manuálních úkolů vytvářením automatizovaných procesů.
  • Události sešitu VBA Události sešitu VBA Události sešitu VBA jsou definovány jako akce provedená uživatelem v aplikaci Microsoft Excel, která může spustit provádění zadaného makra. Například,

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found